USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Волинські «скороходи» привезли додому блискучу перемогу

16 Червня 2015 12:55
Волинські спортсмени перемогли на Чемпіонаті України з легкої атлетики серед дорослих та молоді. Так, 13 червня їм вдалось здобути першість зі спортивної ходьби на 20 кілометрів у місті Олександрія Кіровоградської області.

Про це стало відомо під час прес-конференції з переможницями Чемпіонату України з легкої атлетики і їх тренерами.
Тож, серед чоловіків перше місце зайняв майстер спорту України міжнародного класу Іван Лосев (учень ШВСМ, тренер - заслужений тренер України Степан Борисюк).

Серед жінок першою була майстер спорту України міжнародного класу Надія Боровська (ШВСМ, «Спартак», тренер - Микола Калитка), а також її успіх підтримала ще одна волинянка, яка стала «срібною» призеркою - майстер спорту України міжнародного класу Олена Шумкіна (ШВСМ, тренер - заслужений тренер України Степан Борисюк).

А от серед молоді «золото» чемпіонату виборола майстер спорту України Валентина Мирончук (ШВСМ, «Спартак», тренер - заслужений тренер України Володимир Яловик).

У загальнокомандному заліку збірна команда Волинської області впевнено зайняла перше місце.

Згідно з підсумками змагань Іван Лосев, Надія Боровська та Олена Шумкіна будуть представляти Україну на Чемпіонаті Світу з легкої атлетики, який відбудеться в серпні в Китаї, а Валентина Мирончук буде представляти державу на чемпіонаті Європи з легкої атлетики серед молоді, який відбудеться в липні в Естонії.

Зі слів заслуженого тренера України Степана Борисюка, хліб спортсмена – нелегкий, адже пройти 20 кілометрів в 30-ти градусну спеку дуже важко.

«На Чемпіонат Світу не їдуть аби просто поїхати», - зауважив він.

Як зізналась спортсменка Надія Боровська, боротьба була запеклою.

«Коли на зимовому чемпіонаті в Івано-Франківську одразу визначили явного лідера, то під час цих змагань до останнього кілометра ми з дівчатами не знали, хто ж переможе», - каже Надія.
Її колега Валентина Мирончук також зазначила, що перемога на змаганнях далася надзвичайно важко, бо потрібно було не просто пройти 20 кілометрів у спеку, а прийти першими.
Зі слів заслуженого тренера України Володимира Яловика, спорсмени здобули свої перемоги лише завдяки різносторонній підтримці, у тому числі й від журналістів.

«Це дає натхнення і спортсменам, і тренерам. І якщо далі будемо так працювати, на наступних іграх у нас буде ще не один олімпієць», - резюмував він.

Насамкінець заступник начальника відділу з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Ігор Дмитришин вручив спортсменкам невеличке матеріальне заохочення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus