USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

У Луцьку представили Лесю Українку в новому образі – революційному

23 Лютого 2016 17:59
У Музеї Лесі Українки в Луцьку представили нову виставкову експозицію «Українка», де показали відому поетесу у новому образі – революційному, - пише «Волинська правда».

Захід відбувся у виставковій залі Музею Лесі Українки СНУ імені Лесі Українки.

Зокрема, до уваги відвідувачів музею представили виставку робіт молодих художників. На картинах та фотографіях зображена усім відома волинська поетеса Леся Українка. Жінку показали у повністю новому образі – революційному.

Чимало авторів плакатів і постерів, каже завідувач музею Тетяна Данилюк, було важко віднайти, тому окремі експонати не мають авторства.

Разом із тим, каже Тетяна Данилюк, революційний образ поетеси став доволі несподіваним ще два роки тому. Однак за часів Революції Гідності молодь зобразила Лесю Українку саме у такому вигляді і таке бачення молоді не можливо оминути увагою. Так, подібні зображення можна було спостерігати на Майдані у Києві, де поетесу показали у касці на голові, в сучасному одязі та з бойовими знаряддями у руках.

Власне, таку Лесю Українку й вирішили сьогодні представити громадськості у музеї СНУ, вказуючи на важкий та цікавий життєвий шлях від простої дівчинки до ікони революції.

«Який шлях треба було пройти від маленької дівчинки з грабельками, з першої її світлини, до ікони революції. Цим же шляхом і ми хочемо провести наших відвідувачів. Леся Українка сьогодні настільки сучасна і жива, її слова стали настільки актуальними і набули нового звучання», - каже завідувач музею.

Водночас, жінка наголошує, що особливість постаті Лесі Українки, на відміну від сучасних відомих людей, полягає у тому, що вона ніколи не виголошувала гасла.

«Кожне її слово було прожите і обдумане», - підкреслює Тетяна Данилюк.

Варто зазначити, що захід приурочений до 145-ої річниці від дня народження однієї з найвідоміших українських поетес Лесі Українки. Тож, протягом тижня у Луцьку відбуваються різноманітні виставки, літературні читання, конкурси та майстер-класи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
СЛОВ'ЯНИ Показати IP 23 Лютого 2016 19:50
Це Жесть . . . Д¥ріють як можуть . . .
жах Показати IP 23 Лютого 2016 20:26
Це комп так мізки засирає?
відвідувач виставки Показати IP 23 Лютого 2016 22:31
Журналісти як не дочують, то придумають - так усе перекрутити! треба було уважно слухати розповідь на виставці не "жінки", а завідувача музею. Це поперше. А по-друге, виставка, що була представлена на мольбертах - це не картини і фотографії, це "Леся Українка в сучасному політичному плакаті і постері". Це те, що з'явилось за останні два роки в українському культурному просторі, як сприймає образ Лесі Українки сучасне покоління крізь призму подій в країні. Відчуваєте, панове журналісти, різницю між картиною і плакатом, постером? І коли ви навчитеся писати?
Рыба Показати IP 24 Лютого 2016 08:31
Шевченко с автоматом? Леся с рогами? Стало модным приписывать себе психиатрические заболевания. Депрессия, шизофрения, паранойя — этого всего у вас нет, вы просто д**илы. Иногда смотришь на человека и думаешь "Доплачивают ему что-ли?" Ну, невозможно быть таким д**илом по доброй воле!
Котофан Показати IP 25 Лютого 2016 03:09
Был слегка удивлен тем что образ Леси Украинки с рогами.Еще и с татухой.Странно как еще не в чулках и с двумя стволами)))Шевченко для меня всегда являлся великим писателем строки которого подходят и к сегодняшним действиям на Украине: Біленькі хати, повалялись Стави бур’яном поросли. Село неначе погоріло, Неначе люде подуріли, Німі на панщину ідуть І діточок своїх ведуть!.. Вкалывая на всякие сильпо и фокстроты в две смены за копейки....в то время как... І не в однім отім селі, А скрізь на славній Україні Людей у ярма запрягли Пани лукаві... Гинуть! Гинуть! У ярмах лицарські сини, А препоганії пани Жидам, братам своїм хорошим, Остатні продають штани... Тут можно и без коментариев так как тот смысл заложенный этим великим поэтом полностью характеризует ситуацию в Украине.И я всем своим сердцем надеюсь на то что это измениться.
Женя Показати IP 25 Лютого 2016 09:35
Мені не сподобались картини де зображені великі українські митці з автоматами та в масках, адже вони не мали таких рис вони закликали боротися і робили це словом, це і потрібно було зобразити. Сучасникам потрібно сприймати їх як наставників і найперше потрібно боротися з ворогами у собі, бо все що не починається погане чи зле воно спочатку народжується в нас самих.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus