USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Врятованого з крижаної пастки лебедя передали Луцькому зоопарку

11 Січня 2017 21:28
Лебедя, якого знайшли в льодовому полоні в парку Володимира-Волинського, врятували, але він ніколи не зможе літати.

Про це розповіла мешканка Володимира-Волинського Альона Чеснович, - пише Волинь24.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, один з лебедів, який прилетів зі зграєю та прижився на річці у парку Слов’янський, що у Володимирі-Волинському, отримав сильне обмороження.

Зі слів Альони Чеснович, лебідку вдалося врятувати. Саме вона відгукнулася на прохання родини Веремійчиків надати кваліфіковану допомогу. Жінка працює головним ветлікарем Володимир-Волинської птахофабрики. Тому спершу порадила, як відігріти лебідку. А наступного дня, 8-го січня, приїхала, щоб оглянути її.
"Це ж Різдво, ветаптеки зачинені. Тож, придбати ліки не було де. Я написала про ситуацію Аліні Сич (керівник Володимир-Волинської птахофабрики, - авт.), вона допомогла з ліками, бо це особливі препарати. Лебідці наклали пов'язку. Я розповіла, як їй дати ліки. А потрібні були і антибіотики, і вітаміни, бо її знайшли в дуже поганому стані. Але, на щастя, на вечір вона вже стала ходити. Чесно кажучи, я думала, що її не вдасться врятувати", - розповідає Альона Чеснович.
Коли рана очистилася, у лебедя виявилася підозра на перелом зап'ястя. Тут уже допомогти з хіріругічним лікування, за словами Альони Чеснович, погодився колега з Луцька. Тому лебедя повезли до обласного центру.
Через обмерзлі крила, лебідка вже не зможе злетіти. А прихистити птаха погодилися у Луцькому зоопарку.

Тому майже різдвяна історія про порятунок лебедя має щасливе завершення: і птаха врятували завдяки небайдужій родині Веремійчиків, і помешкання йому знайшли. Разом із чоловіком 10 січня лебідку привезли у Луцьк і передали фахівцям зоопарку.

"До речі, у зоопарку п'ять лебедів, серед них - самотній самець. Тому наша лебідка може стати йому парою. Зоопарк відповідає європейському рівню, персонал привітливий, кваліфікований ветеринарний лікар Тетяна. Наша шипляча красуня буде щодня отримувати належну допомогу та догляд, і вже навесні ми зможемо її відвідати на гарному ставочку в Луцькому зоопарку", - повідомила жінка.

Деякий час лебідка перебуватиме на карантині. А потім приєднається до інших птахів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus