USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

В Україні немає сімейної політики, - експерт

15 Травня 2013 13:09
За роки незалежності України в нас не було і досі немає сімейної політики. Фінансову допомогу при народженні дитини, одиноким матерям та деяку іншу матеріальну підтримку ми не вважаємо сімейною політикою, а елементом соціальної політики, яка ніяк не впливає на якість сім’ї.

Таку позицію озвучив під час Луцького Форуму сім’ї 15 травня кандидат філософських наук, експерт з питань сімейної політики та сімейних відносин, Президент Всеукраїнського благодійного фонду «Сім’я» Адріан Буковинський.

За його словами, в кожній країні, яка себе поважає, повинна бути сімейна політика, яка полягає у відродженні та підтримці здорової і щасливої української сім’ї та родини. Соціальні гарантії, передбачені законодавством, на думку експерта, не є сімейною політикою.

Буковинський вважає недосконалими європейські закони, які зараз нав’язують українцям через роботу міжнародних організацій та реалізацію грандової діяльності місцевих.

«У нашій країні права і обов’язки дитини завжди були нерозривно пов’язані між собою, бо кожна дитина має обов’язок шанувати своїх батьків, а у Європі змалку дитині прививають право на них доносити. Натомість, ми вважаємо, що перед тим, як звинувачувати батьків у недолугості виховання, потрібно їх навчити бути хорошими батьками», - наголошує експерт за питань сімейної політики.

На думку Буковинського, протягом 21 року існування незалежної держави, молоді не показували в чому краса стосунків, логіка та пріоритети їх побудови.

«Формування ціннісних орієнтирів громадян повинно базуватися на основах духовності, українських традиціях та багатій науковій спадщині нашого суспільства. Відсутність ціннісних орієнтирів впливає на вільний вибір молодої людини в силу її суб’єктивного світобачення. Найбільша проблема у цій царині – люди, які хочуть мати міцну сім’ю, не вміють будувати стосунків, бо їх цьому не навчили», - вважає експерт.

На його думку, варто вести у навчальну програму курс «Сімейні цінності» для шкільної освіти, однак треба забезпечити фахову його підготовку. Він вважає, що дитина формує своє бачення сім’ї з малих років на прикладів батьків, тому важливо, щоб наречені ще до формування сім’ї вміли правильно будувати сімейні стосунки та розуміли поняття сімейних цінностей.

За словами Буковинського, у цьому місяці вони завершили 8-ми річне ґрунтовне дослідження щодо бачення українців сімейних цінностей, результати якого наступного тижня планують презентувати в УНІАН.
Експерт з сімейної політики каже, що його теорія - ефективна: «Я сам підготував до подружнього життя 7000 пар за останні роки».

На його думку, всі сімейні пари з часом відчувають потребу у знаннях, як правильно будувати сімейні стосунки, бо стереотипне мислення та інформація, яку отримують зі ЗМІ, приводять до того, що сім’ї вичерпують себе і руйнуються.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
анонімус Показати IP 15 Травня 2013 15:54
Януковичі плачуть від сміху

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus