USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинському журналісту не вистачило 30 секунд, аби вистояти проти чемпіона Європи

4 Травня 2017 19:47
Професія журналіста – одна із найнебезпечніших. І для цього зовсім не обов’язково працювати у «гарячих» точках бойових дій. Іноді особа репортера викликає неадекватну реакцію об’єкта його цікавості, і тоді він ризикує бути відлупцьованим. Журналіст Інформаційного агентства Волинські Новини не став чекати непрогнозованої агресії, а запропонував себе відлупцювати… сам.

Ідея соціально-спортивного проекту «Відлупцюй волинського журналіста» народилася у Вадима Панафідіна несподівано.

«А дійсно, чому б не піти не потренуватися і потім поділитися досвідом, зважаючи на мою професію. Тим паче, можливо, що комусь буде цікаво, можливо, когось теж спонукає зайнятися спортом», - розповідає сам Вадим.

Тож спортсмен-початківець обговорив ідею із тренером зі змішаних єдиноборств ММА, і разом вони визначили мінімальний термін підготовки.

«Якщо людина тренується півроку, то вона показує результат. Але я хотів скоротити рамки, я хотів зробити за два місяці, показати трішки більше, ніж може середньостатистичний лучанин. Для того мені довелося більше тренуватися, аби досягнути результату, щоб виглядати гідно», - додає Панафідін.

«Були деякі проблеми і психологічні, і фізичні. Вадиму довелося себе пересилювати, переламувати, було важко. В програму входило і переконання, і групові заняття, і самостійна робота. Вадим посилено займався фізичною підготовкою: бігав кроси, тренувався на вулиці. Ми йому давали виснажливі групові тренування з досвідченими спортсменами», - каже головний тренер спортивного клубу «Прайд» Олександр Кулаков.

Окрім того, Вадим ще й дружину Анну у проект залучив, тому тренувалися разом. Спочатку він не розповідав їй, що це має бути проект, а після старту тренувань відступати вже було пізно.

Готувалися до фіналу упродовж двох місяців. Кілька разів виникала загроза зриву проекту, зокрема, під час тренувань Вадим пошкодив ногу. Дружина журналіста занедужала просто перед показовим іспитом із самооборони, і його перенесли. А Вадим все ж в обумовлений день приготувався до поєдинку із чемпіоном Європи та світу із козацького двобою та ММА Олексієм Альбертою. Вісімнадцятирічний юнак займається змішаними єдиноборствами уже 12 років. Тому знає усі нюанси боротьби.

«Мені здається, що все вирішує техніка. Навіть надто важкий партнер може програти технічно майстернішому», - каже чемпіон Європи та світу Олексій Альберта.

Три раунди, кожен - тривалістю у три хвилини. Вадим зізнається, що для нього вони тривали дуже довго. Та додає, що важливим для нього було – гідно вистояти. Підтримати початківця-спортсмена прийшли родичі та друзі.

«Я мушу його підтримати, бо я його дуже люблю. Я Вадиму казала, питала, чи буде «швидка». А він каже: я не думаю, що мене так дуже поб’ють. Якщо йому не треба, то мені – точно, адже в мене нерви», - зізнається Алевтина Козак, сестра Вадима Панафідіна.

Змішані єдиноборства за версією ММА передбачають різноманітні засоби і способи боротьби. Основу цього виду бойових мистецтв формують греко-римська і вільна боротьба, дзюдо, джіу-джитсу, а також класична ударна техніка боксу та кікбоксингу. Усього тридцять секунд не вистачило Вадимові, аби вистояти проти чемпіона до кінця третього раунду. Зате у волинського журналіста – перемога над собою, поліпшена фізична форма, мінус вісім кілограмів зайвої ваги і впевненість у тому, що бажане таки стає можливим.
Нагадаємо, перший тиждень соціально-спортивного експерименту «Відлупцюй волинського журналіста» був у тренувальній програмі «нульовим» (ввідним), під час якого спортсмени-початківці ознайомилися з основами самозахисту та технікою ведення бою в ММА.

Другий тиждень став вкрай важким та переломним, адже Вадим психологічно не був готовий до таких навантажень та не справлявся із завданнями, що поставило під загрозу підсумковий поєдинок в октагоні. За такого стану справ старший тренер Олександр Кулаков сказав, що не дозволить початківцю вступити у бій, тому тренування довелося посилювати.

Третій тиждень відбувся під гаслом: «аби перемогти – кидай нападника». Анна та Вадим вивчали техніку кидків, аби з ударної позиції перейти в боротьбу чи на больовий прийом і завершити бій достроково.

Четвертий тиждень для учасників спортивного експерименту був не менш цікавим, результативним та показовим: Вадим працював над ударною технікою та провів свій перший навчальний бій, а Анна зосередила всі зусилля на кардіо вправах. Як результат – спортсмени втратили до шести кілограмів зайвої ваги, стали витривалішими та більш технічними.

П’ятого тижня Вадим напрацьовував техніку переведення суперника в партер та прийоми сабмішин - закінчення бою достроково. Натомість Анна вчилася захищатися від нападника з ножем.

Шостого тижня Анна навчилася давати відсіч нападнику з палкою, а Вадим освоював контратаку.

Сьомого тижня Вадима освоював комбінаторну роботу в ММА, а в Анни тиждень був присвячений фізичним навантаженням. Також Вадим відвідав відкрите тренування із бразильського джиу-джитсу та греплінку, де отримав новий досвід.

Восьмого тижня Вадим травмував ногу.

А 1 травня відбувся фінальний поєдинок із чемпіоном Європи та світу із козацького двобою та ММА Олексієм Альбертою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
) Показати IP 4 Травня 2017 20:15
За 2 місяця дойти до такого результату. Вадім крутий. Головне продовжувати займатися, не так посилено як раніше, але регулярно.
Вадим Показати IP 4 Травня 2017 20:58
12 балів ! МЛА
Ігор Показати IP 5 Травня 2017 09:44
Молодці, цікаво вийшло!!)
семюель Показати IP 5 Травня 2017 10:11
молодці, Панафідіни! Знаю особисто це подружжя - дуже кльова і позитивна сімейка! Так тримати!
ВН Показати IP 5 Травня 2017 10:19
Ми тобою пишаємося, і раді за спортивну сім'ю в нашому колективі=)
Старрі Показати IP 5 Травня 2017 12:45
Альберта тільки журналістів і може перемагати))
23/7 Показати IP 5 Травня 2017 12:48
Альберто семпіон світу по козацькому двобою, який проходив в україні і в фіналі виграв представника Азейбарджану) в азейбарджані напевно багато козаків:)))
Спортік Показати IP 5 Травня 2017 13:45
Ви напевно забули, як "Альберто" він же Альберда Льоха "виносив" білорусів в Порті і "пітбулівців" в Естеті?! А на Світі дагестанця хлопнув в фіналі?! Бо шось задофіга профіків серед комп'ютерних дро*ерів появилося!
Блогер Показати IP 5 Травня 2017 16:01
Я помню як льоху альберто виніс білорус, а в фіналі того білоруса розбив Іван Бондар з пітбуля)))
Аскманті Показати IP 5 Травня 2017 17:42
Олексій сильний боєць , він показує гарні результати, розвивається й досягне ще більшого. А пітбуль - це мордобій без мізків, у підлітків виховують бидло. Рівень теж не дуже, на обласних змагання Прайд їх перемагав. І взагалі, хай кожен відповідає за себе, ніж інших судити. Проект супер! Чекаємо від ВН чогось нового!!
) Показати IP 6 Травня 2017 20:26
Ахахах як підгорає в "байцов". Напевно відчувають, що не дотягують і рішили всяку діч писати, щоб хоч якось підвищити свою значимість

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus