USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Пам'ять - жива: у Луцьку відзначили річницю перемоги над нацизмом

9 Травня 2016 13:40
Пам'ять про полеглих та вшанування тих, хто вижив у горнилі найстрашнішої війни відзначили у Луцьку. Цьогоріч захід відбувся без промов високопосадовців, ані голова ОДА Володимир Гунчик, ані Луцький міський голова Микола Романюк, ні секретар Луцької міськради Юлія Вусенко не виступили перед присутніми.

Мітинг, присвячений 71-й річниці перемоги над нацизмом у Європі, відбувся 9 травня у Луцьку.

У день, який є символом величі духу та мужності народу, який пройшов вогняними шляхами нещадної і найжорстокішої війни 20-го століття, на меморіальному комплексі «Вічна слава» вшановували пам'ять загиблих у Другій світовій війні та вітали тих, хто особисто долучився до перемоги над нацизмом. Присутнім нагадали, що кожен сьомий загиблий у цій війні був українцем, а наш народ пережив найстрашніші трагедії у світовій історії, але лишився жити на своїй землі та відновив на ній державу.

Оскільки захід відбувся цього разу без промов високопосадовців, то його розпочали виконанням Державного Гімну України.

Учасник бойових дій, 86-річний мешканець села Лаврів Луцького району Іван Герасимчук розповів, що службі у лавах збройних сил присвятив 25 років життя. З його слів, його покоління жило у дуже складних післявоєнних умовах, тож сьогодні, здавалося б, варто радіти перемозі. На жаль, як зауважив ветеран, країна нині розграбована, триває війна з росіянами, народом, який «така ж сама біднота, як ми». Сучасному молодому поколінню він побажав трудитися на благо батьківщини та жити у мирній країні.


Як зауважив голова фракції «УКРОП» у Волинській обласній раді Вячеслав Рубльов, це свято Перемоги означає, що фашизм у такому вигляді, в якому він існував під час Другої світової війни, більше ніколи не повториться у Європі та в цілому світі. На жаль, нині знову війна повернулася в Україну, тож потрібно робити усе для підтримки українських вояків на сході держави. Він наголосив, що потрібно пам’ятати та вшановувати героїв Другої світової війни і у складні для держави часи перш за все присвячувати увагу тим небагатьом ветеранам, які лишилися, зберігши для нас мир впродовж багатьох років. Вячеслав Рубльов побажав усім співвітчизникам миру та якнайшвидшого закінчення війни, яка триває на сході України.


Голова Волинської обласної організації ветеранів України, генерал-майор Олександр Булавін зазначив, що навіть сьогодні подвиги та бойові звитяги захисників-визволителів є невичерпною енергією патріотизму і прикладом служіння своєму народу. Так, сьогодні згадують участь усіх, хто брав участь у цій війні та складають шану учасникам бойових дій, які вижили у горнилі війни.


Голова Луцької міської організації інвалідів війни, Збройних сил України та учасників бойових дій Леонід Корчук зауважив, що 9 травня – особливе свято, суміш радості і печалі, пов’язаних зі спогадами про буремні роки війни. З його слів, подвиг полеглих є еталоном служіння ідеалам справедливості і добра.

«Хто захищає свою землю, той перемагає», - відзначив Леонід Корчук.


Голова братства ветеранів ОУН-УПА Волинського краю імені полковника Клима Савура Богдан Вівчарик наголосив, що бездарність тогочасного керівництва породило криваву бійню та братовбивчий конфлікт. З його слів, у своїй державі українці тепер мають право говорити правду про те, що насправді відбувалося. За українську незалежність у ті буремні часи віддавали життя не лише радянські воїни, а й українські повстанці, які ще довгі роки після переможного 1945-го боролися з тими, кого вважали ворогами України. Це було історичною трагедією народу, який століттями виборював свободу. Радянська тоталітарна система замовчувала факти жертовної боротьби воїнів УПА на двох фронтах. Так, він нагадав, що 8 вересня 1943 року у Новому Загорові 44 повстанці чоти Берези розпочали нерівний бій проти набагато чисельної німецької жандармерії та роти донських козаків, які «заблукали» на далекому українському Поліссі. З весни до осені 1943 року проіснувала Колківська республіка – острівець майбутньої вільної української держави, де не було ані фашистів, ані комуністів. Богдан Вівчарик зазначив, що війни завжди розв’язують політики, а розплачується за них народ життям кращих синів і дочок.


Завершили захід покладанням квітів до вічного вогню та виконанням Державного Гімну України.
голова правління «Варти порядку» Олександр Тиводар
голова правління «Варти порядку» Олександр Тиводар
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 30
LIGHT Показати IP 9 Травня 2016 13:46
коментар було видалено
СЛОВ'ЯНИ до LIGHT Показати IP 9 Травня 2016 21:05
Помните! Через века, через года,- помните! О тех, кто уже не придет никогда,- помните! Не плачьте! В горле сдержите стоны, горькие стоны. Памяти павших будьте достойны! Вечно достойны! Хлебом и песней, мечтой и стихами, жизнью просторной, Каждой секундой, каждым дыханьем будьте достойны! Люди! Покуда сердца стучатся,- помните! Какою ценой завоевано счастье,- пожалуйста, помните! Песню свою отправляя в полет,- помните! О тех, кто уже никогда не споет,- помните! Детям своим расскажите о них, чтоб запомнили! Детям детей расскажите о них, чтобы тоже запомнили! Во все времена бессмертной Земли помните! К мерцающим звездам ведя корабли,- о погибших помните! Встречайте трепетную весну, люди Земли. Убейте войну, прокляните войну, люди Земли! Мечту пронесите через года и жизнью наполните!.. Но о тех, кто уже не придет никогда,- заклинаю,- помните!
цікаво Показати IP 9 Травня 2016 14:21
стоять прості люди, вітають ветеранів. Але ж ні! Треба зробити імпровізовану президію, по всіх комсомольсько-комуняцьких правилах. Ну добре, Романюк, Гунчик в президії- як не є міський голова, та голова ОДА ( організатори свята) Ну чого туди пруться Філюк, Шпига, неатестований Муковоз, Грушовінчук. Що вони зробили для ветеранів, що лізуть в так звану президію. Ідіть станьте серед людей, поспілкуйтеся, або станьте ьіля ветеранів. Ні! На передову! Господарі житття і краю Волинського !!!
turbo Показати IP 9 Травня 2016 15:22
коментар було видалено
Правда Показати IP 9 Травня 2016 15:41
А гунчикова співмешканка, що там робить на передовій? Наряди вигулює?
донбасс Показати IP 9 Травня 2016 16:04
коментар було видалено
патріотка Показати IP 9 Травня 2016 16:24
Хай би виступив мер та розказав лучанам, де поділась стела Героям, які визволяли Луцьк, що знаходилась біля колишнього Укрсоцбанку. А знищена напередодні 9 травня.
Приветствую Показати IP 9 Травня 2016 16:31
коментар було видалено
відкрий очі Показати IP 9 Травня 2016 16:41
раби, рабське життя і рабські звички.
Лучанка до відкрий очі Показати IP 9 Травня 2016 18:42
Раби? А Вм - вільна людина? І в чому заключається Ваша воля? Плювати на інших людей, в їх души, топтати їх життя? Не заважайте жити іншим так, як вони того хочуть, а не так, як хочете Ви!
Лучанин до Лучанка Показати IP 9 Травня 2016 19:21
Він не так висловився потрібно казати холуї
до правди Показати IP 9 Травня 2016 17:23
ви праві на рахунок гунчиковоі співмешканки ні грама скромності не можна так себе поводити ти ж не рая горбачова котра була законною единою дружиною і взагалі сьогодні в обективі повинні бути ветерани
Хлоп Показати IP 9 Травня 2016 18:39
"Дрібні люди обговорюють людей, звичайні люди обговорюють події, великі люди обговорюють плани."
отак до Хлоп Показати IP 9 Травня 2016 20:07
Це псевдо чи ГАЛЯ дійсно існує??????
лісник Показати IP 9 Травня 2016 18:51
І злодій кватирко також на передовій. Крадуні злодій , а також лизнути хоче мужновладців...
Вчителька Показати IP 9 Травня 2016 19:49
Те що Галя- співмешканка я не знала, думала друга дружина, а те що лізе за ним щей в призидію це негарно Галю, або вієьми нищі підбори, бо псуєш всю малину, і свого благовірного позориш.
Кацапін Показати IP 9 Травня 2016 19:55
Много кацапа.
брат до Кацапін Показати IP 9 Травня 2016 20:38
Ну нарешті комусь таки дійшло
Ще не зовсім свідоми Показати IP 9 Травня 2016 20:30
Приємно здивований діями львівських поліціянтів щодо свідомих біля памятника Тудору.
пам"ять Показати IP 9 Травня 2016 20:38
на 6 фото, крайній справа, крєндель, який начепив колорадську медальку... пам"ятаю, як він стояв разом із селєдцовим у 2010 році із прапором кпсс... де зараз селєдка?
Гунчик Показати IP 9 Травня 2016 20:41
А хто що знає про Галю
Анонім до Гунчик Показати IP 9 Травня 2016 20:49
Т
хронтач Показати IP 9 Травня 2016 21:14
А де вічний "опонент" губернатора в боротьбі за корито пан підгузник
Анонім Показати IP 9 Травня 2016 23:14
Гарно хоть бендерівців до "Стели Героїв" не пустили.
Анонім Показати IP 10 Травня 2016 00:20
Мы в долгу перед этими пожилыми людьми, особенно за эти мерзкие попытки все перекрутить, уменьшить их подвиг, назвать то государство, под знаменами которого они воевали, таким же оккупантом, как и фашисты. (ВН этим грешат, нет единой редакционной политики. Одни и те же события освещают то так, то эдак). Для этих людей СССР не был оккупантом. Если бы наши ветераны были такими сознательными, как мы, украинцы, сейчас, то войну бы мы проиграли в самом начале, как Франция, как Польша. И не было бы СПЛОЧЕННОСТИ, СИЛЫ ДУХА И ЖЕЛАНИЯ ПОБЕДИТЬ ФАШИСТОВ. Каждый бы думал: моя хата зкраю, хай пани чубляться, земельку бы вспахать да засеять, а там хто той пан, чи Гитлер, чи Сталин, яка ж різниться, перед ким спину гнути... НЕ БЫЛО ТАКОГО МЕНТАЛИТЕТА У НАШИХ ЗАЩИТНИКОВ! И не гоже журналистам, выискав отдельных малодушных и равнодушных, вытаскивать на свет и кричать: вот, посмотрите, вот он украинский солдат, наш защитник, воевал не за родину, не против врага, а просто потому что пнули и приказали "воюй!". Как можно позволить себе, сидя в своем городе, именуясь сегодня украинцем и имея украинский паспорт благодаря нашим ветеранам, ТАК УМАЛЯТЬ ИХ ПОДВИГ, ТАК ОБЕСЦЕНИВАТЬ ТО, ЧТО ОНИ ДЛЯ НАС СДЕЛАЛИ?!!
Я Показати IP 10 Травня 2016 06:41
Пані Ніно, яка Ви гарна! Оце красива українська жінка та щира українка! Пишаюся Вами!
Википедия Показати IP 10 Травня 2016 09:38
В 1917−1946 гг. в Красной, затем до 1972 года в Советской армии звания прапорщик или аналогичного ему не существовало. Звание старший прапорщик утверждено в 1981 году... при всем уважении к участникам, которые отмечали годовщину победы...
Лучанка Показати IP 10 Травня 2016 11:25
"Ніхто не забутий, ніщо не забуте" - вічний лозунг свята перемоги щорічно атрофується під ситуацію та владу, як у фільмі "Весілля в Малинівці": "Опять власть поменялась" - необхідно змінювати щось. Історію не зміниш, але її можна переписати під когось. Жаль, що ми так швидко все забуваємо і наше майбутнє покоління вже не буде з болем у серці пам"ятати це свято. І все-таки це свято Перемоги!, а не будь-яке інше свято, щоб там не говорили
Анонім Показати IP 10 Травня 2016 21:15
А Муковоз Ігор по привичці прийшов і біля Шпиги крутиться

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus