USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Забужко хоче написати книгу про Луцьк. ФОТО

9 Квітня 2011 10:48
Відома українська письменниця Оксана Забужко має намір написати колись про своє рідне місто Луцьк книгу.

Про це вона розповіла у п’ятницю, 8 квітня, під час творчої зустрічі з луцькими шанувальниками, серед яких були здебільшого студенти-гуманітарії луцьких вузів.

«Відчуваю, припускаю, що Луцьк – це ціла окрема тема, яку я колись муситиму виписати», – сказала літераторка.

Вона розповіла, що з Луцька її родина «втікала доволі драматично». За антиукраїнську діяльність переслідували її батька, тому сім’я була змушена шукати можливостей у іншому місті. Сталось так, що родина Забужків із ще зовсім маленькою Оксаною потрапила до Києва, де й оселилась.

Забужко розповіла, що її сім’я мешкала на тодішній вулиці Радянській: у 72-у будинку і 12-й квартирі.

Крім цього, під час зустрічі Забужко багато говорила про свій «моральний авторитет» – Лесю Українку.

Разом із Забужко до Луцька приїхала і літературознавець Віра Агеєва, яка доповнювала письменницю роздумами про Лесю.

Відповідаючи за чисельні запитання присутніх у залі шанувальників, Забужко зазначила, що «нині Україна – некультурна нація».

«Моє покоління спилось, скурвилось. І воно нині при владі. На жаль. Воно не сповна реалізоване», – висловилась імпульсивна письменниця.

Опісля завершення зустрічі прихильники подарували Забужко квіти та отримали автографи.






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
екс-Радянська Показати IP 9 Квітня 2011 11:28
Не авторитет. Екзальтована дамочка. Пише здебільшогого для себе. Агітатор "проти всіх" - такі продаються одразу. Миттєво.
petro ztmtsov до екс-Радянська Показати IP 16 Грудня 2011 23:01
Не заздри,котику!
Ен. Показати IP 9 Квітня 2011 11:29
а вам не здається, що вона трішки хвора на голову?..
петро Земцов до Ен. Показати IP 16 Грудня 2011 23:05
А вам не здаеться,що це вкрай необх1дно для творчо1 людини?
malena до Ен. Показати IP 21 Січня 2012 12:05
а тобі не здається,що ти трохи дебіл!!!!!!!
Стерх Показати IP 9 Квітня 2011 11:32
Какой ужас,как настрадалась бедняжка,пришлось из Луцка в Киев уехать.Как надоели эти "страдальцы" с моральными принципами лесбиянок.Нет будущего у литературы основанной на лжи и взглядах эмансипированных сучек.
Ох Показати IP 9 Квітня 2011 12:58
А мені здається що всі попередні псеадокоментатори хворі і не тільки на голову а взагаліна її відстність.А пані Оксані новх творчих злетів!
Земляк Показати IP 9 Квітня 2011 13:20
Підтримую усіх коментаторів. Оксана належить до особливої, проте чисельної категорії "люблячих", які люблять свій незабутній Камінь-Каширськ, Горохів чи Луцьк здалеку. А потім, якщо вдається, їдуть в Німеччину, Іспанію, Канаду і звідти люблять свою Батьківщину ще більш несамовито, з тугою, важко переносять "розлуку", живуть в нестерпних моральних муках. Знаємо таких страдальців і псевдопатріотів. А написане Забужко, з яким так кинулись за автографами поціновувачі її таланту, роблять з мочалки корал, а з сортиру - палац. Доводилось порозмовляти пів-години з землячкою в Києві (була така нагода). Усяке запитання, задане їй, вона вивертала навиворіт до такого вигляду, що здавалось незрозумілим, відповідає вона на нього чи читає незрозумілий їй самій надто довгий і психологічно заплутаний монолог. Відповідь перетворилась в лицедійський морок. Україна щаслива тим, що має класику. Секс-виверти і банальна пошлятина Забужко ніколи не стоятимуть з нею на одній полиці.
IGOR Показати IP 9 Квітня 2011 14:14
Підтримую останні висловлювання. Нам такі псевдоземляки не потрібні.
забужан Показати IP 9 Квітня 2011 14:58
Земляк:"Україна щаслива тим, що має класику." Це ви маете на увазі 9 повістей Тараса Шевченка, написаних на РОСІЙСЬКІЙ мові?
))) до забужан Показати IP 9 Квітня 2011 22:03
напишите лучше на украинском и восполните пробел :-)
Юрій Показати IP 9 Квітня 2011 15:39
У мне враження, що усі попередні дописувачі не прочитали жодної (!) книги Оскани Забужко. І говорите ви не про творчість її, а про те, що у своїх усіх виступах і інтерв`ю вона дає болючий діагноз усім нам і нашій країні. Болючий і правдивий, а тому й неприємний вам.
Патріот Показати IP 9 Квітня 2011 16:06
Людина справді розумна, а те що хтось не розуміє відповіді на поставлені собою з запитання- це просто не ваш рівень. ви ще не доросли. змиріться, і не поливайте брудом людей, які хоть щось роблять для країну яку Ви так "любите". спочатку зробіть щось своє,те що заслуговуватиме на увагу, а потім ставте оцінки іншим!
ВишнячОк*) Показати IP 9 Квітня 2011 16:47
Хе...Примітивно мислите шановні критики! Не по сучасному! "Екзальтована дамочка" пише речі,які читають, а вас чомусь не чути...Чому ж ви критикуєте тих, хто попереду вас..?Що за примітив?? Що до "псевдоземлячки",то не варто аж так судити! Невідомо чи знали б Забужко і чи читали б на такому рівні,якби вона залишилась у нашому місті...!
янучарка Показати IP 9 Квітня 2011 19:27
Забужко може й непогана письменниця, але як людина - недалека. Її заяви "противсіх" нині з "вдячністю" згадують ті хто їй повірив і зробив президентом Яника
Олександр Пиза Показати IP 9 Квітня 2011 23:39
Оксана Забужко Великий патріот, талановита людина та вже стала Видатною Українкою. Це було зрозуміло на зустрічі і в "Залеському" комплексі. Окреме велике дякую Олексію Левченку за цей вечір! А хто з критиканів захотів бути на такому вечорі? Вона така ж людина як і ми, жива і своєрідна.
Читали Показати IP 10 Квітня 2011 20:14
Ностальгує, певно, за героєм "Польових досліджень...", то й до Луцька потягнуло
КапітошкО Показати IP 13 Квітня 2011 00:07
Вона неймовірно талановита письменниця, поетеса і непересічна особистість. А якщо пани критики не розуміють її, то це тільки наслідок не надто високого інтелектуального розвитку. Та й критикувати може кожен, а ви спершу до її рівня дійдіть, напишіть щось таке, щоб вас читало стільки людей, а потім дозволяйте собі подібні висловлювання на адресу направду геніальної людини.
rt Показати IP 14 Листопада 2011 06:26
на мужичка змахує

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus