USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Затримали директорів одного з підприємств «Укроборонпрому» за підозрою у розтраті $2,2 млн

4 Березня 2019 17:57
Антикорупційні органи затримали чинного та колишнього директорів держпідприємства «Спецтехноекспорту», що входить до складу держконцерну «Укроборонпром».

Про це повідомляє Національне антикорупційне бюро, передає Українська правда.

«4 березня детективи НАБУ та САП затримали чинного та колишнього директорів ДП ДГЗП «Спецтехноекспорт» за підозрою у розтраті 2,225 млн дол. США», – повідомило відомство.

«Також затримано ще трьох колишніх посадовців держпідприємства», – заявило НАБУ.

Керівник Антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив про підозру екс-директору дочірнього підприємства «Укрспецекспорт», державного госпрозрахункового зовнішньоторгівельного підприємства «Спецтехноекспорт», причетного до організації злочинної схеми розтрати коштів, яка завдала державі 55,5 млн грн. збитків.

Нагадаємо, скандал щодо мільйонних розкладань оборонки в українській армії розгорівся нещодавно. Гладковського відсторонили від посади після цього корупційного скандалу. За інформацією журналістів «Bihus.info», зокрема йдеться про те, що син Гладковського, якому на той момент було 22 роки, разом із партнерами організував приблизно у 2015 році постачання контрабандних російських деталей для військової техніки. При цьому, державні оборонні підприємства переплачували за товар у 2-4 рази, купуючи його у фірм-прокладок. Керівництво концерну «Укроборонпром» знало про шахрайські оборудки і давало на них згоду. За даними фактами НАБУ розпочало власне розслідування.

Також повідомлося, що Олег Гладковський був почесним консулом Сейшельських островів, а через цю дипустанову проводилися оборудки задля уникнення сплати податків з придбаних за кордоном картин. Раніше йшлося про те, що фірма Гладковського отримала півмільярда за таємними угодами.

Президент Порошенко фактично визнав достовірність розслідування «Наших грошей» і звільнив Ігоря Гладковського з посади заступника секретаря РНБО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
123 Показати IP 4 Березня 2019 18:52
А чого ніхто не притягує колишнього керівника цієї установи Бондарчука Сергія, пушистого колишнього народного дерутата. Він найбільше там розікрав, але Ющенко та його свита промовчують про це.
456 до 123 Показати IP 4 Березня 2019 20:13
Він вже давно за кордоном переховується! Втратили нюх на новини? :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus