USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

В мережі з`явився другий трейлер фільму польського режисера «Волинь»

19 Липня 2016 22:02
В Інтернеті з'явився другий трейлер до кінострічки "Волинь". Прем’єра фільму Войцєха Смажовського у Польщі запланована на 7 жовтня 2016 року, - повідомляє UA Modna.

"Волинь" - це вже сьома робота відомого польського кінорежисера, у доробку якого є такі відомі кінокартини як: "Весілля", "Дорожня поліція" та "Злий дім".

Фільм, дія якого розгортається у 1939-1945 роках, зі слів авторів продукції, є епічною історичною драмою про трагічні події на східних землях Другої Речі Посполитої, що зачіпає болючу тему "волинської різанини", апогей якої припав на 1943 рік.

Смажовський ще перед початком зйомок розумів, що його фільм буде сприйнятий неоднозначно. "Це буде не чорно-біла історія. Я розрізняю бандерівців та українців. У фільмі мова йтиме також про акції відплати поляків. Цей фільм завдасть болю. Це також великий виклик для мене як показати, чи не показати ті жахливі речі, що там відбулися", - коментував польський режисер, який також наголошував, що це буде стрічка про "любов у нелюдські часи".

Раніше Інформаційне агентство Волинські новини повідомляло, що у своїй стрічці Смажовський показує трохи викривлену трагедію польського населення Волині. Вочевидь, це зроблено із різних політичних мотивів. Хто найбільше виграє від такого висвітлення подій, у якому для українців немає інших ролей, окрім винуватців польських бід, кому вигідно сварити українців і поляків та чи присутнє політичне лобіювання у фільмі, можна прочитати у розмові з першим заступником голови Українського інституту національної пам’яті Аліною Шпак.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Пам'ять Показати IP 20 Липня 2016 06:10
Ще б у В'ятровича запитали... Ось цей розкаже... Його добряче навчали у Штатах як сторінки історії переформатовувати на інший лад
Волинянка до Пам'ять Показати IP 20 Липня 2016 08:37
А ви переформатовуєте на "совіцький лад"? Ви не "память", а СКЛЕРОЗ. Запитати треба у мешканців прилеглих територій, наприклад, Володимир-Волинський район...
та мабуть Показати IP 20 Липня 2016 08:58
Не "совіцький", а "радянський". Тільки, бачите, чим далі, тим менше стає свідків тих подій, і тим легше "науковцям" а-ля Вяторвич переписувати історію на свій (вибачте - продиктований з-за кордону) лад. Якось так виходить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus