USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Сергій Бубка відкрив на «Авангарді» табличку від Олімпійської сім’ї України

24 Квітня 2016 14:41
Перед відкриттям Міжнародної легкоатлетичної матчевої зустрічі Україна-Білорусь-Туреччина, Сергій Бубка оглянув спортивні арени Луцька і дав їм високу оцінку європейського рівня. Наприкінці ревізії, легендарний легкоатлет відкрив на стадіоні «Авангард» пам’ятну табличку від Олімпійської сім’ї України.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: НА «АВАНГАРДІ» – МІЖНАРОДНІ ЛЕГКОАТЛЕТИЧНІ ЗМАГАННЯ. ТРАНСЛЯЦІЯ

Нагадаємо, сьогодні, 24 квітня, на луцькому стадіоні «Авангард» відбуваються видовищні змагання з легкої атлетики - Міжнародна легкоатлетична матчева зустріч Україна-Білорусь-Туреччина. Легкоатлети змагаються на оснащеному за останнім словом техніки стадіоні «Авангард», який цьогоріч отримав ІІ категорію міжнародної сертифікації.

До слова, це дозволяє проводити на головній спортивній арені Волині чемпіонати всеукраїнського, європейського та світового рівнів. Це стало можливим завдяки втіленню програми «Луцьку – спорт високих досягнень», ініційованій Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом».

Відкриття заходу відбулося в стінах Луцького замку вчора, 23-го квітня.

Сьогодні ж перед початком змагань президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка оглянув оновлений стадіон СНУ імені Лесі Українки.

Як зауважив президент Федерації легкої атлетики Волині Володимир Рудюк, цей стадіон, як і «Авангард», відкритий для всіх - лучани вже облюбували ці арени для тренувань.

Шанувальниці Сергія Бубки не втрачали можливість сфотографуватися з кумиром і після завершення огляду прийшли за автографами.
Потому огляд спортивної інфраструктури продовжили на «Авангарді». Сергій Бубка зауважив, що рівень стадіону - європейський.

«Я дійсно приємно вражений тим, що побачив: чудовий стадіон, гарні умови для тренування та змагань. Стоїш тут і замислюєшся, чи ти в Україні, чи десь в Європі знаходишся. Адже рівень підготовки - найвищий. За це висловлюю слова подяки Ігорю Петровичу Палиці, його команді. Тут відчувається, що для спорту робиться багато. Дякую і голові правління Фонду «Тільки Разом» Олександру Товстенюку, який виконує поставлені перед ним завдання. Мені хочеться бачити такий підхід й в інших регіонах України. Тому я закликаю всіх приїжджати в Луцьк, дивитися, як тут все гарно зробили, запозичувати досвід, аби й в інших обласних центрах з’являлися такі спортивні арени.

Сьогодні у Луцьку відбувається товариська зустріч із легкої атлетики між білорусами, турками та українцями, а вже в червні відбудеться чемпіонат України з легкої атлетики, далі буде підготовка команди до Олімпійських ігор», - розповів Бубка.
Своєю чергою, голова правління Фонду «Тільки разом» Олександр Товстенюк розповів, що спортивну інфраструктуру розвиватимуть не лише в Луцьку, а й в районних центрах.

«Першою чергою, тут заслуга Ігоря Петровича. Ініціативу проявив і Ігор Гоцул, який взяв на себе багато зобов’язань (ред., - привозити в Луцьк спортсменів, організовуючи для них змагання та тренувальні збори). Тепер у місті є спортивна арена міжнародного класу, відповідно, Луцьк отримав можливість для спорту великих досягнень.

В Ігоря Петровича є велике бажання й надалі розвивати спорт і не лише в обласному центрі, а й в районах, щоб там побудувати подібні спортивні центри», - інформував Олександр Товстенюк.
Зі слів президента Федерації легкої атлетики України Ігора Гоцула, в Україні мало подібних «Авангарду» стадіонів, більше того, хто має гарні арени не завжди їх цінує.

«На всю Україну стадіон подібного рівня є лише у Кіровограді. Тут, у Луцьку, ми бачимо команду, яка хоче робити спорт високих досягнень і яка спроможна. На жаль, так не всюди. В Кіровограді ні міська, ні обласна влади не надають великої уваги легкій атлетиці, їм це як на голову впало. Приємно, що зовсім протилежне ми бачимо на Волині, що є люди, які цим живуть», - наголосив Гоцул.
На завершення огляду, Сергій Бубка та Ігор Гоцул від Олімпійської сім’ї України відкрили табличку на «Авангарді» в знак подяки Ігорю Палиці за вагомий внесок у розвиток спортивної інфраструктури України і реконструкцію стадіону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
1 Показати IP 24 Квітня 2016 15:08
Кому це треба зараз?
-1 до 1 Показати IP 24 Квітня 2016 19:05
Лучанам, які хочуть не бухати, не язвити в інтернеті, а бігати, стрибати, метати, вранці чи увечері займатися спортом, своїм здоровлям. Це треба і місту, яке хоче мати фішки, аби приваблювати сюди змагання із хорошими бюджетами, що залишатимуться у місті. а не треба такі речі нитікам і всьопральщікам
до 1 Показати IP 24 Квітня 2016 19:53
брюзга.тобі вже років 90?
2 Показати IP 24 Квітня 2016 21:05
Показуха.
Анонім Показати IP 24 Квітня 2016 23:53
Щей Бубка донецький парень косячок вийшов
До аноніма Показати IP 25 Квітня 2016 11:32
А ти досягни таких результатів як Бубка, якого впізнають і поважають в усьому світі, а потім "висловлюйся"!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus