USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Волиняни не хочуть віддавати Білорусі частину кордону

10 Травня 2016 19:12
Сотні жителів села Ветли протистоять демаркації кордону з Білоруссю. Люди переконують, що Жирівський канал, де проходила умовна межа, завжди належав Україні. А після розмежування 11 кілометрів штучної водойми перейде Білорусі. Втратять українські селяни понад 50 гектарів землі. Та найгірше - екологічні наслідки такого поділу. Про це йдеться у Фактах.ICTV.

«Білоруси хочуть забрати собі водні ресурси, наше Біле озеро. Копають водосховище, щоб брати воду з нашого озера», - розповідає житель села Ветли Леонід Гичук.

Обурені мешканці навіть намагалися заблокувати роботу білоруської техніки, яка з березня взялася демаркувати кордон. Сусіди встигли облаштувати один кілометр і зупинилися. У міністерстві закордонних справ попереджають, що люди намагаються зірвати міжнародну угоду, що діє з 2013 року. А це може призвести до серйозних наслідків.
«Це є документ міжнародного характеру, а саме договір про державний кордон невід’ємною частиною якого є протокол-опис держкордону і топографічні карти, на які кордон нанесений. Ці документи є підставою для демаркаційної комісії, яка виконує технічні роботи по винесенню лінії кордону на місцевість», - коментує представник міністерства закордонних справ Сергій Бобошко.

Жирівський канал завжди обслуговували білоруси. Тож і дипломати, і прикордонники закликають людей не чинити опору. За угодою позначити мають понад тисячу кілометрів українсько-білоруського кордону. Тим часом жителі села Ветли вимагають довести їм документально, що встановлення державної межі законне. Інакше продовжать блокування демаркації.

Нагадаємо, ще в березні 2016 року білоруси підігнали спецтехніку до кордону, аби розширювати Жирівський канал. Більше того, білоруська сторона визнала факт порушення режиму державного кордону та 25 лютого повернула 79 дерев представникам Любешівського лісомисливського господарства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ЛЮСТРАТОР АК- 7,62 Показати IP 10 Травня 2016 23:50
Янек з бандою продав а Пєтя соплі ЖУЄ,так і без бою забирають наші землі .НАРОД НЕ МОВЧІТЬ.
Беларус до ЛЮСТРАТОР АК- 7,62 Показати IP 11 Травня 2016 03:50
Всё по делу. Не твоё, отдай! А то всё на халяву.
Аа, рятуйте! Показати IP 11 Травня 2016 03:47
Всё правильно. Искуственн слепленная большевиками страна. Кому она нужна?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus