USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У Луцьку розпочав роботу проєкт «Ветерани: від діалогу до працевлаштування»

6 Серпня 2019 22:24
В обласному центрі Волині розпочався проєкт «Ветерани: від діалогу до працевлаштування», який покликаний допомогти ветеранам російсько-української війни повернутися до колишнього життя та знайти хорошу роботу.

Впродовж 6-8 серпня учасники з Рівненської та Волинської областей поспілкуються з топовими роботодавцями українського ринку, пройдуть перше інтерв’ю, відвідають мотивуючи лекції від успішних ветеранів, отримають навички якісного спілкування з працедавцями.

Уже вдруге цей проект гуртує тих, хто після пройденого хоче повернутися до мирного життя. Менеджерка проєкту Наталія Прядка розповідає, що цьогоріч захід відвідало понад 70 учасників бойових дій.

«Мета проєкту – створення сприятливих умов для працевлаштування ветеранів АТО (ООС). Він реалізується за сприяння Міністерства у справах ветеранів України, є партнером і державна служба зайнятості та роботодавці. Проєкт зараз проходиться в Луцьку, це вже другий захід. Наступний відбудеться в Дніпрі, Івано-Франківську, Львові, Одесі, торік був у Хмельницькому, Києві, Бахмуті», - розповідає Наталія Прядка.

Слухач минулорічного проекту, учасник бойових дій Андрій Ільченко воював у складі 169 ротно-тактичної групи, пішов до війська у четвертій хвилі мобілізації. На сьогодні є тренером цього проєкту, актором ветеранського театру, віце-президентом команди регбі, де грають тільки ветерани, яка за рік увійшла у вищу лігу України. Сьогодні він ділиться досвідом та допомагає здолати психологічні бар’єри.

«По поверненню з війни, у чоловіка кардинально змінюється світогляд. Після побаченого його життя не стане колишнім і треба навчитися з цим жити далі, знайти роботу, соціалізуватися, але мало хто знає як це зробити. Є такі люди, які не знають, що аби влаштуватися на роботу, в першу чергу, треба скласти резюме. У військового після війни оточення змінюється на 95%, змінюються стереотипи та сенс життя, коло спілкування», - розповідає Андрій Ільченко.

Директор обласного центру зайнятості Роман Романюк каже, що на Волині сьогодні є 4,5 тисячі вакансій і знайти хорошу й високооплачувану роботу цілком реально.

«Ми запросили роботодавців для безпосереднього діалогу, які мають вакації і хто зацікавлений у пошуку роботи. В такому форматі пошуку можливостей будуємо триденний семінар. З початку війни у центр зайнятості звернулися понад 4 тисячі учасників АТО за пошуком роботи. Працевлаштували 1260 людей. З початку року на обліку було 627 демобілізованих, яким допомогли знайти роботу – 134», - розповів Роман Романюк.

До слова, тренінг триватиме три дні, впродовж яких відбудеться сесія для ветеранів «Особливості працевлаштування, джерела пошуку роботи», спілкування ветеранів і роботодавців, навчання учасників заходу фінансової грамотності під час бізнес-гри Cash Flow.

По завершенню заходу відбудеться фінальний круглий стіл на території Луцького міського центру зайнятості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus