USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Власники розважальних закладів не дбають про безпеку лучан, – Шпига

1 Лютого 2017 08:00
Власники і адміністрація розважальних закладів, які працюють в пізні години, зі слів очільника поліції Волині, не надто переймається безпекою власних відвідувачів та осіб, які проходять біля закладів. Поліція просила їх встановити додаткові камери відеоспостереження, проте на це прохання власники закладів не відреагували.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії Волинської облради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією.

Голова профільної комісії Анатолій Вітів повідомив, що в місті загрозлива ситуація, яка виникла через можливість придбання алкоголю в пізні години. Зокрема, і в розважальних закладах міста.

«Люди йдуть з роботи, а там малолітні з пивом. Біля «Там-Таму» страшно йти, особливо молодим жінкам та дівчатам. Я не розумію, як там не можуть навести порядок», - зазначив депутат.

Зі слів Вітіва, закладам, які не дбають про безпеку клієнтів та лучан, слід обмежувати час роботи – скажімо, не до 23:00, а до 20:00.

У відповідь очільник поліції Волині Петро Шпига зазначив, що в сусідніх містах такі заклади, а надто – нічні, по периметру «усіяні» якісними камерами відеоспостереження. З його слів, з переліком підприємств та нічних розважальних закладів поліція вже зверталась до міської та обласної влади, але «віз і нині там».

«Це потрібно для безпеки громадян, але минуло більше, ніж півроку, а результату немає. Отака безвідповідальність керівників закладів призводить до різних небезпечних ситуацій. Я в «ПортCity» і «Там-Тамі» не можу постійно тримати наряд. Але ми бачимо, що там велика кількість неповнолітніх, які вживають пиво», - зазначив Петро Шпига.

До слова, нині в Луцьку є лише 10 камер, записи з яких доступні для перегляду поліції. Для порівняння, в Чернівцях таких камер близько 140.

Нагадаємо, 14 січня група підлітків напала на 14-річну школярку, коли та гуляла торговим центром «ПортCity». Дівчину відвели в туалет, де жорстоко побили. В результаті дівчина отримала тріщину, струс мозку, сильну гематому ока.
З цього приводу мама постраждалої вирішила скаржитись на бездіяльність охорони «ПортCity» в прокуратуру.

А вже за 4 дні після інциденту виконком Луцької міської ради дозволив низці закладів у ТРЦ «ПортCity» працювати до опівночі, або ж взагалі цілодобово.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Правда очі коле? Показати IP 2 Лютого 2017 01:50
http://www.volynpost.com/news/82144-policiia-bijka-pid-chas-iakoi-zhorstoko-pobyly-shkoliarku-vidbulasia-za-mezhamy-torgovogo-centru Дівчину не били в туалеті

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus