USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

У луцькому зоопарку збудують містечко для левів та для ведмедів. ФОТО

19 Квітня 2009 16:00
Цьогоріч луцький зоопарк має чим порадувати відвідувачів. Зокрема у грудні народилися ведмежата. В очікуванні пари – лань та антилопа. У планах зоопарку – будівництво містечка для левів та ведмедів. Про це у коментарі «Волинським Новинам» розповіла заступник директора луцького зоопарку Людмила Денисенко.
Луцький зоопарк може похвалитися стабільним становищем, бо тварини майже щороку приводять потомство, - розповіла Людмила Денисенко.
«Прикладом є наші ведмежата, які вже 11-й рік поспіль радують лучан», - розповіла вона. Наприклад, ведмедиця за 11 років народила приблизно сорок малят. За словами пані Денисенко, ведмежатка з луцького зоопарку потраплять до інших подібних закладів чи цирків. Їх також можуть обміняти на інших тварин із зоопарків.
Наприклад, цьогоріч у планах зоопарку – придбання лані для створення пари. Те ж саме стосується й антилопи, якій наразі шукають супутника. Нещодавно парк поповнився виводком польських баранчиків, - сказала Людмила Денисенко.
Також у розробці – будівництво містечка для ведмедів та левів. За весну і літо ведмеді повинні набрати великої ваги тіла. Наразі вони споживають вербу, траву, по два відра каші з варенням щодня, - розповіла заступник директора. Внаслідок того, що подорожчали корми для тварин, квитки у зоопарк підняли у ціні на дві гривні, - констатувала вона.
Також після Великодня на відвідувачів чекає й ще одне нововведення - при вході в зоопарк продаватимуть корми для тварин. Це потрібно для того, аби звірі не споживали шкідливих для них чіпсів та інших продуктів, які приносять лучани, - сказала Людмила Денисенко.
«Годувати однаково будуть, то хай краще тварини їдять продукти, до яких вони адаптовані», - сказала вона. «У тварин дуже чуттєві шлунки і вони не можуть споживати чіпсів і різної хімії», - зауважила пані Денисенко. Наприклад, був випадок, коли страус, скуштувавши їжі, яку принесли люди, захворів.
У зоопарку мешкають верблюд Яша, лев Нік та левиця Даша, а також декоративні кури, качки, індики, вовки, лисиці, морські свинки, чорні лебеді, дикобрази, бізон та інші представники фауни. Другий рік поспіль мешкає в зоопарку і лелека.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 20 Квітня 2009 10:56
люблю зоопарк! тільки ще б ремонт у ньому зробили
Анонім Показати IP 21 Квітня 2009 10:16
..і тварин помили та надухали :))
Анонім Показати IP 21 Квітня 2009 14:45
Кажуть що там обладнають клітку для Зелінського ;-)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus