USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Спортсмени з Волині «ходять» найшвидше

16 Березня 2015 23:00
Чотири золоті, чотири срібні нагороди та перше загальне командне місце – результат збірної Волинської області на зимовому чемпіонаті України зі спортивної ходьби в Івано-Франківську.

«Цей чемпіонат показав, що конкуренція збільшується. Після першого дня ми були на четвертому місці. Другого ж набрали більше 600 очок і перевершили всі команди. Вдалося перегнати навіть сильну команду Київської області», – ділиться заслужений тренер України Володимир Яловик.

Серед чоловіків на дистанції 35 кілометрів перше місце зайняв Олексій Казанін, а друге – Ігор Сахарук.

У жінок першою на дистанції 20 кілометрів була волинянка Надія Боровська, яка майже три роки не виступала на цій дистанції у зв’язку з народженням сина. Її перемога справедливо стала головною несподіванкою чемпіонату.

«Для мене ця медаль є дуже приємною і вагомою. Мене на змаганнях підтримували син разом з чоловіком. Тренер кожен кілометр давав вказівки щодо техніки і слідкував за моїм часом. Молодші колеги дуже емоційно підтримували мене, за що їм велике спасибі», – каже Боровська.

Другою була теж волинянка Олена Шумкіна.

На цій же дистанції у молодіжній віковій групі «золото» виграла Валентина Мирончук. «Я досить довго тренувалася до цих стартів, але за місяць захворіла. За тиждень, що я не тренувалась, моя форма сильно погіршилася, але я зуміла до змагань підтягнутись. Я задоволена своїм виступом. Але траса була дуже тяжка: там була гірка і спуск, тому сильних результатів там ніхто не показав, окрім Надії Боровської», – розповідає Валентина.

Серед дівчат на дистанції 2 кілометри чемпіонкою стала Дарина Касян. У цій же віковій групі на п'ятикілометрівці Яна Фарина прийшла другою. А серед юнаків на дистанції 3 кілометри «срібло» дісталось Дмитру Медведюку.

Високий рівень підготовки волинської команди відзначили й судді змагань. Суддя національної категорії Валентина Борисюк зазначила, що наша команда – досить працездатна. «Волинська команда технічно підготовлена. У спортивній ходьбі це є дуже важливим аспектом. Можливі навіть дискваліфікації зі змагань, якщо є порушення певних правил», – каже Валентина Іванівна.

Тренер Микола Калита, своєю чергою, зауважив, що цьогоріч тренувальний процес до чемпіонату трішки відрізнявся. Адже у минулі роки волинські скороходи тренувалися в Алушті, а цього року – на Волині. «Правда, нам пощастило з погодою, бо снігу майже не було. А в парку Лесі України є прекрасні доріжки», – розповів тренер.

Згідно з підсумками змагань п’ятьох волинських скороходів відібрали на Кубок Європи з легкої атлетики, що відбудеться в травні в Іспанії. Зазначимо, в Іспанії спортсмени зможуть виконати олімпійські нормативи.

Зазначимо, що раніше на змаганнях зі спортивної ходьби на 10 кілометрів в Мукачево волиняни вибороли 9 перемог.









Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus