USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Загрожує «катастрофою поколінь»: генсек ООН заявив, що через карантин близько 1 млрд учнів не змогли отримати належну освіту

4 Серпня 2020 14:57
Унаслідок закриття навчальних закладів близько 1 млрд учнів у 160 країнах не змогли отримувати освіту повною мірою.

Про це заявив генеральний секретар ООН Антоніу Ґутерріш, передає «Радіо Свобода».

За словами генсека ООН, ще щонайменше 40 млн дітей у світі не отримали необхідних знань у «критично важливий дошкільний рік». Ґутерріш наголосив, що поновлення нормального навчального процесу має стати першочерговим завданням, оскільки через зменшення учнівських можливостей отримувати освіту світові загрожує «катастрофа поколінь».

«Зараз – визначальний момент для дітей і молоді світу. Рішення, які зараз ухвалюють уряди, матимуть тривалий вплив на сотні мільйонів молодих людей і на перспективи розвитку країн на наступні десятиліття», – сказав Ґутерріш.

Генсек ООН заявив, що повернення учнів до навчальних закладів має стати пріоритетом, щойно поширення COVID-19 на місцях візьмуть під контроль.

Водночас Ґутерріш зазначив, що консультації з батьками, опікунами і вчителями «є основоположними» для ухвалення рішень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus