USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На чому луцькі лікарні роблять «бізнес»

4 Лютого 2014 17:47
У Луцькі лікарні купують обладнання, а за їх використання з людей беруть стільки грошей, що впродовж року збирається сума ще на 2-3 таких апарати.

Попередні підрахунки озвучив депутат Луцької міськради Артур Василевський сьогодні, 4-го лютого, під час засідання постійної комісії міської ради з питань комунального майна та приватизації.

Він наголосив, що в окремих медзакладах Луцька з людей вимагають 200-700 гривень за послуги: «Чому таке навантаження йде на людей?! Це ж придбано за державні кошти чи за допомогу благодійників. Ціни непомірні!».

Заступник Луцького міського голови Тарас Яковлєв сказав, що говорити про те, що ціни непомірні, неможна, адже обслуговування обладнання дороге, зокрема магнітно-резонансного томографа в міській клінічній лікарні.

Члени комісії зобов’язали посадовця підготувати на сесію міськради обґрунтування цін за медпослуги, які обходяться лучанам у 200-700 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
Факт Показати IP 4 Лютого 2014 18:06
Яковлєв, не п..и. Можливо, для твоїх доходів 700 грн. лише на один апарат це не багато, а людям які отримують 1500 грн. і сплачують податки ( в тому числі щоб тобі було "не дорого") це за дофіга. Зробили з лікарень приватний бізнес.
Теж факт до Факт Показати IP 4 Лютого 2014 19:52
Для прикладу подивіться ціни на монітори NEC для медичного обладнання не на українських сайтах, а офіційно в виробника і на схожі монітори для звичайних ПК. В параметрах різниця невелика, але різниця в ціні - !!! Щось по мєлочах обслуговують наші фірми, а щось суттєве - закордонні і на вартість обслуговування влада вплинути не може. Є деякі вузли, які можуть працювати 24 години на добу без будь-якого втручання, а є вузли які потребують обов'язкового обслуговування і обмежений термін придатності, тобто через певний час їх треба замінюватив плановому порядку. Від цього залежить не тільки працездатність цього обладнання, а й в більшості випадків життя людей. А ціни на обслуговування просто захмарні. Це все є в інтернеті - захочете знайти - знайдете! Так, держава закуповлює це обладнання, але на обслуговування грошей не виділяє. Де їх брати? Або не обстежувати пацієнтів після вичерпання ресурсу, або брати гроші з пацієнтів за обстеження і підтримувати це обладнання постійно в робочому стані.
L до Теж факт Показати IP 4 Лютого 2014 21:28
Кому Ви це пояснюєте?! Один придурок оголосив для власного піару, а решта - підхоплює. Ну, народ у нас такий - все звикли на халяву, всіх треба обгадити. що стосується обстеження на МРТ, то у Луцьку, Ковелі, Рівному - ціни ма
L до L Показати IP 4 Лютого 2014 21:30
ціни майже однакові і депутат не міг цього не знати.Але треба пропіаритись - от і паскудить...
Анонім до Факт Показати IP 5 Лютого 2014 11:08
Ужас
дідо Показати IP 4 Лютого 2014 19:32
Обласну лікарню давно перетворили на приватну. Всі послуги треба оплачувати за цінами комерційних лікарень.
voliynianka до дідо Показати IP 4 Лютого 2014 21:40
конкретно - які послуги оплачуються там за цінами комерційних лікарень?! недавно лікувалась у відділенні судинної хірургії - для операції купувала ліки і матеріал(доречі. ніхто не казав мені у якій аптеці купувати!) - 78 гривень. Мала клопіт ще зі спиною - платила по 1 гр. благодійних внесків( ніхто з гаманця не виривав!) у процедурних кабінетах - магніт, електрофорез. То про які космічні ціни йде мова?! треба називати конкретно, а не діяти за принципом "Всі так кажуть"
спецрозслідування Показати IP 4 Лютого 2014 21:03
Головний лікар обласної лікарні - це людина, страшніша за рак. Клімчук його залишив і слізно просив сесію продовжити контракт на 4 роки. Незабаром зявиться стаття, чому він пройнявся до цього злодюги і медичного хижака такими почуттями.
Лучанка до спецрозслідування Показати IP 5 Лютого 2014 00:17
В судинній хірургії операція по видаленню вени коштує 4500 грн.Платили як благодійні внески 2 тижні тому!
ХМ Показати IP 4 Лютого 2014 22:57
ХМММ
лучанин Показати IP 4 Лютого 2014 22:58
32 (!!!) млн на міську раду є, що на ДВА мільйони більше ніж торік, то віддай тих 2 млн на обслуговування апарату медичного, а не БЮРОКРАТИЧНОГО!
123 до лучанин Показати IP 5 Лютого 2014 10:16
Підтримується стовідсотково.
Нас стосується Показати IP 5 Лютого 2014 00:37
Це все правда, з чоловіка цього місяця за цей томограф взяли більше 500 гривень плюс хлопчинка на апараті окремо для себе в межах 100 гривень відверто клянчить, а проходити обстеження на ньому потрібно в нашій ситуації кожні 2-3 місяці. Бізнес в луцьку процвітає - гроші йдуть в кишеню лікрям конкретні, і черга майже похвилинна розписана.
Сонячна Показати IP 5 Лютого 2014 01:30
аступник Луцького міського голови Тарас Яковлев звітував про стан медицини в місті. Він повідомив, що в галузі охорони здоров’я міста функціонує 11 лікувально-профілактичних закладів комунальної власності. Чимало в Луцьку й приватників: 100 кабінетів, в яких надають медичні послуги та одна швидка медична допомога. Посадовець наголосив, що міська медицина потребує зміцнення матеріально-технічної бази. У цьому обласний центр активно підтримують благодійники, зокрема благодійний фонд «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк»: «Торік за підтримки фонду придбали аналізатор газів крові для комунального закладу «Луцький клінічний пологовий будинок». Додатково фонд виділив ще 300 тисяч гривень на ліки для недоношених дітей». зміцнення матеріально-технічної бази. - в наших лікарнях називається ЗДИРНИЦТВО!
Медик Показати IP 5 Лютого 2014 10:09
Придбане за державні кошти чи за допомогу благодійників обладнання це дуже добре, а відсутність коштів в міському бюджеті на розхідні матеріали, технічне обслуговування, ремонт обладнання - це дуже погано. Депутату Луцької міськради Артуру Василевському та іншим панам депутатам варто було б при формуванні бюджету подумати про те, що в фінансування комунальних закладів охорони здоров'я треба закласти кошти на це. Проаналізувати та підрахувати, що за умов, коли протягом останніх років (більше 5) з бюджету міста видатків на придбання, обслуговування та ремонт обладнання кошти практично не виділяються, ці витрати лягають на плечі пацієнтів у вигляді благодійних внесків (бо якщо оформляти, як платну послугу, то ще добавляться податки). Крім того, багато з діагностичних обстежень вимагають додаткових медичних середників при проведенні. Наприклад, для проведення СКТ (сума у вигляді благодійного внеску 250 грн. на рентген-плівку та технічне обслуговування) потрібен контраст вартістю 400 грн., який купляється в аптеці. От вам і 750 грн., але до чого тут лікарі? До речі, обстеження у міській лікарні проводяться всім пацієнтам за показами і ще нікому не відмовлено по причині відсутності коштів. Витратні матеріали при цьому оплачуються з тих самих залучених коштів. Може вже досить відповідальність за проблеми бюджетного фінансування та популістських лозунгів про безкоштовну медицину перекладати на медичних працівників?
Лучанин Показати IP 5 Лютого 2014 10:31
До медика. Не ний. Ви усі хабарники і злод.ги.Не да Боже до вас звернутися.У вас навіть серця не має,тільки в обох очах гроші. Вам людит- це гірше собак.Ви на нас дивитися з такою ненавистю і зверхністю, бажання обслуговувати нуль.,коли не поладемо у ваш рот бабло.Наша біда- вам радість.Ви не боїтеся ні Бога ні чорта, навіть не думаєте, що завтра ви будете на нашому місці, а тоді вам ніхто не допоможе, бо Бог вас накавже по повному, він все бачить і палкою бити не буде.Якщо ви знаєте,що вам не дадуть грошей, або людина невідом ви її спасати не будете,хай здихає. Про яку державу чи навіть про якісь жілюгідні людські цінності можна говорити.Ми звірі, а не люди.Все повинно йти чепрез касу,забрати у вас гроші всі, і платіть податки,як ми платимо 1500 зарплати, і пропрацювавши по 40 років, заробивши 1000 пенсії. Тоді вам перехочеться брати нагло, платити в касу, а за ваше собаче ставлення до вас, або вимагання грошей за операцію-під суд, вимагав ргоші, друга людина не піде до такого медика,ворюгу. І ви,барани, а не спеціалісти. Серех всіх лікарів серед вас є 10 нормальних лікарів від Бога. І я з них можу назвати Морочковську Галину Василівні і її сина Руслана,Надію Володмирівну Пташкіну, Олену Федорівну Колесникову дитячий лікар ДПЗ і завідуючу поліклінки на ДПЗ Клавдію Кривдник,лікар з другої лікарні Козак,лаборант від Бога Марійку Луцюк,яка дійсно зробить аналізи, а не напише від потолка.Вчіться у таких людей людяності,доброти, відповідальності перед Богом і нами, а за це їм Бог пошле добро в їх родини, здоровя всім їм на многії літа. А у вас цього не буде ніколи,бо ви цього перед Богом не заслужили
Лучанка до Лучанин Показати IP 25 Лютого 2014 12:19
Якщо б в лікарнях так нагло не брали гроші за все , то бюджетники давно б повстали, а так їх все задовільняє, головні лікарі зробили з обладнання , придбане за людські гроші - джерело власного доходу і привчили до цього своїх працівників. А про ремонти взагалі треба окремо говорити - Чому тільки Чернуха? Ще й стеллу Героям зробить - на крадені кошти!!
Syuf Показати IP 5 Лютого 2014 12:06
Щось тут Москвичка і компанія не пікетують. не кричать про нечесний бізнес. не відстоюють Конституційне право громадян на безоплатну медицину.!!!!! Ну так - адже тут не заплатять???? А може автомайдан по маєтках головних лікарів та заввідень???? Може змінювати та ставити ультиматуми потрібно не тільки в політиці.???? Бо від того хто губернатор ,хто голова ради, заступники керівники управлінь в житті як лучанина так і тернополянина і луганчанина чи херсонця навряд чи щось зміниться....
Календула Показати IP 5 Лютого 2014 16:38
Оце знайшли новину. Така практика розповсюджена в усіх медичних закладах області. зокрема у Волинській клінічній лікарні, у Ковельській иіськрайонній. І називається все це добровільною пожертвою. І ніхто цього не помічає, навіть прокуратура. І ніхто не контролює, усі бідкаються, як ми погано живемо. І ніхто не перевіряє, чи йдуть такі добровільні пожертви на розвиток медицини. чи в кишеню чиновників від охорони здоровя або інших з великим апетитом до життя.
Волинянин Показати IP 8 Лютого 2014 14:56
Дорогі Волиняни.Ми всі тут живемо і звертаємося в медичні заклади за медичною допомогою.Наступили сумні часи.Ще на порозі лікарні потрібно діставати гроші.А далі суми залежать від методу обстеження і стану вашої близької людини.Лікарні-це бізнесові структури.Це незаперечна правда.А коли це так то вони мають платити податки з прибутків.Тільки одне АЛЕ!!Хто контролює ці суми надходжень у лікарняну КИШЕНЮ!.Ніхто і не думає встановлювати касові апарати щоб контролювати цей грошовий ПОТІК.Не знаєте чому?А тому що це абсолютно не прийнятно для адміністрацій лікарень і їх вельмож-які опікають медицину в адміністраіях усіх рівнів.Де Прокуратура???....
Гепатит С Показати IP 23 Квітня 2014 09:13
Щоб зробити аналізи, полікуватись, пройти обстеження - викладай гроші. А хто контролював їх використання з благодійних кас, вартість самих обігових матеріалів на ті ж аналізи і т.д.? А оплата в кишеню - це для лікаря найкраща "подяка". Так вони називають своє здирництво. Кишені їм позашивати. Має бути народний контроль і відповідальність кожного, щоб змінити все. Не платіть, а вимагайте. Не бійтесь, не будуть умертвляти бо в тюрму не хочуть. І не вважайте себе неповноцінними, якщо не поклали в кишеню і не внесли "добровільні пожертви", а навпаки - ви маєте громадянську позицію і агітуйте за це інших. А бідним людям і тим, що потребують допомоги на дороге лікування допомагаймо адресно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus