USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські селяни самоорганізовуються. ВІДЕО

18 Червня 2013 10:42
Волинь увійшла в мережу сільських органів самоорганізації населення Волині, Житомирщини, Львівщини та Рівненщини, - повідомили в Інституті аналізу державної та регіональної політики.
Під час міжрегіональної конференції в обласній раді у Рівному представники сільських органів самоорганізації населення із чотирьох областей України ухвалили рішення об’єднатися в громадянську мережу взаємодії. Конференція стала підсумком втілення Інститутом аналізу державної та регіональної політики за фінансової підтримки програми «Матра КАП» посольства Королівства Нідерландів в Україні, проекту спрямованого на розвиток самоорганізації сільських громад, відродження інституту сільських старост. Партнери проекту Волинська, Житомирська та Рівненська обласні ради.
Новостворене об’єднання відстоюватиме інтереси сільських органів самоорганізації населення, сприятиме популяризації й відродженню інституту старост, обміну досвіду між сільськими комітетами, громадами.
«Наш проект втілюється з вересня минулого року. За цей час у Волинській, Житомирській та Рівненській областях громади створили понад 30 сільських органів самоорганізації населення та обрали старост. Сільські лідери пройшли навчання. Нові та створені раніше комітети сільських громад змогли взяти участь у конкурсі мікрогрантів. Найцікавіші ініціативи одержали фінансову підтримку. Перемогу здобуло чотири проекти з Рівненщини, один із Житомирщини та п’ять з Волині. Всі проекти передбачали активну участь громад», - зазначає Інна Гайворонська, директор Інститут аналізу державної та регіональної політики.
Довідково:
До координаційної ради об’єднання, згідно з голосуванням, увійшли сільські голови та старости населених пунктів Урвенської сільради Здолбунівського та Плосківської сільради Дубенського районів Рівненської області. Волинь представлятимуть старости села Губин Локачинського району, Носачевичівський сільський голова Рожищенського та Забродівський сільський голова Ратнівського районів. Львівщину – сільський староста с. Бабичі Радехівського району, а Житомирщину – староста села Студениця Коростишівського району», - розповідає Олег Савчук, керівник проекту «Формування міжрегіональної мережі громадянської взаємодії сільських органів самоорганізації населення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus