USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

ЗМІ виявили «російський слід» референдуму в Каталонії

27 Вересня 2017 12:14
Незаконний референдум у Каталонії просувають державні медіа та мережі ботів з Росії, а також такі постаті як Джуліан Ассандж та Едвард Сноуден, які також пов'язані з РФ.

Про це повідомляє El Pais.

«Після таємних кампаній на підтримку Brexit, Марін Ле Пен чи німецьких ультраправих, Кремль бачить у процесі каталонської незалежності ще одну можливість для поглиблення європейської кризи та зміцнення свого міжнародного впливу, використовуючи сайти, які публікують інформацію лише на користь референдуму», – йдеться у матеріалі видання.

Повідомляється, що для цього російська влада і спецслужби використовують таких постатей, як засновника Wikileaks Ассанжа, його компаньона Сноудена, а також «армію ботів та мільйони автоматизованих профілів у соціальних мережах, здатних перетворити брехню в загальні тенденції сучасності».

Також, яскраво виражену антиіспанську позицію з цього питання займають агенції RT та Sputnik. 21 вересня схожі аргументи про причетність Росії до подій у Каталонії було оприлюднено Yahoo News.

Нагадаємо, на 1 жовтня парламент Каталонії офіційно призначив референдум про незалежність від Іспанії. Конституційний суд країни одразу ж призупинив таке рішення і в регіоні розпочались масові затримання чиновників та акції протесту на їхню підтримку. Тим часом, Іспанія вже стягує тисячі силовиків до Каталонії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Всезнайко Показати IP 27 Вересня 2017 12:14
Хто б сумнівався...)
777 Показати IP 27 Вересня 2017 12:21
Как обычно. без всяких доказательств. просто пук.
Степан(Крымчанин) Показати IP 27 Вересня 2017 13:07
Разговаривают двое: -Мертвое море знаешь?-Да.-Путин убил.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus