USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

З бійців АТО хочуть сформувати нову службу лісової охорони

26 Серпня 2015 18:29
Демобілізовані воїни АТО можуть стати кістяком принципово нової служби лісової охорони, яка буде боротися з незаконною вирубкою лісу та браконьєрством у цій сфері.

Про це нардеп Семен Семенченко розповів під час прес-конференції у Луцьку сьогодні, 26 серпня.

Народний обранець приїхав до Луцька на запрошення представників громади, обурених непрозорою політикою кадрових призначень у Волинському обласному управлінні лісового та мисливського господарства. Каже, що керівників та місцевих управлінь, які були скомпрометовані не чесною роботою, повинні бути звільнені. На їхні місця потрібно набирати людей, використовуючи новий прозорий механізм.
Серед іншого, Семенченко пропонує запровадити новий контролюючий орган у лісовій сфері на кшталт новоствореної поліції. Зокрема, йдеться про лісову охорону, кістяком якої могли б стати демобілізовані воїни АТО та бійці добровольчих батальйонів.

На думку нардепа, у цьому є подвійна вигода: люди з незаплямованою репутацією будуть сумлінно виконувати свою роботу, знаючи що їх жорстко контролює громадськість та керівництво. Окрім того, це - своєрідний «адреналін» та спосіб адаптації до мирного життя для людей, які відстоювали територіальну цілісність України у ході бойових дій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Яцив Л.В. Показати IP 26 Серпня 2015 20:08
Семенченко пропонує запровадити новий контролюючий орган у лісовій сфері на кшталт новоствореної поліції. Чим буде займатися прокуратура та інші уже існуючі контролюючі структури ? В Україні на одного працюючого і так сама найбільша кількість в Європі тих, хто нічого не виробляє. Можливо пора створювати робочі місця по виробництвах будь -чого, відновлювати економіку ???
Лісник Показати IP 26 Серпня 2015 20:11
Не маю нічого проти такої лісової охорони мабуть логіка в цьому є але контроль нехай здійснюють на громадських засадах або звільняйте всіх і працюйте контролюйте самі. А то виходить що замісь того щоб підняти майстру лісу зарплату гроші підуть на нову так звану лісову охорону.
Петро Показати IP 26 Серпня 2015 22:21
Лісова охорона як така майже повністю себе скомпрлментувала.За 2014 р виявила аж426 кубів незаконної рубки по області. На моє переконання немає майже праціників ДЛО, яким строк 3 роки позбавлення волі замалий. Майстер лісу- це не майстер лісу, а злодій в Законі, такі умови створені на протязі біля 10 років. Хочеш жити- роби як тобі начальство каже, прогорів- твоє діло.Не може в одній системі вживатися дві протилежні функці- контроль та ведення виробництва. Екологічна служба вкрай інфантильна і не може здійснювати оперативний контроль за рубками в силу своїх обмежень та небажання піднімати гострі проблеми лісу.- всі зав"язли у круговій поруці і потрохи тирять, або довольствуються хабарями і хабариками- кому як виходить.Контроль треба вивести з-під директорів лісгоспу та обласних управлінь.До 2000 -х років діяла система заохочень ДЛО в боротьбі з незаконними рубками, правда недовго і не в повній мірі.ВВажаю ідею прийнятною.Все і руках громади
7777 Показати IP 26 Серпня 2015 22:42
А головний браконь'єр Билиця буде очолювати новий контролюючий орган. Супер!!!!!! Так тримати.
Я Показати IP 26 Серпня 2015 22:43
Такі ми є українці. В кожному бачимо тільки негатив, не знаючи людини обливаємо її брудом. Схаменімося і давайте підтримувати одне одного, тримаймося купи.
102 Показати IP 26 Серпня 2015 22:45
Скажи,де, ти, взявся,такий хитрий і розумний,що лізеж в лісову галузь в якій не дня не працював.
Тарас Показати IP 26 Серпня 2015 23:14
Богдан Пташник-хороший хлопака.
Олександр Показати IP 27 Серпня 2015 08:13
А давайте учасниками АТО замінимо всі контролюючі органи? Податкову, СЕС, екологію, рибінспекцію...)))
янтарь уже поделили Показати IP 27 Серпня 2015 08:34
осталось лес
Донбас Показати IP 27 Серпня 2015 17:44
Цього Костіка треба гнати подалі продажний сєпар.
Атошнік Показати IP 27 Серпня 2015 23:42
Корець в маневицькому лісгоспі такого понаробляв Що страшно і дивитися Кабанів стріляє як куропаток і йому все можна бо він показує всім якусь ксіву що він главний по лісу То може буде очікувати тих хлопців тому що вже занадто цей *ерой береться для себе все

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus