USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинянам роз'яснюють, як зареєструвати бізнес за 24 години

20 Жовтня 2015 15:51
З 17 жовтня 2015 року вступили в силу спільні накази Міністерства юстиції та Міністерства фінансів про електронний онлайн обмін інформацією між відомствами. Відповідні документи з Мінекономіки, яке відповідає за органи статистики, та Мінсоцполітики, яке відповідає за Пенсійний фонд, були підписані ще 2 тижні тому.

Нагадаємо, 19 жовтня, о восьмій ранку в Україні запустили спрощену систему реєстрації бізнесу до 24 години.

Тепер зареєструвати бізнес в Мін’юсті, ДФС, Пенсійному фонді та органах статистики можна буде впродовж робочого дня. Про це інформує Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Волинській області .

Якщо ви зареєструвалися в реєстрі Мін’юсту, кожні 2 години ця інформація в електронному вигляді потрапляє до інших органів. А ці органи протягом двох годин надають оновлену інформацію зі свого реєстру, - повідомляють в управлінні юстиції.

Іншими словами, якщо ви на початку дня зареєструвалися як підприємець, до кінця дня ви вже будете стояти на обліку в усіх інших органах без необхідності ходити по цих органах і стояти в чергах.

Схема реєстрації буде однакова як для фізичних, так і юридичних осіб.

Як зареєструватися

Етапи роботи із реєстраційним порталом описані на офіційному сайті мін'юсту. Треба увійти в розділ "Електронні сервіси", далі натиснути кнопку "Реєстрація юридичної особи або фізичної особи-підприємця".

Схема кроків реєстрації:

1.Отримати ЕЦП (електронний цифровий підпис).

2. Зареєструватись в системі.

3. Увійти в приватний кабінет.

4. Створити заяву.

5. Підписати заяву ЕЦП.

6. Відправити заяву.

7. Перевірити стан розгляду заяви.

8. Отримати електронний або паперовий документ.

У правому верхньому куті сайту, коли на екрані бачите цю схему, є також кнопки "Реєстрація", "Вхід" і "Відновлення доступу". Якщо ви вперше реєструєтесь – потрібна перша кнопка.

Зверніть увагу, що для реєстрації вимагається встановлення програми Silverlight від Microsoft, яку безкоштовно запропонує реєстраційний портал. Далі потрібно слідувати за підказками.

Зауважимо, при зверненні до центрів надання адмінпослуг за дозвільним документом у вас не мають права вимагати, наприклад, довідку про те, що ви підприємець.

Нагадаємо,1 жовтня 2015 року владні установи втратили право вимагати від українців паперові довідки з інформацією щодо майна чи бізнесу.

Доступ до реєстру є у відповідного працівника центру, і він сам може перевірити цю інформацію.

Завершенням процесу децентралізації і передачі функцій з реєстрації на місця має стати прийняття парламентом пакету з 4 законів та повної передачі функції

реєстрації бізнесу та нерухомості місцевим органам влади й нотаріусам.

До слова, найближчі 2 тижні система працюватиме у тестовому режимі. За цей час буде виявлено та усунуто всі недоліки, і має повністю втілитися в життя сентенція про "реєстрацію за один день", коли вранці ви реєструєтесь як бізнесмен, а увечері вже всі дозвільні служби вас автоматично додають до своїх баз.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus