USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Україна перейде на зимовий час уже цієї ночі

29 Жовтня 2016 13:24
Україна перейде на зимовий час у ніч із 29 на 30 жовтня і переведе годинник на годину назад, - інформує Радіо Свобода.

Перехід на зимовий час передбачений постановою Кабінету міністрів України «Про порядок числення часу на території України» від 13 травня 1996 року, згідно з яким, щороку останньої неділі жовтня о 4:00 годинникова стрілка переводиться на одну годину назад.

За зимовим часом світанок і сутінки наставатимуть раніше. Ідея переходу на літній і зимовий час належить лондонському підряднику Вільяму Уіллетту. Головною мотивацією для її успішного використання стала можливість економії електроенергії.

Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що для українців зміна часу стане останньою, адже в Україні скасовується перехід на літній час.

Разом з Україною на зимовий час перейдуть США, країни ЄС та багато інших держав.

Минулого року частина території України не переходила на зимовий час. Це стосувалося анексованого Росією Кримського півострова, а також окремих районів Луганської та Донецької областей, де фактичною владою є бойовики з угруповань «ЛНР» і «ДНР», що визнані в Україні терористичними.

Росія кілька років тому відмовилася від переведення стрілок годинників двічі на рік. Відтепер московський час наприкінці весни, влітку і на початку осені збігається з українським, а до квітня відрізнятиметься на одну годину.

Японія, Китай, Індія, Ірак також відмовилися від щорічної процедури чергування зимового-літнього часу. Деякі африканські, арабські та азійські країни взагалі не зверталися до цієї практики.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ще не зовсім свідоми Показати IP 25 Жовтня 2016 21:44
Це єдине, що поєднує Україну зі США, країнами ЄС та багатьма іншими державами
Х Показати IP 29 Жовтня 2016 16:38
Та вже б неміняли надоіли.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus