USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

ООН планує грошові виплати для 2 мільйонів українців

29 Квітня 2022 07:34
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш анонсував грошові виплати для постраждалих від війни українців.

Про це йшлося під час його спільної з президентом Володимиром Зеленським пресконференції в Києві, передає УНІАН.

За словами генсека, ООН готова до унікального для себе кроку – виплати готівкової допомоги.

«Ми готові надавати готівкові виплати. До кінця травня хочемо покрити 1,3 мільйона осіб, до серпня – 2 мільйони осіб. Це відбудеться в координації з українським урядом», – заявив Гутерреш.

Примітно, що зазвичай ООН надає готівкову допомогу тільки там, де уряд цього не може зробити. Цього разу кошти доведеться виплачувати жителям територій, де уряд функціонує.

«Наша роль – не замінити уряд, а підтримати уряд, тому що Україна – розвинена країна», – сказав Гутерреш.

Генсек ООН Антоніу Гутерреш також визнав нездатність Ради Безпеки цієї організації запобігти війні Росії проти України і зупинити її.

Він зауважив, що він прибув в Україну для того, щоб сфокусуватися на опціях, які може використати Організація для посилення підтримки українських громадян, порятунку життів, мінімізації страждань та пошуку шляху до миру.

«Я хочу, щоб українці знали – світ бачить вас, чує вас і знає про вашу стійкість та незламність. Я також знаю, що слів про солідарність недостатньо. Я тут для того, щоб зосередитись на потребах безпосередньо на місцях та масштабуваннях діяльності», – додав Гутерреш.

Він пояснив, що Рада безпеки ООН не змогла зробити все, що було в її силах, для попередження і завершення цієї війни. Це стало причиною масової фрустрації, розчарування та гніву. Однак, за словами Гутерреша, кожен представник та представниця ООН щодня працюють для українців, пліч-о-пліч з багатьма українськими організаціями.

Нагадаємо, 28 квітня генсек ООН Антоніу Гутерреш відвідав Київ, де зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським.

Під час його візиту російські військові завдали удару по центру Києва. Глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що те, що Росія вразила Київ крилатими ракетами саме тоді, коли генеральний секретар ООН відвідали нашу столицю – «огидний акт варварства».

Читати ще: Ракетний удар по Києву під час перемовин з генсеком ООН – це намагання РФ принизити Організацію і її принципи, – Зеленський

Сам же Гутерреш, який днем раніше відвідав Москву для зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним, в коментарі BBC заявив, що він «шокований» цим обстрілом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus