USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Від кого залежать ціни в луцьких маршрутках. Список перевізників

5 Січня 2017 11:16
Нещодавно перевізники висунули вимогу до міськради погодити підвищення плати за проїзд у маршрутках до п’яти гривень, інакше страйкуватимуть. Судячи із коментарів, лучани зацікавились, хто саме є перевізниками.

«Волинь.info» опублікувало матеріал для ознайомлення, хто надає послуги з перевезень у маршрутках міста.

На сайті міськради зазначено, що на цей момент у місті є 10 перевізників. Це: КП «Луцьке підприємство електротранспорту», ТзОВ ВТП «Санрайз» ЛТД, ПрАТ «Луцьке АТП 10701», ПП «АТП №1», ДП «Луцьке бюро подорожей та екскурсій», ТОВ «АТП-Луцьк», підприємці Тимощук Микола Степанович, Зарецька Любов Сергіївна, Ореховський Павло Олександрович та Назаренко Ігор Петрович.

Комунальне підприємство «Луцьке підприємство електротранспорту», директором якого є зараз Грицюк Ігор Вікторович обслуговує вісім маршрутів:

№ 9а, 24, 25, 26, 28, 29, 30, 32. Розмір статутного капіталу – 36 мільйонів 985 тисяч 220 гривень. Зауважимо, що підвищення цін на цих маршрутах повністю залежать від Луцької міськради, а не від водіїв, директора тощо, оскільки перевізник – комунальне підприємство.

ЧИТАТИ ЩЕ: ПРОЇЗД У ЛУЦЬКИХ ТРОЛЕЙБУСАХ ПОДОРОЖЧАЄ - ГОТУЮТЬ РОЗРАХУНОК

ТзОВ ВТП «Санрайз» ЛТД на цей час обслуговує сім маршрутів – № 1, 2, 10, 12, 16, 17, 22. Директором підприємства є Девіцький Юрій Іванович.Розмір статутного капіталу – 10 мільйонів гривень. Належить екс-депутату Луцькради Олені Голєвій, дружині колишнього заступника міністра Міністерства фінансів України. Зараз Олена Голєва за офіційними даними проживає у Києві. Замішана у декількох скандалах – в інтернеті можна натрапити на інформацію, що Голєва ухилялась від сплати податків, скандал із гуртожитком на вулиці Сагайдачного, згодом – на вулиці Привокзальна тощо. Девіцький разом із Голєвою були висунуті у 2015 році від Європейської партії України на місцевих виборах до Луцькради.

ПрАТ «Луцьке АТП 10701»має вісім маршрутів – № 3, 9, 14,17а, 18, 23, 31, 47. Директором є Павлишин Святослав Володимирович. Розмір статутного капіталу – 4,5 мільйона гривень. Серед засновників – 14 акціонерів, прізвища яких у реєстрі не вказані, кінцевий бенефіціарний власник – бізнесмен Алфьоров Максим Вячеславович.Чоловік досить відомий у Луцьку бізнесмен, володіє акціями у ще ряді підприємств. Його ім’я фігурувало також урозслідуванні«Наших грошей» під назвою «Кому належать ринки Луцька».

Два маршрути, 11 та 19, обслуговує ПП «АТП №1»,власниками підприємства зазначений той же Алфьоров Максим Вячеславович та Кузнецова Тетяна Григорівна. Директор підприємства – Самчук Едуард Євгенович. Розмір статутного капіталу – 13 мільйонів гривень.

ДП «Луцьке бюро подорожей та екскурсій» обслуговує маршрут № 8. Директор – Мацюк Юрій Степанович. Мацюк теж, як і Голєва та Девіцький, у 2015 році висувався від Європейської партії України на виборах до Луцькради. Розмір статутного капіталу – 483 тисяч гривень. Є дочірнім підприємством ПАТ «Волиньтурист». Серед засновників вказані – ПАТ «Волиньтурист», ПАТ «Укрпрофтур», кінцевим бенефіціарним власником є ПАТ «Укрпрофтур». Засновником ПАТ «Волиньтурист» також є ПАТ «Укрпрофтур» та Федерація професійних спілок України, яка є й кінцевим бенефіціарним власником як ПАТ «Волиньтурист», так і ПАТ «Укрпрофтур». Федерація – найбільше профспілкове об’єднання, в яке входять більш, як 85 % членів профспілок країни.

ТОВ «АТП-Луцьк» обслуговує маршрут 31 та 47. Власник – Колеснік Микола Анатолійович.Проживає у Луцьку. Директор – Колеснік Олег Анатолійович. Розмір статутного капіталу – 1 тисяча гривень. Ще раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що на перевізника скаржаться – він відмовляється перевозити безкоштовно учасників бойових дій.

Підприємець Тимощук Микола Степанович обслуговує маршрут № 33. Проживає у селі Великий Омеляник Луцького району.

Підприємець Зарецька Любов Сергіївна обслуговує маршрут № 4. Проживає в Луцьку.

Підприємець Ореховський Павло Олександрович – маршрут № 27-27а. Проживає в Луцьку.

Підприємець Назаренко Ігор Петрович – маршрут № 6. Проживає у селі Радомишль Луцького району.

Зауважимо, як повідомила директор департаменту «Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку» Лариса Карп’як під час останньої оперативної наради у міського голови у грудні найбільше лучани скаржилися на такі маршрути – № 1, 2, 3, 4, 9а, 17, 18, 24, 28, 30, 31, 32. 47.

Мар’яна МЕТЕЛЬСЬКА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
Коля Показати IP 5 Січня 2017 12:22
Влада козлів, нічого хорошого для людей не роблять. Коли звітують про свою роботу нехай розказують і недоліки впершу чергу , що збільшують плату на все!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Вася Показати IP 5 Січня 2017 13:06
Та це все від влади залежить. Чи влада зараз як така не потрібна бо хто що хоче те і робить?
Green Показати IP 5 Січня 2017 14:13
А якщо народ після підвищення дружно застрайкує і пересяде на "рогаті" то ті перевізники не матимуть і того що зараз мають.Так що нехай сопуть в дві дірочки.Не хочуть возити,ліцензію на стіл і возіть картоплю,на їхнє місце знайдуться бажаючі
песиміст до Green Показати IP 5 Січня 2017 15:24
Наш народ дружньо хіба що язика у дупу засуне. І яковлєв з комсомольцем про це знають
Андрій до Green Показати IP 5 Січня 2017 15:40
А бажаючі вже аж в черзі стоять, так?!
Петро Показати IP 5 Січня 2017 14:34
Нехай буде по 5 алеж нехай дають квіткі і тильки сидячи місця. Або для сидячх 5 а для стоячих 3. Їде маршутка в Київ там всі тильки сидячи зквітками. Стоячих не беруть. А тут як сєльодкі набито не маєчим дихати і квітків ні хто не дає. ВИМОГА НАША ЯК ПАСАЖИРІВ ТОЖЕ ТАКА- 5ГРИВЕНЬ АЛЕЖ з квівтками з кондуктором а не так шо водій іїде і гроши бере і здачу дає відвлікається віддорогі і курить тильки сидячими місцями не з водіями хамами прибранними чистими салонами
Мирослав до Петро Показати IP 5 Січня 2017 21:21
Якщо так зробити що платять тільки сидячі,вартість буде по 12 грн,а сісти в транспорт буде нереально і знову будуть незадоволені. Це не вихід. І не рівняйте міжрегіональні перевезення і міські. В у всьому світі стоячі платять так само як і сидячі.
Анонім Показати IP 5 Січня 2017 15:46
для того, щоб встановити обєктивну ціну квитка, потрібно знати реальну кількість пасажирів. без електронного квитка це визначити неможливо. у іншому випадку - це танці з бубном.
Інженер Показати IP 5 Січня 2017 20:38
Нехай і по 5 буде,ми люди не горді їздим з пенсіонерним рогатим і нічьо,навіть сервіс- кондуктори. А то в тій маршрутці без здачі їздиш ще й місця мало. Як би хоч до 10 тої вечора їздили трали то б ціни їм не було. Студентам стипендію збільшили,нема чого давай за проїзд плати, і давай досвіданія,а то попривикали з комфортом їздити бо ж граніт науки гризуть.
Олег Показати IP 5 Січня 2017 22:16
А Романюка депутата чого в цих списках нема. Він має 26 маишрут. Бо обранець громади, світитися не можна
Ха Показати IP 6 Січня 2017 09:31
Також треба порахувати скільки їздить пільговиків та зайців. Забовязати кожного пасажира при оплаті за проїзд брати квиток!
Ольга Показати IP 6 Січня 2017 10:49
А також навчити водіїв культури спілкування з пасажирами. А також вмикати обігрів у маршрутці, бо сьогодні вранці при температурі -15 у маршрутці був каток.
гуморист до Ольга Показати IP 6 Січня 2017 16:12
З такими міськими керОвніками, з такими власниками маршруток скоро треба буде купляти лижі і ковзани. А якщо застрайкують маршрутчики - пересуватись на конях, або взяти в аренду Оленів
Panas Показати IP 6 Січня 2017 16:32
Я по телебаченню чув що ЄБРР Луцьку має надати гроші розміром 5 мільйонів доларів на закупку нових тролейбусів..... А маршрутки нехай електронний онлайн облік пасажирів зроблять, тоді можна буде і про доцільність 5 грн говорити....
пасажир Показати IP 6 Січня 2017 16:58
а де взнати графік 27а ?
стефко до пасажир Показати IP 9 Січня 2017 16:11
А де взнати графік 18 маршрутки?!
так-так Показати IP 6 Січня 2017 17:24
Щось не видно в цьому списку директора АТП Шаміса О. Мабуть один з перших перевізників зрозумів,що пора з цього бізнесу втікати ! Дозароблявся.
ВЗАД-ПОРА Показати IP 6 Січня 2017 23:23
Ім не до нас.Голова ОДА на черговій" радіоняні" виголосив промову, що заставить працювати чиновників.змінять назву управлінгь,відділів,декого" попросять піти",добавиться в результаті кількість "інвалідів"навантаження на песійний фонд виросте.І все,як в анекдоті,тільки писанини добавиться.А ціна за проізд,Іх нецікавить,платимо ми а вони іздять на наших податках.
Ігор Показати IP 7 Січня 2017 22:49
Вартість проїзду вже піднімали до 3 грн. коли дизельне пальне подорожчало до 23 грн за літр. Потім ціна впала до 18 грн/літр, але ніхто з перевізників не кричав. що необхідно знизити вартість проїзду. Тепер пальне знову по 22 грн - то вже давай по 5 за проїзд. Зажерлися наші перевізники. Нехай прибутки реальні показують, відеореєстратора на кожного водіявстановити для фіксації прийнятої готівки.
ДержаваБЕЗпанів Показати IP 8 Січня 2017 20:26
На**я нам ті перевізники??? Нехай ЛПЕТ купить за 5 млн маршутки і проїзд буде по 3і гроші в бюджет держ п-ва А ті ПІДАпРиємці нехай ідуть працювати на шахти, ато привикли шо їм ваділи отстьогують, ЗП підняли до 3200 то і проїзд треба підняти? ПІДНЯТИ ЇХ НА ВИЛА Скільки цей народ буде єврОїв, арМЕНів , грЯзинів ставити на керівні посади?? На**й їх звідси Колись були під панами боялись , і зараз бояться Історія не змінюється, а шкода Є єдинодумці????
Учасник БД Показати IP 9 Січня 2017 10:30
БратІв Колесників в АТО, нехай попробують лошари , як добре бути учасниками бойових дій .
дістало Показати IP 10 Січня 2017 15:15
При вартості проїзду 5 грн, яку вимагають перевізники, спершу потрібно продумати штрафи для водіїв за їхнє хамське поводження та необілечення пасажирів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus