USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.40
  • PLN 9.71 9.93

У центрі Луцька знесуть два незаконно встановлені літні кафе

2 Серпня 2017 11:04
На проспекті Волі ухвалили рішення знести два незаконно встановлених літніх кафе. Члени виконкому наголосили, що знесення є обов’язковим фактором для рівних умов ведення бізнесу.

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 2-го серпня.

Директор департаменту муніципальної варти Луцької міської ради Юлія Сиротинська винесла на розгляд проекти рішення про демонтаж кількох об’єктів, серед них і вуличні кафе за адресами проспект Волі, 12 і Волі, 15.

«На проспекті Волі, 12 стоїть літній майданчик без дозвільних документів. На це був складений адміністративний протокол, втім, і після цього документи на узаконення не подавали, це «Пивний офіс». На проспекті Волі, 15 - «Чайний дім», їм і торік робили приписи, але реакції немає. Літнє кафе стоїть на тротуарі, що заважає пішоходам, там 8 столиків, люди палять, щодо цього теж були зауваження. Для прикладу, є кафе навпроти, де узаконили подібну літню зону», - розповіла Юлія Сиротинська.
Із цього приводу член виконкому Ігор Алєксєєв попросив не застосовувати «каральні методи», а провести профілактичну роботу, щоб люди не втрачали свій бізнес.

На це Юлія Сиротинська відповіла, що після винесення рішення про знесення незаконно встановлених конструкцій - своєрідна виховна робота, оскільки в результаті 80% підприємців узаконюють майно.

Присутні підтримали рішення про знесення незаконно встановлених споруд.

Опісля член виконкому Ігор Муковоз наголосив, що сумніватися про те, чи зносити незаконно встановлені об’єкти, не варто, мовляв, це важлива умова для рівних умов ведення бізнесу.

«Я наголошу, якщо немає документів – треба зносити однозначно й це має стосуватися всіх, адже тільки так можуть бути однакові умови для всіх бізнесменів. Бо ж як може бути, щоб одні люди платили податки, а інші ігнорували це. Ми часто говоримо про Європу, але складно уявити, щоб там самовільно хтось виставив би столики та здійснював продаж», - виступив Муковоз.
Також він звернувся до Юлії Сиротинської, аби вона перевірила низку кіосків, які стоять біля Там Таму, мовляв, є підозра, що вони встановлені без належних дозвільних документів.

Нагадаємо, що торік муніципали демонтували близько 600 тимчасових споруд, які власники незаконно встановили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Иван Показати IP 2 Серпня 2017 11:29
Там-тамовские киоски трогать не будут, там "крыша" крепкая
11 Показати IP 2 Серпня 2017 11:59
Контініум порішає зчого міська рада буде кормитись. А сиротинська і далі працює вкрала з бюджету собі на відпустку і доказу про законість . Хай піде помиється а то смердить від їх законності .
Лучанин Показати IP 2 Серпня 2017 12:06
А в сиротинської як бізнес на північці іде . Всі дозвільні документи має . А хто ж її повірить. Сама себе подумали наівні українці .
лучанин Показати IP 2 Серпня 2017 12:56
Мені одному гидко на неї дивитись?
123 Показати IP 2 Серпня 2017 13:12
знести всі кіоски по місту. толк буде
Лучанин Показати IP 2 Серпня 2017 13:14
А походу всіх Сиротинська мучить. Напевне тих кого мучить, штрафує і не дає "порішати". Не маєте як домовитись?! Старі схеми не працюють?
Сергійко Показати IP 2 Серпня 2017 14:43
Злі люди. Коменти неграмотні. Повне падіння.
Дарт Вейдер Показати IP 3 Серпня 2017 23:02
Краще муніципали звільнили від себе приміщення на вул.Б.Хмельницького. Колись у даному приміщені був дитячий садочок,...ганьба. Забрали садочок на вул.Грушевського, під колишнє КРУ (контрольне-ревізійне управління), і т.д.
Знаючий Показати IP 6 Серпня 2017 11:16
Алгоритм такий - дав гроші " імбіцилам", став що хочеш і де хочеш! і всі будуть обходити тебе стороною. Не дав - отримай припис " до виконання", І ще Муковоз заікається про " рівні умови ведення бізнесу"? сумно дивитися в ці "стурбовані обличчя"! Це ті хто призваний дбати про громаду Луцька.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus