USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Як зміниться центральний парк Луцька у найближчі роки

28 Листопада 2016 11:55
Парковки автомобілів, розширення зоопарку, можливе відновлення літнього театру та заборона в’їзду в парк автівок: як внаслідок ухвалення концепції розвитку може змінитися центральний парк Луцька, розповіли у міськраді.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження 28 листопада.

Концепцію розвитку центрального парку культури та відпочинку імені Лесі Українки презентував депутатам заступник міського голови Юрій Моклиця. Так, на території парку передбачать різноманітні функціональні зони.

Член комісії Сергій Балицький поцікавився, чи планують у парку облаштувати майданчики, де можна було б організовувати лекції, засідання та інші заходи просто неба. Заступник міського голови відповів, що у мистецькій зоні парку, поблизу пам’ятника Лесі Українці, існував зелений театр, який планують відновити з більш широкими функціональними можливостями. Втім, фінансувати цей об’єкт з міського бюджету протягом найближчих двох років не планують, тож можливе лише залучення зовнішніх ресурсів, наприклад, грантових коштів. До відновлення об’єкту також можуть залучити митців.

Член комісії Петро Бойко поцікавився щодо парковок автомобілів, які планують облаштувати на території парку. Зі слів Юрія Моклиці, 70-80 паркувальних місць забезпечать на ділянці від зупинки громадського транспорту поблизу Центрального ринку. Він запевнив, що там можна зробити дворівневий майданчик з в’їздом та виїздом, з мінімальним втручанням в природнє середовище. Також він відзначив парковку навпроти гімназії №4, а також повідомив, що в районі майбутнього спортивного ядра (на місці колишнього іподорому) планують облаштувати парковку на 200-250 паркомісць. Якщо усі ці парковки працюватимуть, зі слів посадовця, це зніме питання паркування у Старому місті та центрі Луцька.

Депутат Юлія Дацюк запитала, чи передбачене розширення зоопарку в концепції розвитку центрального парку. Юрій Моклиця відповів, що це питання врахували, зоопарк можуть розширити на ділянці площею 2-3 гектари у напрямку вулиці Глушець. Там керівництво зоопарку хоче розташувати вольєри для великих тварин, оленів.

Також, з його слів, концепція передбачає обмеження в’їзду автотранспорту на територію парку, окрім службового транспорту у певні години. Депутат нагадала, що подавала запит з цього приводу. Юрій Моклиця поінформував, що відповідний регуляторний акт розроблений три місяці тому, але з його ухваленням не поспішають, адже завершився літній сезон. Юлія Дацюк наголосила, що з ухваленням документа не варто затягувати, адже навесні знову виникатиме проблема з автівками, які заїжджають на територію парку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Доречі, Показати IP 28 Листопада 2016 12:40
а як там справа щодо будівництва двох багатоповерхівок в парку?
ветеран Куликовської Показати IP 28 Листопада 2016 14:27
Пам, ятаю що атракціони в парку працюють ще з часів царя Гороха. Цікавочи мерія планує обновити їх на сучасні? Чи ми будемо, як в тому фільмі "Карнавальна ніч" лекції слухати, чи є життя на Марсі. Страшно дітей до таких древніх атракціонів підводити. Боїшся їх заіками залишити.
не лучанин-2 до.... Показати IP 28 Листопада 2016 18:24
вам же моклиця пообіціла парковки та автостоянки.що ви ще вимагаєте?
Зірочка Показати IP 29 Листопада 2016 17:57
Якщо дійсно машини не будуть постійно їздити по парку- це буде супер, бо напевне не лишилося жодної аллеї, де б можна було спокійно погуляти з дитиною

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus