USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як луцькі школярі прибирали після дорослих

10 Квітня 2014 11:08
Трудовий десант гуртківців Луцького міського центру туризму спорту та краєзнавства, членів Волинського туристичного клубу «Ми» висадився у Воротнівському лісництві. Доставили їх до місця призначення пара коней - Лиска і Машка. «Озброївшись» віниками, лопатами, граблями діти жваво взялися опановувати «трудову зброю». Адже навколо «Воротнівської Софіївки» після зими позалишалося багато листя, сміття, повідомили організатори заходу.

А тим часом, лісничий Віктор Сергійович розповідає: «Я, коли приходить весна, знову закохуюсь у цю місцину, хоча роботи додається, але хочеться, щоб людям, які тут відпочивають було приємно. Був тут також один кумедний випадок, коли ми покрасили скульптуру оленя, прийшла компанія відпочивати. Захотілося одній дамі сфотографуватися на олені, ото я тоді вислухав. «Чому не повісили таблички, що покрашено?». Прибираємо, стежимо за порядком на цій території самостійно. Особливо тяжко влітку, коли після відпочинку людей залишаються гори сміття. Хочеться, щоб в кожного з’явилося усвідомлення після пікніка забирати сміття з собою і залишати чисте довкілля. Саме з цього почнеться нова екологічна епоха збереження природи, це найцінніше, що люди мають цінувати і берегти».

Тяжко було міським школярам впорядковувати територію, але з поставленою задачею впорались успішно, нагорода знайшла своїх героїв - це смачна варена на вогні картопля та печене сало, солоні огірки та березовий сік. Пара вороних коней підвезла їх на зупинку до маршрутки. Їдучи з дачного масиву вони бачили на узбіччях розкидані пластикові пляшки, целофанові пакети, різноманітні упаковки. Хто і коли їх прибере? Що потрібно зробити, щоб ця територія була завжди чистою? Людям, які там живуть і приїжджають потрібно добре задуматись.

Толока відбулася у рамках екологічної акції «Зробимо Волинь чистою!»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Реал Показати IP 10 Квітня 2014 11:26
Все воно добре, але... на одному з фото красується Руслана мельник, яка за дарма і пальцем не поворухне. Скоріш за все вона отримала кошт за прибирання від лісництва, а щоб не витрачатись та ні з ким не ділитись, залучила "благодійно" дітей попрацювати.
ВОНО Показати IP 10 Квітня 2014 11:47
прибрали угіддя що колись належали Башкаленку? молодці))) новий господар вам можливо і подякує.... якщо не забуде звичайно
ми Показати IP 10 Квітня 2014 14:53
Молодці дітлахі!
Чистильник Показати IP 11 Квітня 2014 07:12
Молодцы школяра! Вот пример как требо уважать свой город. Ещё бы всех студентов и правосеков чистить заставить....чем дурить....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus