USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

«У нас тут інвалід? Зараз ще один буде»: білорус зняв на відео своє затримання силовиками

27 Серпня 2020 08:49
Мешканець Мінська зняв на відео, як його затримували силовики під час протестів. Запис дивом не видалили під час обшуків.

Відео опублікувало білоруське видання TUT.BY, передає УНІАН.

На початкових кадрах видно, у який спосіб силовики затримували людей на протестах: оператора взяли під руки, коли той знімав на камеру все, що відбувалося тоді навколо. Автозак, у який запхнули чоловіка, швидко наповнювався й іншими затриманими.

Невдовзі один з присутніх почав доводити, що не брав участі в протестах, а повертався додому. Однак силовики відповіли лайкою і накинулися на нього з кийками.

ОМОНівці називали білорусів «тваринами» і запитували, чи хочуть вони ще «сидіти на лавочках».

«Униз його, на*уй, те ж саме. Швидко, на*уй, один на іншого! Сюди йди, на*уй!», – розподіляли затриманих силовики. Коли хтось зауважив, що в автозаку перебуває людина з інвалідністю, один з ОМОНівців відрізав: «Руки за голову, на*уй! Буде ще один!»

Потім у транспорт закинули людину зі зламаною ногою. Урешті хтось з силовиків заявив, що силу застосовувати не треба, бо вже немає потреби.
9 серпня в Білорусі відбулись президентські вибори. Згідно з офіційними даними ЦВК, Олександр Лукашенко набрав 80,1% голосів виборців, його основний опонент Тихановська - 10,1%, інших трьох кандидатів підтримали менше 2%. Тисячі жителів Білорусі, незгодні з підсумками виборів, вийшли на акції протесту, відбулись зіткнення з силовиками.

11 серпня в країні оголосили загальнонаціональний страйк. У перші дні учасників акцій жорстоко розганяв міліцейський спецназ, тисячі людей затримали, багатьох із них під час затримання та в СІЗО сильно били.

14 серпня затриманих почали відпускати. Європейський Союз не визнає результатів виборів президента Білорусі.

16 серпня у Мінську відбувся наймасштабніший в історії Білорусі Марш за свободу. На вулиці вийшли сотні тисяч людей.

17 серпня підприємства по всій Білорусі почали страйки. Чинний президент Лукашенко перед працівниками МКЗТ заявив: "поки ви мене не вб'єте, інших виборів не буде". Білоруська опозиція створила Координаційну раду, мета якого - забезпечити транзит влади. Міністр оборони Білорусі Віктор Хренін заявив, що може залучити армію для розгону протестувальників.

24 серпня Ольгу Ковалькову, довірену особу білоруської опозиціонерки Світлани Тихановської, та іншого члена Координаційної ради – Сергія Дилевськогозатримали в Мінську. 25 серпня суд призначив їм по 10 діб адмінарешту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus