USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку знову пікетували міліцію та прокуратуру

14 Лютого 2014 18:31
Для того, щоб висловити протест проти політичних репресій на Волині, учасники луцького автомайдану пікетували будівлю Управління МВС України у Волинській області.
Акція протесту відбулася сьогодні, 14 лютого.

«Ми не хочемо, щоб міліція за наказом однієї людини порушувала кримінальні справи. Міліція знущалася над однією з наших активістів Анною, яку тримали сім годин. Розпочалися репресії над автомайданом. Працівники міліції, не представляючись, без жетонів, ходять та записують наші номерні знаки, проколюють колеса, знущаються над нами у міськвідділі», - повідомив координатор автомайдану Сергій Поха.

З його слів, це лише зміцнює автомайдан і активісти збиратимуться не десятками, а сотнями та тисячами, до того ж їх підтримають представники інших областей. Мітингувальники підтримали його вигуками: «банду-геть».


Не обійшлося без конфліктів між мітингувальниками та правоохоронцями, які здійснювали відеозйомку. Так, один із активістів автомайдану просив міліціонера-відеооператора пред’явити посвідчення, однак виконати вимогу той відмовився. Після цього учасники пікету намагалися перешкодити правоохоронцеві продовжити відеозйомку.


Депутат облради Олександр Пирожик зазначив, що те, що нині робить луцька міліція, не що інше, як провокації. З його слів, переписувати номери авто активістів у час, коли народ особливо «накручений» – свідомо провокувати. Якщо так триватиме далі, це призведе до того, що людьми ніхто не зможе керувати. Найбільше його обурює те, що у луцькому міськвідділі починають маніпулювати фактами – допитують людину півдня, а потім повідомляють, що допит тривав годину-півтори. Він нагадав, що саме на час пікету призначене судове засідання у справі Майї Москвич. Він закликав мітингувальників вирушити після закінчення пікету до будівлі суду.

Невдовзі до пікетувальників вийшов начальник волинської міліції Олександр Терещук та відповідав на питання пікетувальників. З його слів, накази про репресії ніхто не давав.

«Є робота міліції. В даному разі була заблокована машина. Є працівники міліції, вони роблять свою роботу. Я ще не встиг підійти до райуправління, коли ви вже в інтернеті все розкладуєте, це піар. Нікого не закривали, наручники нікому не надягали», - розповів Олександр Терещук.

Поспілкувався він і з активісткою, яку впродовж 7 годин допитували правоохоронці. З його слів, її запросили на допит на 12.30, проте вона запізнилася на годину. О 15.30 почався допит, проте у адвоката активістки були відсутні документи, які засвідчують його право бути захисником. Отже, довелося зачекати, поки він зможе їх привезти. Під час допиту здійснювали аудіо- та відеозапис, тому що адвокат поводився неправильно та некоректно, переривав слідчого. Після того, як Анні стало зле, викликали швидку, активістка вимагала забрати відеотехніку. О 15.50 завершили допит, адвокат ознайомлювався з матеріалами до 17.50, а о 18.00 Анна, зі слів Олександра Терещука, перетнула поріг райвідділу та написала заяву про те, що скарг немає.

Присутня під час пікету активістка заперечила, що писала слова «немає скарг». З її слів, біля відділку вона перебувала з 11.00 та не розуміє, як її могли «запросити на 12.30». Олександр Терещук відповів, що повістка була виписана на 12.30, проте показати її корінець не зміг, оскільки «не може з собою носити всі повістки». Він наголосив, що якщо були порушення з боку слідчої, він особисто її покарає.

Інші пікетувальники просили очільника волинської міліції пояснити, чому затримують перевізників, які везуть групи осіб у Київ. Один з автомайданівців повідомив, що їх зупиняють на цуманському посту та погрожують позбавити ліцензії. Олександр Терещук відповів, що не давав наказів перешкоджати перевізникам, які мають ліцензію.

До пікетувальників приєдналася Майя Москвич, яка розповіла, що на заплановане судове засідання не з’явилися слідчий та прокурор. Вона нагадала, що тиждень тому відбулася акція бойкоту бізнесу регіоналів, екскурсія «Бізнес на крові», після якої порушили кримінальну справу проти неї. Судове засідання перенесли на понеділок, 17 лютого. О 17.00 прийматимуть рішення щодо запобіжного заходу щодо активістки.

«Через мирну акцію вони вимагають від мене того ж, що раніше – електронний браслет, домашній арешт. Є перелік осіб, з якими мені хочуть заборонити спілкуватися», - повідомила Майя Москвич.

З її слів, в матеріалах справи є інформація про те, що відкрита нова кримінальна справа за трафарети Януковича з цяткою на лобі, цю справу також хочуть «пришити» Майї Москвич.

Збори пікетувальників проголосували за рішення скерувати до міністра внутрішніх справ заяву, в якій вимагатимуть відставку Олександра Терещука. Вигуками «відставка!» пікет завершився.

Після цього мітингувальники вирішили пікетувати прокуратуру. Скандуючи «банду-геть» вони підійшли до входу у будівлю та вимагали, щоб до них вийшов прокурор Волинської області Андрій Парака. Втім двері виявилися зачиненими і після нетривалого пікетування жоден з працівників прокуратури не вийшов, щоб поспілкуватися з автомайданівцями.

Під час акції виник інцидент із працівниками ДАІ, які припаркували своє авто навпроти. Автомайданівці почали гучно вимагати від них забрати транспортний засіб. Активісти просили не провокувати людей, які неадекватно реагують на працівників ДАІ. Після недовгої дискусії авто від’їхало з місця пікету.

Наприкінці заходу мітингувальникам повідомили про Народне віче «Ні – політичним репресіям», що відбудеться о 13.00 в неділю, 16 лютого на Театральному майдані та завершиться ходою у мікрорайон ДПЗ, де проводитимуть акцію «Луцьк, вставай!». Також запросили зголошуватися до лав самооборони, мирної структури, що допомагатиме забезпечувати громадський порядок та припиняти провокації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
Олег Показати IP 14 Лютого 2014 18:40
Шиба - найбільше зло на Волині, не дай бог його до влади!!!
дідо до Олег Показати IP 14 Лютого 2014 18:51
Найбільше зло на Волині - це продажні полішуки,які обрали Єрємєєва,Івахіва,мартиняка та групу "рідна волинь" у облраді.
Леся до Олег Показати IP 14 Лютого 2014 19:57
Який Шиба і влада?:) Хай і далі хороводи водить, це максимум його політичного розвитку!:)
БЕРКУТ Показати IP 14 Лютого 2014 18:58
ВСЯ ВОЛИНЬ - ЦЕ ПОЛИЩУКИ...
Ирина Показати IP 14 Лютого 2014 19:27
Дебилы полные, а уж та рыжая вообще соска - кому сосе.?
НЕЛУЧАНИН до Ирина Показати IP 14 Лютого 2014 20:59
ти по собі всіх не суди
екскурсовод до Ирина Показати IP 15 Лютого 2014 09:30
Гузю, кому ж ще.
Ого до коментаторів Показати IP 14 Лютого 2014 20:01
Дивна у вас реакція на публікацію. У вас точно життя не вдалось. Не життя, а щогодинне нервування. Бідолашні!
Олена до Ого до коментаторів Показати IP 14 Лютого 2014 21:00
Да що там щогодинне...Там на Майдані щосекундне нервування і маячня різна з приводу захвату та ін....!!!:) Але вже манатки збирають у Києві...
доктор Показати IP 14 Лютого 2014 20:47
Предлагаю всех майданунов отправить что бы прошли психиатрическую экспертизу. Такое впечатление, что больные люди и их надо лечить. Особенно жалко рыжую, пускай косу себе сплетет. А теперь навалились с*ач наводить клоуны майдановские!!!
НЕЛУЧАНИН Показати IP 14 Лютого 2014 21:00
у бандовлади маразм міцнішає
Фан Показати IP 14 Лютого 2014 21:51
Майя- сексі дівчина
Гора Показати IP 14 Лютого 2014 22:46
Ще не вмерла, не вмерла Україна!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Слава Україні!
123 Показати IP 14 Лютого 2014 23:11
http://www.volynnews.com/news/society/moskvych-poky-na-voli-prokuror-i-slidchyy-ne-ziavylysia-na-rozhliad-spravy/
Лучанин Показати IP 14 Лютого 2014 23:13
СЛАВА УКРАЇНІ!!!!!!!!!!!!!!!! Дякую ви патріоти,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Патріот Показати IP 14 Лютого 2014 23:14
Доктор вішайся. а бо я повішу...............
Михайло Показати IP 15 Лютого 2014 00:41
Ця Майя Москвич все більше веде себе авантюрно як Тетяна Чорновіл. Шукає пригод, не виключено, що знайде...
екскурсовод Показати IP 15 Лютого 2014 09:29
Погляньте на пацана з червоно-чорним прапором - фашист 100%!
НЕЛУЧАНИН до екскурсовод Показати IP 15 Лютого 2014 15:45
на тебе і дивитись не треба - олігофрен 100%
Пукс Показати IP 15 Лютого 2014 21:59
Правильно давлять продажну мусарню.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus