USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Відомий математик родом із США став Почесним професором СНУ

26 Листопада 2016 12:21
Доктор математичних наук, професор кафедри прикладної лінгвістики СНУ імені Лесі Українки Даніел Шерік став Почесним професором університету. Засідання вченого сенату та інавгураційна церемонія відбулися 26 листопада, - пише «Волинська правда».

Доктор Даніел Шерік – уродженець США, який довгий період часу працював у Румунії. Згодом він переїхав до України і вже понад 20 років трудиться на благо СНУ імені Лесі Українки, працюючи на кафедрі прикладної лінгвістики.

Для того, аби вручити звання доктору Даніелу Шеріку, зібралася чимала аудиторія людей. Серед них колеги та студенти науковця. За традицією університету титул Почесного професора вручається на розширеному засіданні вченого сенату, тож у залі було чимало викладачів та професорів у мантіях.

Зауважимо, що серед Почесних професорів СНУ імені Лесі Українки є Олександр Моцик, Андрій Гузій, В’ячеслав Брюховецький, Лариса Івшина та Віктор Ющенко. «Присвоєння звання Почесний професор – це найвища відзнака навчального закладу», – зауважив ректор університету Ігор Коцан. Після цього очільник вишу вручив винуватцю події документальне підтвердження його звання.



У своїй промові Даніел Шерік вирішив говорити без заздалегідь підготовлених фраз, відклавши чернетку із виступом в сторону. До слова, науковець відмінно володіє українською мовою, що прекрасно продемонстрував під час свого виступу.

Математик згадав, що працювати бувало досить непросто: інфляція, безкінечні реформи, місяці без зарплати. Незважаючи на це, новоспечений почесний професор СНУ заявив, що хотів би на все життя залишитися в Україні і працювати на благо освіти. Найкраща мотивація для нього – вдячні студенти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
дідо Показати IP 26 Листопада 2016 12:59
Чи відомому математику відомо, що волинський педіститут є невідомим, і займає 260 місце у рейтингу України.
доцент Показати IP 26 Листопада 2016 14:11
Не ганьбіть таких людей нашим пед...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus