USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку відбувся чемпіонат України з кіокушинкайкан карате

28 Березня 2019 07:00
Осу! Так віталися каратисти гілки кіокушинкайкан карате у Луцьку, де відбувся 12-й чемпіонат України серед дітей та юніорів з цього виду єдиноборства.

«Карате – це не просто вид спорту, а спосіб життя. В наших секціях не тільки професіонали. 95% наших учнів – це прості люди, які дбають про своє здоров’я», – розповів Бранч Чіф України Дмитро Волинець.

«Мотивація почати займатись карате у багатьох різна. Хтось приходить, бо хоче навчитись захищати себе, комусь подобається система тренувань та підходи тренерів. Поодинокі випадки, коли хтось приходить, щоб бути чемпіоном. Це бажання з’являється в процесі тренувань», – продовжив суддя змагань Василь Шевчук.

Цього року до столиці Волині з’їхалось близько 250 спортсменів з 11 регіонів України. Система чемпіонату передбачала дві дисциплін: куміте та ката. Спортсмени боролись у 27 категоріях.

«Всі змагання нашої організації є відкритими, тому різні «гілки» кіокушину приїхали до нас на турнір. Це говорить про те, що нам як організаторам довіряють, довіряють нашим суддям, подобається призовий фонд. Велика кількість організацій робить і велику конкуренцію, що в свою чергу піднімає рівень і престиж турніру», – пояснив суддя змагань Василь Шевчук.

Волинь виборола 14 нагород: 4 золотих, 4 срібла та 6 бронзових медалей.

Василь Шевчук не тільки судив змагання, а й вболівав за своїх вихованців з ковельського клубу «Shevchuk dojo».

«Стосовно своїх вихованців сказати, що задоволений результатом не можу. Серед 14 моїх дітей у нас лише одне перше і третє місця по куміте та третє по ката. Щоправда, дев’ятеро перший раз брали участь у всеукраїнському турнірі. Є над чим працювати і вихованцям, і мені. Кожен зі свого боку має зробити висновки», – пояснив Шевчук.

Далі планують волинські спортсмени взяти участь у відкритому чемпіонаті Закарпатської області і розглядають можливість поїхати в Польщу на товариські змагання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus