USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волиняни відмовилися від призів на користь 51 ОМБ

11 Серпня 2014 08:00
Підбили підсумки акції, під час якої протягом чотирьох днів у Луцьку волонтери збирали кошти для потреб 51 ОМБ.

Благодійний розіграш призів відбувся 10 серпня на Театральному майдані у Луцьку.

В рамках акції «Волиняни з тобою», яка відбулася з 7 по 10 серпня в обласному центрі Волині, активісти зібрали 22 130 гривень. Ці кошти передали волонтерам із Володимира-Волинського, які витратять гроші на потреби 51 окремої механізованої бригади.

Передбачалося, що ті, хто долучиться до акції, зможуть взяти участь у розіграші широкоформатного телевізора, ноутбука та планшетного ПК. Однак, зі слів волонтера Анатолія Слободенюка, волиняни, які жертвували кошти для військовослужбовців, були здивовані тим, що недешеві подарунки планують роздавати у такий непростий час. Краще, мовляв, продати призи та спрямувати кошти на Схід.

У підсумку, меценат, який планував надати призи, вирішив передати кошти від їхнього продажу на потреби військових у зоні АТО. Присутні під час підбиття підсумків акції лучани підтримали таке рішення оплесками, а дітям, які разом з батьками відвідали захід, організатори роздали 10 патріотичних ведмедиків.



Голова громадської організації «Волинські патріоти» Володимир Красуля зазначив, що волонтери, які протягом чотирьох днів зранку до вечора збирали кошти та необхідні для армії речі – справжня золота молодь, а «не ті мажори, які сидять в барах та п’ють пиво».

З його слів, якщо раніше вояки потребували бронежилетів, то зараз триває справжня війна і армії не вистачає значно складніших та дорожчих речей (квадрокоптерів, повнопривідного транспорту тощо).



Активіст з Володимира-Волинського Тарас Ярмолюк розповів, що протягом трьох місяців займається допомогою 51 ОМБ. З його слів, у перші дні військовим довелося вирушати на Схід практично без нічого – не було уніформи, техніка була розібрана та розкрадена.

Активісти ремонтували техніку власними руками і коли машини зайшли у військову частину, солдати плакали, адже не очікували, що люди із власної ініціативи протягом короткого часу відремонтують техніку. Він зауважив, що нині жоден військовий не скаже, що йому потрібен бронежилет, адже війна стала іншою – від обстрілу з установки «Град» не врятує жоден бронежилет. Отже, наразі потрібні значні кошти – один тепловізор вартує 45 тисяч гривень, а бригада потребує мінімум 7-10 тепловізорів. Також чимало хлопців помирають через те, що їх не встигають довезти до лікарні. Через нестачу техніки вони просто стікають кров’ю.



Тарас Ярмолюк повідомив, що поки не може сказати, на що конкретно витратять зібрані у рамках акції гроші. Під час засідання ради вирішуватимуть, чи використати кошти на медичну допомогу, чи на тепловізори або безпілотники (у яких існує нагальна потреба). Насамкінець, активіст наголосив, що по-справжньому воякам не допоможе ніхто, окрім пересічних небайдужих людей.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Редактор Показати IP 11 Серпня 2014 09:06
Пане журналіст! Ви перечитуєте свій матеріал? Ви серйозно думаєте, що мажори сидять у барі і пють пиво? Думаю, що мажори не сидять у луцьких барах, для них це не той рівень.
ФигВам Показати IP 12 Серпня 2014 10:34
"...якщо раніше вояки потребували бронежилетів, то зараз триває справжня війна і армії не вистачає значно складніших та дорожчих речей (квадрокоптерів, повнопривідного транспорту тощо)..." - бронежилеты, оказывается, нужны были для несправжний вийны??? Аппетит приходит во время еды.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus