USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

За підготовкою держперевороту в Україні стоїть Росія, – Шмигаль

30 Листопада 2021 20:55
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що за підготовкою державного перевороту стоїть Росія. Держпереворот, за його словами, готувався з метою повалення прозахідного уряду в Україні.

В інтерв’ю Reuters він розповів, що Україна має секретні дані, які підтверджують це, пише Новое время.

«У нас є секретні дані, які свідчать про особливі наміри (розпалити переворот, – ред.)», – сказав Шмигаль. Відповідаючи на запитання, чи стоїть за цим російська держава, він сказав: «Безумовно».

Прем’єр заявив, що нарощування російських військ на кордоні з Україною спрямоване на те, щоб зламати український імпульс до вступу до Європейського Союзу.

«Вони щось готують», – сказав Шмигаль про Росію, але деталі озвучувати відмовився.

Він додав, що українська розвідка виявила діяльність «зовнішніх сил», які намагаються вплинути на політичну опозицію всередині країни, щоб розпалити народне повстання та переворот.

«В українському суспільстві немає революційних настроїв. Ми розуміємо, що був вплив ззовні, щоб посилити протести у Києві, зробити їх сильнішими. Наша секретна служба проводить спеціальне розслідування», – підсумував Шмигаль.

29 листопада глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Україна серйозно ставиться до доступної інформації про можливий держпереворот. Саме тому планує поділитись нею з іноземними партнерами.

29 листопада СБУ відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 109 КК України (дії, спрямовані на захоплення державної влади) після заяви президента Володимира Зеленського про підготовку держперевороту.

Президент Володимир Зеленський під час пресмарафону 26 листопада заявив, що оточення олігарха Ріната Ахметова нібито готувало держпереворот в Україні, який мав відбутися на початку грудня.

Читати ще: Зеленський vs Ахметов: як пресмарафон президента обвалив акції найзаможнішої людини України

«Я отримав інформацію, що 1 [грудня] у нашій державі буде державний переворот.

У нас є не лише агентурна інформація, а й навіть звукова інформація, де представники з України, скажімо так, із представниками Росії обговорюють участь Ріната Ахметова у державному перевороті в Україні. Що буде залучено $1 млрд тощо», – повідомив глава держави.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
777 Показати IP 30 Листопада 2021 21:05
Да кто бы сомневался....
1+1 Показати IP 30 Листопада 2021 21:15
Да,все у нас в Країні добре,лох слухае,баблішко мутиця
Олесь Показати IP 30 Листопада 2021 22:36
То все прокляті москалі ...перевернути вирішили нас а ми бац і нати вам снігу і невийшло бо ми ж то такі ого гого !!!
Правда Показати IP 1 Грудня 2021 06:55
Стоять дя...,які обрали цю недовладу,невігласів і пройдисвітів.Боже,врятуй Україну і розум цих виборців.Амінь.
Анонім Показати IP 1 Грудня 2021 07:20
Анатолию Шарию в Луганске удалось найти... мать главы СНБО Алексея Данилова, который ранее заявлял, что уже вывез её на Украину. В отличии от главы СНБО, который вводит санкции против матерей политических оппонентов, Шарий заплатил старушке пенсию. На видео видно, что женщине эти деньги очень нужны. В качестве итога можно сказать: какие бы ни были разные политические взгляды, но бросать свою мать... Это многое говорит о человеке. Хотя человек ли он вообще? Уверены, через пару лет недоразумение по фамилии Данилов никто и не вспомнит, но сейчас вы должны знать какие люди управляют Украиной.
питання Показати IP 1 Грудня 2021 08:17
А за бідністю українців хто стоїть?!
Анонім до питання Показати IP 1 Грудня 2021 09:21
ну вгадайте з трьох раз.звичайно путін
Лучанин Показати IP 1 Грудня 2021 08:31
Тільки так. За інформацією спецслужб планується залучити марсіанський десант та сатурнівські темники. Що за маячня невже українець настільки опустився що в на таку маячню поведеться.
Бігун Показати IP 1 Грудня 2021 09:37
Змок ска, а бачу шо й без мене Путіна викрили, не встиг.
Дідо Показати IP 1 Грудня 2021 09:44
Переворот якраз їх до влади привів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus