USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Вашингтоні відкрили меморіал жертвам Голодомору в Україні. ФОТО

8 Листопада 2015 15:18
7 листопада 2015 року у столиці США Вашингтоні урочисто відкрили меморіал вшанування жертв Голодомору в Україні, в якому загинуло, за різними оцінками, до 7 мільйонів людей.

На відкриття меморіалу до столиці США з'їхались кілька тисяч українців, - повідомляє «Голос Америки».



Участь у відкритті взяв президент України Петро Порошенко (через відеозвернення) та його дружина Марина, яка була присутня особисто. Також на церемонії були присутні американські урядовці та представники дипломатичного корпусу.



13 жовтня 2006 року Конгрес США ухвалив, а президент Джордж Буш підписав закон США «Про надання дозволу уряду України встановити на федеральній землі округу Колумбія меморіал жертвам Голодомору в Україні 1932-1933 років».

У липні 2012 року на відкритому засіданні Комісії США з образотворчого мистецтва було схвалено остаточний дизайн пам’ятника за проектом американки українського походження Лариси Курилас «Поле пшениці», а у вересні того ж року він був схвалений Національною комісією США з планування столиці.

З початку 2014 року генеральний підрядник проекту – будівельна компанія Forrester та ливарня Laran Bronze здійснювали будівельні роботи на майданчику та виготовлення скульптури пам’ятника. Архітекторський супровід проекту здійснювала компанія Hartman-Cox Architects.

Пам’ятник встановлено неподалік будинку Конгресу, поруч із центральним вокзалом Вашингтону, через який до американської столиці щороку потрапляють мільйони людей. Велика кількість людей отримає нагоду зупинитися біля меморіалу й прочитати, що присвячений він мільйонам українців, замордованих голодом у «цивілізованому» 20-му столітті.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 8 Листопада 2015 21:27
В статье «Голодная смерть царит в селах Гуцульщины» американская газета «Українські щоденні вісті» в номере за 16 апреля 1932 г. пишет: «Выясняются все новые и новые подробности о голоде, который охватил десятки сел горной части Зап. Украины — Гуцульщину. По сельским домам лежат целые семьи, которые опухли от голода. От села к селу ходят толпы замерзших, голодных гуцулов, которые просят хлеба и картофеля. От пятнистого тифа умирает молодежь и старики... Клерикальная «Новая Заря» содержит корреспонденцию из села Криворивня Косовского уезда, где ярко характеризуется ужасное гуцульское сегодня».
ГАНЬБА яйценюку Показати IP 9 Листопада 2015 09:19
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus