USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Лучани на велосипедах за день долають 200-300 кілометрів

31 Травня 2014 17:29
Асоціація велосипедистів Луцька організовує туристичні поїздки по області й за межами. Для любителів екстриму є подорожі в гори.

Організацію велосипедистів очолює Дмитро Сандалов. Він каже, що за останні 10 років у цьому русі змін чимало.

«Наприклад, у Луцьку відкрили велопрокат, також стало модно їздити на велосипедах, проводячи масові заходи. Ми популяризуємо цей екологічний вид транспорту. Зараз люди не соромляться велосипедів. Я знаю одного полковника міліції, який на роботу їздить на велосипеді. Це починає бути модним. Окрім того, велоспорт – корисний для людей різного віку, від малого до поважного», - розповідає для Інформаційного агентства Волинські Новини президент Асоціації велосипедистів Луцька Дмитро Сандалов.
Велопробіги організовують кілька разів на рік. Бувають 2-3 денні і 2-3 тижневі поїздки.

Зі слів головного велогонщика Луцька, він з однодумцями проходять тисячі кілометрів.

У горах за день долають 30-40 кілометрів, на рівнині - 200-300 кілометрів. Організовують групи по 10-15 чоловік. Така кількість є найбільш оптимальною. Пояснюють це тим, що багаж можна розподілити рівномірно, адже, коли менше людей, - важко мандрувати. Більше людей до однієї групи не залучають, щоб був порядок, бо відповідальність велика.

Скільки учасників в Асоціації велосипедистів Луцька Дмитро Сандалов назвати не може, адже кожен, хто має велосипед – потенційний учасник велотуру. А контакт тримають через соцмережі. Так вони і збираються для спільних заходів й допомагають один-одному.

Щодо інфраструктури Луцька для велолюбителів Дмитро Сандалов вважає, що за два-три роки їм вдасться добитися того, аби в обласному центрі з’явилася перша велодоріжка. «Ми над цим тихенько працюємо», - каже Дмитро.
Зауважимо, що в Луцьку є «велобабусі», які займаються активним відпочинком і в дощ, і в сніг.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Дончанин Показати IP 31 Травня 2014 17:50
"Лучани на велосипедах за день долають 200-300 кілометрів " - по нашим меркам - 10 человек ездит на велосипедах на работу. Лучане, извините за ерничание, но даже для вашего города это маловато. Хотя те, кто это пропагандирует, в том числе и этот сайт, МОЛОДЦЫ!
** до Дончанин Показати IP 31 Травня 2014 20:33
А зря ви "ерничаете" дончанин, ой зря. В нас велосипедистів у Луцьку дуже й дуже багато. В нас цей вид спорту є дуже популярним :)
Azaz до Дончанин Показати IP 31 Травня 2014 21:16
Погода дуже "весела", якщо ти не помітив. Минулого року зібралось людей десь близько 2000.
*** Показати IP 31 Травня 2014 20:35
У Сандалова гарні очки - такі щироукраїнські :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus