USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У монастирі на Волині мерзнуть діти

9 Листопада 2016 08:00
З настанням холодів недільна школа ім. Сергія Радонезького, що діє при Низкиницькому монастирі, стикнулась із труднощами – зламався котел, який обігріває будівлю.

Про це повідомляє БУГ.

Проблема полягає в тому, що вийшла з ладу одна з деталей опалювальної системи Tatramet t28. Ціна такої опалювальної системи – 200 000 гривень, але деталь, яка зазнала поломки вартує 29 600 гривень, а її установка – 5000 гривень. Недільна школа немає таких коштів.

Наразі заняття, навіть у холодному приміщенні, відвідують близько 60-ти дітей

«У нас вчителі не отримують заробітну плату. Чим далі – тим важче людям працювати на добровільній основі. А зараз ще й котел зламався. Ми не можемо самотужки дати собі раду», – зауважила директорка недільної школи Лариса Хоменко.

Заняття у недільній школі проводяться у вихідні дні, а на канікулах – щодня.

Недільна школа, крім навчання дітей закону Божого, патріотичного виховання, забезпечує своїх учнів і корисним відпочинком. Зокрема, влітку організовується двотижневий табір “Киселята”, що поєднує відпочинок із уроками духовності.

Діти та педагоги недільної школи будуть вдячні будь-якій допомозі зі сторони небайдужих людей, аби й надалі мати можливість проводити заняття, та вже у теплій будівлі недільної школи.

Рахунок школи: Р.Р 26004010016523 ЕГРПОУ. 38960172 МФО. 307770 ПАТ Акцент-Банк
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
психіатр Показати IP 9 Листопада 2016 10:07
Вам що у своїй школі мало місця? Ви ще в шахту залізьте і кричіть що там темно... Попи що ви там курите?
Анонім до психіатр Показати IP 9 Листопада 2016 19:00
Сьогодні Трамп виграв вибори..., а Сорос програв, такщо можеш звертати своє кнопкодавство, більше фонд "Відродження" печеньок тобі не дасть...
До психіатра Показати IP 9 Листопада 2016 10:39
Если сказать нечего, то лучше бы промолчал. Нечего тут злобствовать. Людям, деткам нужна помощь. Монастырь занимается добрым делом. Даст Бог, найдутся деньги и отопление починят.
Остап Показати IP 9 Листопада 2016 11:51
Для того щоб навчати дітей закону Божому, патріотично виховувати дітей, забезпечувати їх корисним відпочинком та інш., не обовязково посилати своїх дітей в ті приміщення які не отоплюються і де діти страждають від холоду, можуть захворіти і вмерти. Дітей можуть виховувати і батькі, які це роблять там де відсутні воскресні школи. Відповідальність за своїх дітей несуть БАТЬКИ, які свідомо посилають своїх дітей в такі умови перебування. Воскресна школа нікому нічим не обовязана, хочешь ходи, а хочеш ні. І батьки, діти яких ходять в цю школу, повинні для своїх дітей скласти умови для навчання і бути вдячними за те, що вчителя безкоштовно навчають їх дітей і що є така можливість. Чи хто забовязаний це робити?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus