USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинським випускникам вручили польські дипломи

8 Липня 2014 14:45
Незважаючи на втомливу спеку, сьогодні, 8 липня, у волинських випускників - свято. Цього року 307 студентів Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки здобули освітньо-кваліфікаційний рівень «Магістр». 122 з них отримали дипломи з відзнакою.

Як і завжди, випускників прийшли привітати представники владних структур і духовенства. Захід розпочався із вшанування пам'яті Героїв «Небесної Сотні», які навчалися у виші.

Як раніше повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, цього року студентам Волині вперше вручили двомовні дипломи. А сьогодні деякі випускники, в рамках університетської програми «Подвійний диплом», отримали в Луцьку ще і документ магістрів Вищої школи економіки та інновацій в Любліні.

У своєму вітальному слові ректор навчального закладу Ігор Коцан зазначив, що програма «Подвійний диплом» активно співпрацюватиме не лише з польськими університетами, але й з іншими вишами Європи. «У вересні у нашому виші планується відкриття європейської студії Варшавського університету. Також будуть відкриті курси органів управління для працівників освіти і правоохоронних органів», - розповів ректор.

Гості випускного свята дякували батькам студентів, за те, що ті виховали справжніх патріотів України. Адже чимало студентів вишу у цей час воюють на Сході країни, і відстоюють кордони держави.

Голова Волинської ОДА Григорій Пустовіт, даючи напутнє слово магістрам, відзначив, що майбутнє України - в руках наукової і прогресивної молоді. «П’ять років тому ви здобули велику перемогу, вступивши до Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, який сьогодні впевнено завойовує гідне місце у Європі. Нехай ваші мрії збуваються, надихаючи на нові звершення задля вашого впевненого майбутнього, розквіту рідної Волині та України», - привітав очільник області.

Олександр Степанюк, випускник-магістр, радіє, що нарешті вже полишить студентську лаву. Але бідкається, що йому важко зараз знайти роботу. «Я філолог, молодий спеціаліст, якого держава мала б забезпечити робочим місцем хоча б у школі. Але сьогодні люди пенсійного віку створюють великі перепони для молодих вчителів, які не можуть отримати достатню кількість годин і достойну зарплатню», - розповів Сашко.

Нагадаємо, протягом травня 2014 року спеціалісти центрів зайнятості спільно з навчальними закладами, в яких створено та функціонують центри кар’єри, анкетували випускників. Як з'ясувалося, молоді люди Волині в майбутньому хочуть працювати за здобутим фахом, бути успішними людьми та бізнесменами, а також працювати за кордоном. Саме такі відповіді на запитання«Ким Ви бачите себе через 10 років?» найчастіше зустрічалися у анкетах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
Лучнин Показати IP 8 Липня 2014 14:54
Клоуни в мантіях, щоб Гарі Потера запросили для заключного слова про щасливе майбутнє... Чим хизуватися, як усі знають, що в СНУ процвітає хабарництво!!!
випускник Показати IP 8 Липня 2014 15:14
і на біржу праці кроком руш або з таким дипломом на заробітки до рідної Польщі ..........
Сонячна Показати IP 8 Липня 2014 15:18
як же бісить ця показуха..і цей Коцан.....вшанували пам'ять Небесної сотні....чим??? завченими фразами....і ще б шуби одягнули й ордени.....жахіття...універ хабарників
до лучанин Показати IP 8 Липня 2014 15:18
Що ти можеш казати про хабарництво у СНУ, якщо ти там і не навчався. А ти школу закінчив? Судячи із пропущених букв, ні.
О, озвалися до до лучанин Показати IP 8 Липня 2014 15:35
О, озвалися викладачі СНУ чи може сам О Коцан захищає себе. Обманути можете себе, а люди все знають, прийде час і по вас. Був тут колись один Япукович, царьом себе йменував і де він зараз!? так буде і з Кацаном-хабарником і бандітом!
до О, озвалися Показати IP 8 Липня 2014 15:42
Я не викладач СНУ і не Коцан, а випускник даного ВНЗ. Протягом навчання жодного хабаря не заплатив. І вступив туди теж сам. А всіляку гидоду пишуть люди, які туди не вступили через власну тупість!
Хто озвався до О, оз до до О, озвалися Показати IP 8 Липня 2014 16:18
Пффффффф, ну ти точно якийсь викладач чи мо декан-мутило, навіть стиль написання - як нудні лекції на яких я засинав. Там викладачі працюють за принципом аби відстрілятися, хоча, звісно, є дуууже хороші, такі як Теребус Оксанка та інші. А твердежння що в СНУ про хабарі ніхто не чув - навіть не смішне, а шизофренічне!!!
Церковна миша до Хто озвався до О, оз Показати IP 8 Липня 2014 17:17
Не чув і не платив - різні речі. Так хабарництво звісно ж є. Проте під час мого навчання в цьому ВУЗі мої батьки були там лише на посвяті в студенти та врученні дипломів. Жоден екзамен мною не здавався за рахунок гаманця. Отож мені важко повірити у байки про те, що всі беруть і якщо не платиш, то не здаси. Люди, які про це кричать самі найбільше і носять оті хабарі і сприяють хабарництву. Якщо під час лекцій гуляв і не знаєш предмета, то плати за екзамени і не кричи про хабарі.
ось так до Хто озвався до О, оз Показати IP 9 Липня 2014 22:59
За 5 років навчання в інстиуті філології та журналістики жодного разу не давав хабаря. Були викладачі з економічного і юридичного, які у мене викладали, але надиву і у них сесія без грошей була!
Анонім Показати IP 8 Липня 2014 16:17
Коли мені вручали диплом, то із 400 випускників було 7 червоних, із 35 на першому курсі до випуску доходило 18. А зараз із 35 до випуску 35 і 34 червоних. Як куратори сра.у лижуть начхальсь.ву, невідомо. Головне, показники.
Студент Показати IP 8 Липня 2014 16:23
В мантіях вони ходять, пафос......краще б їх викладачі зі студентками не спали!!!!!!!!
L до Студент Показати IP 9 Липня 2014 09:20
а ти заздриш чи "озабочен"?!
до хто озвався Показати IP 8 Липня 2014 16:30
По-перше, я кажу , що не платив хабарі особисто я, а не деякі без сірої речовиниі, які диплом захотіли. По-друге, Оксана Теребус у мене викладала. Як людина вона хороша, але як викладач не дуже вимоглива і не завжди компетентна у предметах, які викладає. Я так розумію, що студентам такі й подобаються.
Боб Марлей до до хто озвався Показати IP 8 Липня 2014 16:56
Чюваааааак, да в тееб не сірої речовини багато, а коричневої!! Усі знають, що Коцан розграбовує університет, працівникам платить копійки, а декани хабарники беруть з підлеглих мзду й несуть йому. Чювааааааааак, якщо ти про це не чув, то ти або марсіанин, або в тебе мама чи тато там працюють і за сесію нове авто тобі купили!!)))
до Боб Марлей Показати IP 8 Липня 2014 17:25
Я не Чюваааааааааак. Чювааааааааааакі на зоні, куди й тобі дорога!
Чюваккк до до Боб Марлей Показати IP 8 Липня 2014 17:32
Чювак, та ти самий чювак-задрот!!! Тебе в школі били, на тебе піс**** і тепер ти на всіх злий!
Правда життя Показати IP 8 Липня 2014 17:30
Поначепляли на себе оці хутряні коміри у спеку... корони на голові тільки не вистачає. А так, чергова партія безробітних...
ПС Показати IP 8 Липня 2014 18:43
А коли Коцана люструвати будуть? Відкупився знов???
lutchanka Показати IP 9 Липня 2014 09:30
знову в коментах про хабарі("деруть", "грабують" і т.ін.). Люди, не виставляйте назовні свій дебілізм - жодне з вас не прийшло у відповідні установи із заявою про здирництво!!! Чого ви зараз, ховаючись за ніком, як сучка з підворітні, дзявкаєте?!Гидко це все... Одна знайома скаржилась. що викладач до неї "приставав"(так їй здалось!). Хотілось сказати:"дівчино, подивись на себе у дзеркало!" Господи, це ж скільки треба випити, щоб до неї "приставати"!
Ага, пернуло до lutchanka Показати IP 9 Липня 2014 09:59
Знову Коцанова армія озвалася, захищайте свого папіка, захрщайте, полетите з тріском усі!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus