USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

«Війна за землі» у Луцькому районі: агропідприємство перейшло у нові руки

3 Червня 2018 18:11
На початку травня Національна академія аграрних наук України оголосила конкурс на посаду директора державного підприємства «Дослідне господарство «Перемога», що у селі Баківці Луцького району. У конкурсі переміг Володимир Колодійчук, який на новій посаді повинен змінити попереднього керівника Олега Яворського. Коли новий директор держпідприємства «Перемога» прийшов на своє робоче місце, то невідомі, які назвалися охоронною структурою, не пустили його.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Волинь. Суспільне».


Як врозповідає журналіст, новий директор державного підприємства «Дослідне господарство «Перемога» Володимир Колодійчук не зміг потрапити на робоче місце, адже виставив приватну охорону саме попередній керівник Олег Яворський.

«Відповідним наказом мене призначили директором. Я приїхав на роботу, а мене не допустили. Тут якісь невідомі люди були, вони сказали, що директор (Яворський, - ред.) заключив із ними договір на охорону, навіть трохи почали мене лякати, казали, що знають, де я живу», - розповів Володимир Колодійчук.

Із цього приводу баківцівський сільський голова Руслана Пастерук каже, що останні роки землю, що є у державній власності, обробляло приватне підприємство «Олімп-Агро».

«Державне господарство має право на існування, Але воно повинне працювати на державу, а не так, як при колишньому керівникові - на його приватну фірму. Якщо в «Перемозі» є 1400 га ріллі, яка потребує обробітку, але немає техніки, то він землі передав фірмі доньки», - пояснює сільський голова.

Втім, потрапити на територію підприємства Володимиру Колодійчуку допомогли атовці та поліція. Чоловіки ж, які назвалися охоронною структурою, виявилися жителями Київської області. Спочатку вони казали, що приїхали в село відпочити, на сусідній ставок, а потім таки зізналися, що для охорони.

Новий директор також розповів, що на робочому місці не було жодного працівника «Дослідного господарства «Перемога».

«Я так розумію, що дали команду, аби колектив розійшовся з робочого місця. Наразі, у мене практично немає жодних документів, тому я думатиму як вирішити цю складну ситуацію та приступити до розвитку підпримєства», - каже Володимир Колодійчук.

Нагадаємо, нещодавно атовці з цієї сільради звернулися з претензією в прокуратуру, мовляв, правоохоронці захищають держпідприємство, яке фальсифікувало документи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Правда Показати IP 4 Червня 2018 13:40
Люди добрі у Яворського нерухомості за кордоном на сотні тисяч доларів , і як фірма доньки господарюючи на державних землях і ніде більше змогла купити декілька Джон дірів і Лексіонів, а державне підприємство вирізало 1500 голів худоби і не має жодної техніки
Коля до Правди Показати IP 4 Червня 2018 18:13
То є так, він дуже не порядна людина тільки от грошей в рього хватає купить він прокуратуру, дулю люди получать, а не землю, а куди дивиться губернатор новий побачимо «хто в домі хазяїн», от хай тоді люди бачать що гроші рішають все тра брати вила і винести його із села

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus