USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Луцьк приймав чемпіонат України з карате

4 Квітня 2017 22:02
Дванадцятий чемпіонат України серед юнаків та юніорів з кіокушинкайкан карате відбувся у Луцьку. Цього року на республіканську першість прибуло близько двох сотень спортсменів з 9 регіонів України та гості з Білорусі.

«Приїхали спортсмени зі всіх гілок кіокушину, тут ми бачимо всі стилі. Тому наш чемпіонат є дуже складним. Учасники отримують на татамі безцінний досвід, а медалі та кубки – це гарні сувеніри на згадку про добре проведений час. Та найголовнішим є здоров’я та міцне тіло. Не заради результату, а для свого духовного та фізичного розвитку ми любимо наш спорт», – розповідає голова правління Української федерації Кіокушинкайкан карате, Бранч Чіф України Шихан Дмитро Волинець (5 дан).

Спортсмени боролись за звання чемпіона України у 23 категоріях. Поєдинки відбувалися на двох татамі, які обслуговували три бригади суддів. Роботу рефері виконували сенсей Дмитро Головін (3 дан, Дніпро), сенсей Вадим Шумік (3 дан, Луцьк), сенсей Михайло Чунгін (3 дан, Броди), семпай Віктор Баленко (2 дан, Київ). Найкращим суддею тунніру стала Ольга Бідзюра з Луцька.

«Змагання і справді були видовищні. Було декілька цікавих нокаутів. Були досвідчені бійці. От приїхала команда з Броварів, яка їздила на відкритий чемпіонат Хорватії, - розповідає тренер з Ковеля Василь Шевчук. - Під час змагань видно, як попрацювали тренери. Підсумовуючи все, вже орієнтуєшся над чим далі працювати. Важливо, що змагання відбулися майже без травм, бо минулого року трохи були неприємні інциденти».

Традиційно добре на власних татамі виступили волинські спортсмени. Брати з Луцька Владислав та Віталій Білі здобули срібло та бронзу.

Трішки кращі показники продемонструвала ковельська школа. Її вихованці вибороли п’ять нагород: Анастасія Кічка – золото, Микола Столярчук – срібло, а бронзові медалі отримали Дмитро Пісоцький, Тарас Столярчук та Дмитро Мамченко.

«Очікував кращого результату, думав, виступлять ліпше, але не так сталося. Дуже сильні і добре підготовлені суперники не давали розслаблятися. Мені як тренеру зрозуміло над чим далі працювати», - прокоментував Шевчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КОВЕЛЬСЬКІ КАРАТИСТИ СВЯТКУВАЛИ ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ ЗАЛУ

Тренер запевняє, що перспектива у волинських спортсменів є. І за правильної підготовки можна виростити не одного чемпіона, а найталановитіших дітлахів вивести і на міжнародний рівень.

«Деякі хлопчаки вперше виступали на такому рівні. Вони були технічно готові, але трішки перенервувались і виступили не найкраще. Але це також досвід. Коли мої учні виходять на татамі, то переживаю за них більше, ніж коли сам виступаю. Якщо змагаєшся сам, то маєш в день 2-3 поєдинки, а тут потрібно це число множити на десяток учнів, і за всіх ти переживаєш. Стрес більший, але їхні перемоги святкуєш, як свої. Кожен учень – відображення свого тренера», - пояснив Василь Шевчук.

Наступними змаганнями у календарі волинських каратистів гілки кіокушин стане Кубок України в Дніпрі у наступні вихідні.

ЧИТАТИ ЩЕ: ВОЛИНСЬКІ КАРАТИСТИ ПРИВЕЗЛИ НАГОРОДИ З ДНІПРА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus