USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У службі зайнятості кажуть, що людей працевлаштовують «за планом»

13 Травня 2013 12:34
Приблизно 7 тисячам людей вдалося знайти роботу на Волині за перший квартал 2013 року, що становить 30% від запланованого у центрах зайнятості цьогорічного обсягу.

Про це розповіла директор Волинського обласного центру зайнятості Раїса Кучмук під час наради директорів базових центрів зайнятості Волинської обласної служби зайнятості 13 травня.

За її словами, на обліку у волинських центрах зайнятості знаходиться 13,5 тисячі громадян. Так, за перший квартал 2013 року на Волині завдяки центрам зайнятості вдалося працевлаштувати приблизно 7 тисяч громадян, що становить 30% від кількості людей, яким запланували знайти роботу цього року. Ще приблизно 2 тисячі осіб мають змогу підвищити свою кваліфікацію. А 1,6 тисячі людей «підзаробили» під час виконання громадських робіт тимчасового характеру, які замовили і оплатили роботодавці.

Якщо кричати «ура!» – то не потрібно, але все йде по плану. Ми йдемо за тими розрахунками, які окреслили, навіть не зважаючи на погодні умови, - зауважила Раїса Кучмук.
Окрім того, посадовець зазначила, що центри зайнятості працюють в інших напрямках. Так, одноразову допомогу для ведення свого бізнесу вдалося надати 196 особам. Мовляв, роблять це для того, аби люди, що розпочали свою підприємницьку діяльність за підтримки Волинської ОСЗ, могли надати робочі місця іншим громадянам, які цього потребують.

Як розповіла Раїса Кучмук щодо цього, на Волині добре справляються із системною роботою з виплати цієї одноразової допомоги. До того ж, вона зазначила, що вдалою була діяльність Зимової аграрної школи, де здійснювали професійне навчання безробітних за професіями і спеціальностями, що користуються попитом на ринку праці, розповідали про можливості ведення малого і середнього бізнесу.

«В нас є можливості найняти хороших тренерів і зробити людей бізнесменами», - додала директор Волинського ОЦЗ.

Так, з її слів, цю роботу бачать і у Києві, і в інших регіонах України, де можуть застосовувати напрацювання волинських працівників центрів зайнятості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Хе-хе.... Показати IP 13 Травня 2013 12:52
План у них один....Для своих - все...для других - шишь ...
Серий до Хе-хе.... Показати IP 13 Травня 2013 17:27
Ти, чудило, де ти побачило в тексті І півріччя? Запишись на курси читання
шото не то Показати IP 13 Травня 2013 12:53
... "за перше півріччя 2013 року", перевіряйте, що пишете!!!!!!!!!!!!!
Віка Показати IP 13 Травня 2013 13:09
Який там план??????????Вже неодноразово стояла на біржі праці у Луцьку і не один раз нічого не пропонували. План у них такий -шукай сама, а коли знайдеш роботу тоді вони записали і все. Як така структура ще може існувати? Зміни потрібні на краще
І я там був Показати IP 13 Травня 2013 13:30
Да там робота тільки для "своїх" є а всіх інших посилають на громадські роботи в ккращому випадку. А освіта їх не цікавить. І до людей інспектори відносяться дуже -дуже погано.
Шукаю роботу Показати IP 13 Травня 2013 14:15
Мені так сказали: як Вам треба робота шукайте, ми тільки даєм допомогу, в інспектора при зустрічі є 10 хвилин на спілкування....
Оксана Іванова Показати IP 13 Травня 2013 16:16
Хто має очі, той побачить.Хто має вуха, той почує!Для яких своїх???Я прийшла на біржу взагалі нікого не знала.Направили безплатно на навчання продавцем, а потім працевлаштували на дотацію.А якщо хотіти незрозуміло що і бачити себе звєздой, то і будешь тільки вікою,і я там був, шукаю роботу.Навіть назвати себе бояться.Боягузи!І тунєядці!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus