USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Ковелі приборкують «драконів»

27 Вересня 2012 14:27
Новий вид спорту – веслування на драгонботах популяризують у Ковелі.

Про це повідомляє ТЦ «Ковель».

Участь у змаганнях, у поки що не олімпійському виді спорту, взяли шкільні команди з Ковеля. Веслувальники випробовували свої сили на річці Турія.

Драгонбот – це гігантське каное, що має хвіст і голову дракона і може рухатись із швидкістю до 20-ти кілометрів за годину. Такий човен вміщує 20 веслувальників, стернового та барабанщика.

Запорукою вдалого пересування у такому судні є ритмічність. «Відіграє значну роль не стільки силова підготовка спортсменів в човні, скільки їхня ритмічність і синхронність. Тому, якщо один буде сильніше гребсти. Другий – трошки слабше і вони не будуть попадати в ритм, то човен взагалі «не поїде», - наголошує тренер екіпажу СК «Західний вітер», майстер спорту міжнародного класу з веслування В'ячеслав Цехош. Спортсмен разом зі своєю командою візьме участь у міжнародному турнірі драгонботів у Празі, що відбудеться 13 жовтня.

Найкраще розігнати «Дракона» вийшло у десятикласників ЗОШ №10. Організатори змагання нагородили переможців спеціальними призами.

Вже у вихідні на ковельчан чекають перегони на драгонботах серед спортсменів-професіоналів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus