USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Війська Бахрейну розганяють демонстрантів кулеметами

25 Березня 2011 16:35
Урядові сили Бахрейну за підтримки військових підрозділів держав Перської затоки відкрили вогонь по силам опозиції з кулеметів.

Про це інформує ТСН.

За словами бахрейнського правозахисника Набіля Раджаба, головна небезпека, з якою стикаються демонстранти - це кулеметний обстріл, який війська ведуть з вертольотів і танків.

Він також додав, що опозиція втратила можливість направляти поранених людей до госпіталів, оскільки вони захоплені вірними королю військовими. Раджаб заявив, що через це жертв серед демонстрантів більшає щодня. Крім того, багато людей вважаються зниклими безвісти.

Нагадаємо, 14 березня в Бахрейн були введені війська сусідніх країн, головним чином, Саудівської Аравії - для підтримки сунітської монархії, яка править в країні 200 років.

16 березня сили безпеки за підтримки бронетехніки розігнали табір опозиції, розбитий на центральній площі Манами. Згідно із заявами учасників виступів, спецназ діяв вкрай жорстко, застосовуючи проти демонстрантів гранати зі сльозогінним газом. За неофіційними даними, загинули шестеро людей - троє демонстрантів і троє співробітників поліції, багато людей дістали поранення.

Після цього влада затримала 25 лідерів шиїтів - найбільш активних організаторів масових антиурядових акцій. У Бахрейні було запроваджено надзвичайний стан строком на три місяці. Командувач збройними силами країни отримав повноваження вживати будь-яких заходів для забезпечення безпеки в країні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus