USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Бурлить кров - бийся на рингу, - волинський гладіатор. ФОТО.ІНТЕРВ'Ю

3 Вересня 2013 21:00
Які дівчата подобаються сильним чоловікам, чи варто жінкам брати участь у боях без правил та про тонкощі «бійцівського мистецва» розповідає 35-річний волинський «гладіатор» Віталій Баришніков.

У суботу, 31 серпня, стіни славетного Луцького замку здригались від виступів бійців, які приїхали до обласного центру випробувати свої сили у Міжнародному турнірі зі змішаних єдиноборств «Битва за замок».

ЧИТАТИ ЩЕ: ДО ЛУЦЬКОГО ЗАМКУ З'ЇХАЛИСЬ НАПІВГОЛІ СИЛЬНІ ЧОЛОВІКИ. ФОТОРЕПОРТАЖ

І, хоч уся увага спортсменів була зайнята підготовкою до майбутніх боїв, Волинським Новинам вдалось поспілкуватися з бійцем, який захищав честь Волинської області.

ЧИТАТИ ЩЕ: БІЙЦІ Б'ЮТЬСЯ, ЛУЦЬК ДИВИТЬСЯ. ФОТОРЕПОРТАЖ. ВІДЕО




Для початку – традиційне запитання: що Вам найбільше подобається у Луцьку?


Родом я з міста Нововолинськ Волинської області, але проживаю у Червонограді. На тренування та роботу доводиться їздити до Львова там і займаюсь. У Луцьку буваю досить часто, адже тут мешкає мій брат, друзі…

Мені надзвичайно подобається Луцький замок. Це - одне з моїх улюблених місць для відпочинку. Та головна окраса Луцька – це красуні-дівчата. Ніде немає таких жінок, як на «синьоокій» Волині.

Які якості цінуєте у жінках?

Для мене важлива як зовнішність, так і багатий внутрішній світ. Сучасним жінкам часто бракує «жіночності». А це для мене одна з найважливіших характеристик. А ще скромність, вихованість…

А жінка може бути «гладіатором»? Як Ви ставитесь до прекрасної статі, яка бачить власне майбутнє на бійцівській арені?

Двояко. Звичайно, мені подобається, коли жінка займається спортом, має хороші фізичні дані. Та я вважаю, що єдиноборства - це виключно чоловічий вид спорту. Я ні в якому разі не засуджую жінок, які виступають на арені, адже кожен має право на втілення власних бажань. Та краще нехай жінка залишається жінкою.



Гаразд, про жінок порозмовляли. Тепер розкажіть, з чого ж усе почалось і як Ви потрапили на бійцівську арену?

З дитинства мене тренував мій тато, навчав карате. Цим же видом спорту я займався і під час навчання. Пізніше у мене був такий період, коли заняття спортом частково закинув. Ні, я займався, але досить поверхнево. А от коли до України «прийшли» змішані єдиноборства, серйозно зацікавився, тож, вирішив надалі тренуватися та брати участь уже у професійних поєдинках. Вартувало лише один раз спробувати – і все, затягнуло (сміється).

А у славнозвісних боях без правил участь брали?

Ні, не брав, хоча я вам таке скажу: бої без правил майже не відрізняються від змішаних єдиноборств. Цей вид спорту також називають боями без правил. Та це все для того, щоб привабити якомога більше глядачів.

Як рідні ставляться до того, що Ви займаєтесь таким небезпечним видом спорту?

Мої рідні мене завжди підтримують. Разом з ними я розділяю власні перемоги та поразки. Але, разом з тим, вони страшенно хвилються за мене. Ось, знову дзвонять (сміється).

Напевно, неможливо брати участь у контактних боях і ніколи не мати травм…

Травми були, але не дуже серйозні. Я прийшов у змішані єдиноборства уже з серйозною травмою коліна, але завдяки постійним тренуванням її наслідки вдалось ліквідувати.

Чим займаєтесь окрім спорту? Як заробляєте на життя?

Я працюю менеджером з продажу комп’ютерної техніки та програмного забезпечення. А за освітою – хімік. Вас це здивувало (усміхається)?



ЧИТАТИ ЩЕ: ЧОМУ ПОЛОЖИНСЬКИЙ РОЗКРИТИКУВАВ ТУРНІР У ЗАМКУ? ФОТО

Вас називають «блискавкою»? Чому?

Мабуть завдяки швидкості реакції. Але, скажу відверто, мені це геть не подобається. Ну не люблю оцих «кличок». Віталік я…

На Вашому рахунку багато перемог, утім, були й поразки… Які висновки робили після них?

У мене такий підхід, якщо у вас все добре – це не дуже добре. Значить колись буде погано. Відповідно, поразки спонукають зібратися, обдумати свої попередні дії. Падають усі, та не кожен уміє підвестися і йти далі. А це ж загартування – уміти пережити поразку. Це життєвий процес.



ЧИТАТИ ЩЕ: ЧОМУ ПРОГРАВ ЛУЦЬКИЙ БОЄЦЬ?



Чи є «пенсійний вік» у бійців? І, взагалі, з якого віку можна виходити на ринг?

Займатися спортом можна з будь-якого віку, та найкраще - з дитинства. А от виступати професійно… Як показує досвід, оптимальний вік, коли бійці у найкращій формі, від 20 до 30 років. Але є у нас і 19-річні «гладіатори».

ЧИТАТИ ЩЕ: ЩО НАЙБІЛЬШЕ СПОДОБАЛОСЬ ЧЕЧЕНСЬКИМ БІЙЦЯМ У ЛУЦЬКУ. ФОТО. ВІДЕО


Найстаршому бійцю, якого я знаю - 48 років. А взагалі, це залежить від кожної людини індивідуально. Зокрема, як вона себе почуває і чи не втратила бажання перемагати. Закінчення виступів на арені – ще не крапка у спорті. Як правило, спортсмен тренується далі, але уже не виступає.



ЧИТАТИ ЩЕ: «БИТВА ЗА ЗАМОК» У ЛУЦЬКУ ОЧИМА ЧЕМПІОНА СВІТУ. ФОТО. ІНТЕРВ’Ю

Наше життя сповнене несподіванок. Деколи не дуже приємних. Чи доводилось застосовувати професійні навики у екстремальних життєвих ситуаціях?

Якщо чесно, не було у мене таких ситуацій. Намагаюсь усі конфлікти залагодити мирним шляхом. Бійки і на роботі вистачає, тож намагаюсь уникати подібних агресії у повсякденному житті.

Хочеш битись – бийся на рингу. Так я завжди кажу хлопцям підліткового віку, адже у них деколи «бурлить кров» і їх тягне на пригоди.

Якби вони займалися боксом чи іншим видом спорту, це значно зменшило б кількість так званих «вуличних боїв».

Розмовляла Вікторія СЕМЕНЮК.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus