USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинський артист - серед лауреатів Шевченківської премії

12 Лютого 2015 11:54
Комітет з Національної премії України ім. Тараса Шевченка назвав лауреатів 2015. Серед них і уродженець села Лобачівка Горохівського району Петро Панчук. Про це інформує Волинська газета.

Волинянину Шевченківську присуджено у номінації «Театральне мистецтво» за втілення образу Тараса Шевченка на вітчизняній театральній сцені. Петро Панчук – провідний актор Київського театру імені Івана Франка, лауреат премії Кабінету Міністрів України ім. Лесі Українки, лауреат Міжнародної премії ім. М. Гоголя – ніколи не забував про малу батьківщину.

На прохання директора лобачівської «Просвіти» Василя Гриба навіть створив аматорський театр, який місцеві актори називають театром імені Панчука, здійснив постановку оповідання «Земляки» Василя Шукшина. На репетиціях цієї вистави у Лобачівці побували актриса з Варшави Магдалена Важеха і її колега Ганна Охрімчук з Києва. А прем’єра пройшла за участю акторки Московського театру студії ІРТ, лауреата міжнародного фестивалю в Неаполі Марії Караман, самого Петра Панчука та його дружини Людмила (володарки гран-прі Всеукраїнського конкурсу читців імені Т.Г.Шевченка).

У номінаціях «Література» лауреатом став Юрій Щербак за трилогію «Час смертохристів», «Час великої гри» і «Час Тирана. Прозріння 2084 року», «літературознавство та мистецтвознавство» Кость Москалець за книжку есеїв «Сполохи», «Образотворче мистецтво» Микола Компанець за мистецький цикл «Земля моїх батьків». У номінаціях «Публіцистика і журналістика», «Музичне мистецтво» і «Концертно-виконавське мистецтво» премій не присуджено.

Голова комітету Борис Олійник; його заступник, керівник Секретаріату Комітету Вікторія Костюченко, члени комітету Роман Балаян, Олег Вергелес, Ганна Веселовська, Василь Герасим’юк, Віктор Гуцал, Іван Драч, Дмитро Іванов, Тетяна Кара-Васильєва, Віктор Ковтун, Богдан Козак, Анатолій Мельник, Володимир Мельниченко, Вадим Писарєв, Євген Савчук, Володимир Сіренко, Мирослав Скорик, Євген Станкович, Марія Стеф’юк, Дмитро Стус, Сергій Якутович(за процедурою) спрямують документи переможців і свої протоколи в Адміністрацію Президента України, щоб глава держави Петро Порошенкопідписав Указ. Церемонія нагородження може відбутися до дня народження Кобзаря.Сума премії залишилася незмінною – 260 тисяч гривень. Імена лауреатів назвала газета «День».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ЗМІ Показати IP 12 Лютого 2015 12:22
А Лис? Котрий Володя? Ну що ви, не може бути! Тут щось не так! Тут закралась якась помилка.
Глядач Показати IP 12 Лютого 2015 12:42
ДІЙСНО ЗАСЛУГОВУЄ ЛЮДИНА НА ТАКЕ ВИЗНАННЯ. і ще й навчає сільських простих людей чимось зацікавитись. дивлюсь усі їх вистави. молодці!!! не все ж в селі самогон пити і владу проклинати!
Корінний лучанин Показати IP 12 Лютого 2015 14:59
100% ГІДНИЙ ПРЕМІЇ !!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus