USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинь може стати зразковим «острівцем Європи»

12 Липня 2014 18:24
Ідею створення на Волині пілотного проекту з впровадження європейських цінностей і тісної співпраці з Євросоюзом висловив керівник Волинської облдержадміністрації Григорій Пустовіт під час зустрічі з послом Республіки Польща Генріком Літвіном.

Як заявив очільник Волинської ОДА, шукаючи приклади позитивних змін в країні, не потрібно придумувати щось нове – варто лише подивитись, як це працює в Польщі:

«Нас на шляху реформ надихає приклад Польщі. Тому що треба один раз приїхати туди і подивитись як там організоване місцеве самоврядування та саме життя. І людина каже: «Я знаю, як я хочу жити, в якій системі ціннісних координат».


Тому, зі слів Григорія Пустовіта, склали відповідне звернення з пропозицією щодо створення на Волині пілотного проекту впровадження європейських цінностей в Україні. Як пояснив посадовець, наша область, в порівнянні зі Східними, і без того є на крок ближче до західних сусідів:

«Коли приїжджають біженці зі Сходу, то діти кажуть: «Мамо, а коли ми поїдемо назад, в Україну?». А коли їм відповідать що, мовляв, ми і є в Україні, діти не ймуть віри і кажуть: «Ні, це - Європа якась».

Григорій Пустовіт різницю в світогляді та системі цінностей жителів Заходу і Сходу України вбачає в тому, що, з його слів, 80-90% населення Донецкої і Луганської областей фактично не покидає меж регіону і «варяться у власних проблемах».

Як зазначив очільник ВОДА, звозити цих людей в Польщу та показати, як там живеться людям, - дещо складніше, тому можна створити пілотний проект щодо впровадження європейських цінностей на Волині.
«Створити такий-собі острівець стосунків. Щоб можна було привозити сюди молодь зі Сходу та на прикладі показувати, що таке тісні стосунки з Євросоюзом і, що таке майбутнє в Євросоюзі. Я думаю, це дасть найкращий ефект».

Григорій Пустовіт впевнений, що інфраструктурні зміни дозволять показати позитивний приклад впровадження європейських цінностей та співпраці всій Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 27
БОГОЛЮБИ Показати IP 12 Липня 2014 18:27
А почему Польша, почему не Швейцария?
бо до БОГОЛЮБИ Показати IP 12 Липня 2014 18:31
бо ми їх хохлопи...
Дончанин до БОГОЛЮБИ Показати IP 12 Липня 2014 18:34
Между прочим, в Польше достаточно удачно выполнена децентрализация власти. Правда для этого понадобилось несколько этапов. Ну а Швейцария? Он же не самоубийца. Самое элементарное: сколько там государственных языков?
БОГОЛЮБИ до Дончанин Показати IP 12 Липня 2014 19:00
Швейцария вибрана мной условно, на ее месте єлементарно могла би бить любая из скандинавских стран или любая более менее благополучная в социально єкономическом плане государство, вопрос в другом где конкурс?
поліглот до Дончанин Показати IP 12 Липня 2014 20:06
Язик у тебе один на все життя. На жаль, ця кількість корелюється кількістю звивин у голові. Підозрюю, що й та єдина від кашкета.
Дончанин до поліглот Показати IP 12 Липня 2014 20:33
коментар було видалено
Дончанин до поліглот Показати IP 12 Липня 2014 20:42
Вопрос на засыпку тебе, как полиглоту: "Что обозначает на Киевщине слово кварта?"
Дончанин Показати IP 12 Липня 2014 18:31
Григорій Пустовіт - чистой воды сепаратист. Для того, чтобы в этом убедиться достаточно ознакомиться с системой местного самоуправления, действующего в Польше. Вопрос на засыпку: "Чем первоначальные требования Донбасса и Луганщины отличались от предлагаемого Пустовитом?"
БОГОЛЮБИ Показати IP 12 Липня 2014 18:32
А почему Польша, почему не Швейцария?
Титушко до БОГОЛЮБИ Показати IP 12 Липня 2014 20:19
Потому что Швейцария федерация и имеет несколько гос. языков,а это нам не подходит надо всех под оселедець и вышиванки,а против сровнять с землей.а Польшу интересует только реституция.
ВОНО Показати IP 12 Липня 2014 18:35
волиняни де ви ? чому тут одні РФівські троллі гарцюють як таракани в бомжарні
Дончанин до ВОНО Показати IP 12 Липня 2014 18:42
Если я "РФівський тролль", то почему вы воюете на территории РФ?
боголюби до ВОНО Показати IP 12 Липня 2014 18:46
Почему российские? Свои ми с маленького и бедного села.
ВОНО до боголюби Показати IP 12 Липня 2014 19:23
а село без сільської ради !!!!
Корінний лучанин до ВОНО Показати IP 12 Липня 2014 22:05
Ми тут ! На дурні тролі цих КОЛОРАДСЬКИХ ЖУКІВ, які постійно тут присутні не хочеться реагувати ! Антижуком їх витравимо! Читаю і пропускаю ці тролі. Їм проплачують із Расєї , тому вони тут і розмножуються . Вони між собою ведуть перемовини. А для Вас відповім по темі: Волинь і раніше була тим острівцем ЄВРОПИ, тільки вже призабулось при "СОВЄТАХ". Це було ще до них! Треба відновлювати.
Лучанка Показати IP 12 Липня 2014 23:54
Ага, була острівцем, де поляки давали волинянину ляпаса і верещали: "По якему мав'яш?" І сьогодні, на жаль, ота європа, яку так званий корінний лучанин такими великими літерами величає, позаочі називає нас б*длом. І треба бути ослом, щоб цього не знати. Будуйте в Україні Україну, а не лізьте без мила в дупу до Європи!
ВОНО до Лучанка Показати IP 13 Липня 2014 06:05
+100
Корінний лучанин до Лучанка Показати IP 13 Липня 2014 09:32
Не так званий, а я ним є! А лучанка, дійсно так звана "лучанка". А не казали ще вам, шановненька: " НА КАКОМ ЯЗЫКЕ РАЗГОВАРИВАЕШ?" І дійсно, треба бути ослом(ослицею) щоб залишатися совком, щоб цього не відчувати та не знати. Із вас , так звана лучанка, ліпили не лучанку, не українку, а особу безлику по національності СОВЄТСКАЯ! Що вже забулось? Порівняно . не так багато часу пройшло. Дійсно :"І треба бути ослом, щоб цього не знати". Україна не може існувати і бути в самоізоляції. Оце тавтологія , так званої лучанки : " в Україні Україну". Ви ще будете вякати про поляків минулого часу! Очі протріть! Поляки вже давно не ті і ставлення до України зовсім інше, тільки ви ТУПО цього не бачите і не хочете бачити! Ви без мила лізете в СРСР!
Дончанин до Корінний лучанин Показати IP 13 Липня 2014 10:24
"Поляки вже давно не ті і ставлення до України зовсім інше" Согласен, они сейчас гораздо умнее, ибо только по Галличине уже выиграли 80 000 судебных исков по земельным участкам, которые Украина выполнит согласно реституции, необходимой для вступления в силу соглашения об ассоциации с ЕС.
Корінний лучанин до Дончанин Показати IP 13 Липня 2014 10:56
Ну що ви хочете цим сказати? А згідно , так званої реституції, в Україні своїм громадянам майно та земельні ділянки( привильніше сказати поля бо там гектари і гектари...) хіба повернули після розпаду СРСР? Там зараз на цих ділянках будинки українських нуворишів. Питання тут не тільки в угоді про асоціацію, нехай вона буде, а в соцальній справедивості до народу: у людей майно забрали, вигнали із будинків а назад не повернули( навіть нащадкам). Ось де зло. В Галичині багато людей було виселено до Сибіру, майно було забрано. В мого діда 15га землі було забрано( і документи були на землю, бо дід любив працювати на землі і жив від цього і родина жила), а зараз на цих землях "царське село" нуворишів, а в родини 2 будинки забрали ( я їх бачив і знаю де вони). Поляки, до речі здійснюють компенсацію людям (спадкоємцям) насильно переселеним із Польщі до Союзу. Це щоб ви знали і однобоко не підходили. Можна ще багато чого тут написати.
Титушко до Корінний лучанин Показати IP 14 Липня 2014 00:20
15га земли Было отнято в центре луцка?если нет извинись перед лучинкой.
Корінний лучанин до Титушко Показати IP 14 Липня 2014 10:42
Шановний, ти з розумом дружиш? Ти де бачив в центрі міста такі поля? Власниками таких земельних угід було багато простих людей-трудяг! Це було без СОВЄТІВ тут у нас! Людина могла придбати собі землю для господарства і звичайно податки платились.
Валерій Показати IP 13 Липня 2014 09:08
Може,запроста..а Луцьк островом плаваючим..особливо після дощиків.як житловий масив в районі Дубнывської..як вулиця Трункіна..типу Темзи.ну на Карпенка-Карого мабуть пробили каналізацію.мабуть постарався наш доблєсний ВОДОКАНАЛ...Скільки тарифи не піднімай те водоканалоське кодло ніхрєна робити не буде.В НИХ МЕРЕЖ НЕ МАЄ,ЇМ НА БАЛАНС НЕ ПЕРЕДАЛИ! А в дядька капусту робить запроста,не техніці купленій за його гроші і зарплату яку він їм платить.Зато офіс і територія цього кодла ..ну по європейськи..стрижена.газончики..декор..альпійських гірок не вистачає.В Європу? В жюопу..як брали всі ..так і беруть..а всі дають.Для чого революція? Щоб людей вложить і так далі..
Реаліст Показати IP 13 Липня 2014 11:30
Це називається "Волинський прорив". Пустовіт розказував раніше (років 5 тому) про Юлін "український прорив". Ну дай Боже, нашому теляті вовка з'їсти.
Лучанка Показати IP 13 Липня 2014 11:35
И у Шарикова со Швондером тоже были "хорошие" идеи.
Лучанка Показати IP 13 Липня 2014 14:46
Хоча вище висловилася інша лучанка, я з нею повністю згідна. А от корінний лучанин незрозуміло чого на мене бочку попер. От як тільки налаштовані "проєвропейськи", так чогось дико заюшливі. Бережіть нерви, як доведеться від нових "братів" приниження терпіти. Які тепер поляки, італійці чи німці краще запитайте тих, хто звідти з наймів повернувся. Є хороші люди і погані, як і скрізь. Тільки зневажливе ставлення до нас у них в крові у всіх. Безумовно, на жаль. Але так є. Бідних і слабких не поважають ніде. Одне діло - на камеру, а інше - насправді. Варто мати власну гідність і старатися самим вибаблятися з труднощів. В України потужний потенціал. Але з нашими керовниками ми його тільки просирати можемо.
Терезин Показати IP 13 Липня 2014 20:08
Василий Ваврик. Терезин и Tалергоф ВЫШЛА В СВЕТ КНИГА КАРПАТСКОГО РУСИНА, УЧЕНОГО, ПОЭТА И ПИСАТЕЛЯ ВАСИЛИЯ ВАВРИКА “ТЕРЕЗИН И ТАЛЕРГОФ”, РАССКАЗЫВАЮЩАЯ О ГЕНОЦИДЕ ПРОТИВ ПРАВОСЛАВНОГО НАСЕЛЕНИЯ ГАЛИЦИИ И ЗАКАРПАТЬЯ, ОРГАНИЗОВАННОМ ВЛАСТЯМИ АВСТРО-ВЕНГРИИ В ГОДЫ ПЕРВОЙ МИРОВОЙ ВОЙНЫ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus