USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

ЗСУ прокоментували облави на призовників у нічних клубах

4 Листопада 2017 19:29
Організатори рейдів у публічних закладах з перевіркою документів та затриманням молодих людей маніпулюють обов'язками ЗСУ, зокрема, і військового комісаріату.

Про це повідомив прес-офіцер управління зв'язків з громадськістю ЗСУ Юзеф Венскович, пише УП.

"Такими діями вони (організатори рейду – Ред.) маніпулюють обов'язками Збройних сил України і зокрема - військового комісаріату, нібито це вони проводять якісь облави. Ні, військкомати жодних перевірок чи облав не проводять: вони не мають таких повноважень - перевіряти документи на вулиці. Це повноваження Нацполіції", - заявив Венскович.

Венскович додав, що відповідальність за призов громадян на військову службу покладається на місцеві органи влади.

"Для цього вони формують призовну комісію, яку очолює один з заступників голови держадміністрації. До складу комісії входять військовий комісар, представник Нацполіції, медичний працівник і працівники органів соцзахисту населення, та інші посадові особи, відповідно до рішення голів обласних держадміністрацій та їх заступників", - зазначив речник ЗСУ.

Своєю чергою, якщо громадянин ухиляється від призову, призовна комісія ухвалює відповідне рішення, що він ухиляється чи має законодавчі підстави для відтермінування служби та передає документи до Нацполіції для вжиття заходів. При цьому Венскович не виключив, що проведення подібних рейдів є ініціативою місцевого врядування.

Нагадаємо, у Львові в ніч проти суботи, 4 листопада, військові з поліцією влаштували облаву на студентів. За словами студентки, яка була на місці інциденту, Софії Галан, документи перевіряли у хлопців призовного віку. Військові намагалися влаштувати перевірку і всередині нічного клубу Paradox. Водночас проведення облави підтвердив керівник Західного регіонального медіацентру Міноборони Олександр Поронюк.

Раніше подібний рейд відбувся у київському клубі Jugendhub. Дванадцять затриманих під час рейду відправляють на службу до армії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Майданівець Показати IP 4 Листопада 2017 19:46
Хто із синків, починаючи від районної влади і до президента служить ,чи служив у ЗСУ ??? Тому я їх не засуджую , риба гниє з голови . В королеви Англії , (принци ) сини ,онуки , племінники служать чи служили . Нашого народнообраного теперишнього і минулого синки ховаються у Верховній Раді. Які вони можуть приймати закони коли в житті особисто цвяха в стіну не забили ...!!! Г А Н Ь Б А !!!!!!!
От тут Показати IP 4 Листопада 2017 20:09
От тут повинен "совєт матєрєй" підключитись, що ж це таке, синочєчьків в армію, а вони ж ще діти, їм тільки по клубам можна.
АНАТОЛЬ_ Показати IP 4 Листопада 2017 20:12
Боженько ж ти мій!
віііііііі Показати IP 4 Листопада 2017 20:34
недавати посвідчення водія і не випускати за кордон пока не буде військового квитка і тоді військоматі очередь в армію буде
A.C._ B. Показати IP 4 Листопада 2017 21:18
Перепрошую а чому люди які нехочуть повязувати своє життя з армією повинні служити? На скільки пригадується при минулому президенті як і в нормальних державах була контрактна армія- чому при цьому президенті її відміни хммм. Тому що нема кому воювати-- правильно а хто мав захищати суверенітет держави коли позбулись атомної зброї ---інші держави які взяли на себе відповідальність. Як в нормальних країнах якщо ти в душі воїн воюй якщо ти в душі столяр або пекар ти воїном неможеш бути. .
П.н.Х. до A.C._ B. Показати IP 5 Листопада 2017 08:44
Ох і скучаєш же ти за минулим прєзідєнтом, ох і мучаєшся. Але хоч вникай в написане, а не морозь що небудь. Виловлювали з клубів косарів від срочної служби, а вони не воюють. Контрактників і без таких енурезників хватає. Ну а те ЩО ПІД ВИДОМ КОНТРАКТНОЇ АРМІЇ законтачений РОЗВАЛЮВАВ АРМІЮ УКРАЇНИ, ТО НЕ Є СЕКРЕТОМ, АЛЕ НЕ ВСТИГ, ЯК БАЧИШ.
Богдан Сташинський Показати IP 4 Листопада 2017 22:13
Тенденція дуже позитивна ії треба закріпляти та нарощувати в усіх сферах... Якщо не служив у війську або у силових структурах - у владу зась, у місцеві та Верховну Ради - зась,нехай торгує на базарі чебуреками, або працює на касовому апараті у супермаркеті, або виносить гівно у лікарнях за важкохворими. Студентам вишів та коледжів - якщо немає кафедри - 1 рік служби у війську, Хто скінчив військову кафедру - обов'язково 2 роки служби на офіцерських посадах у війську. Хто відслужив надати пільги при вступі у виші, прийомі на роботу та службу, хто не служив - закордонні паспорти та водійські права не видавати....
думаю Показати IP 4 Листопада 2017 22:49
яка країна таке і бажання служити
123 до думаю Показати IP 5 Листопада 2017 08:48
Жовчі в тебе забагато, або процент лайна в організмі зашкалює. ОЦІ Ч*ПУШ*ЛИ ЩО ПІД МАМКІНИМИ СПІДНИЦЯМИ ПРИЗОВ КОСЯТЬ, ЇХ МІНІМАЛЬНИЙ ВІДСОТОК, переважна більшість призовників нормальні.
Олександр Показати IP 5 Листопада 2017 07:28
Звісно, за законом призов - справа місцевих органів самоврядування. Але залишається питання - чому тоді за невиконання плану призову карають воєнкомів, лишають премій, до пониження в посаді???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus