USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Стиру можна купатися, – СЕС

2 Червня 2011 11:22
Перевіривши воду у річці Стир, санепідеміологи дійшли висновку, що вода у ній безпечна для купання.
«На пляжі у Центральному парку в травні двічі відбирали проби води, – повідомив завідуючий відділом комунальної гігієни Луцької міськрайонної санепідемстанції Микола Витвицький. – Згідно з розпорядженням міського голови, це єдиний офіційний пляж у місті, бо тільки на ньому є стаціонарний рятувальний пост, добре досліджене дно». Про це пишуть Відомості.UA.
Витвицький каже, що вода задовільної якості, купатися можна.
«Звісно, у місті є багато неофіційних пляжів: у районі Теремно, водойма в Парку 900-річчя, інші. У травні відбирали 16 проб по Луцьку, скрізь вода нормальної якості, бо утримується суха тепла бездощова погода. Коли зачастять дощі, ситуація може змінитися», – додав фахівець.
Крім того, він зазначив, що застояна вода з паркових каналів, яка може потрапити у річку Стир, екологічно безпечна.
«Нічого страшного не станеться, коли вода з каналів потрапить у Стир, – заспокоює Витвицький. – По-перше, це болотна застояна вода, а не промислові стоки якогось підприємства. По-друге, вода спускається за територію пляжу вниз за течією. По-третє, у воді містяться природна рослинність, мікроорганізми, тож відбувається процес самоочищення».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Опа! Показати IP 2 Червня 2011 14:54
Анекдот. Спілкуються двоє "крутих пацанів". Один-другому: -мені мій доктор заборонив пити, палити і з дєвочками "спілкуватись". А другий у відповідь: -а я свому дав 100 баксів....і доктор...все дозволив...
007 Показати IP 2 Червня 2011 15:58
1000000 %%%%%%

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus