USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Змагання стронгменів у Луцьку. ФОТОРЕПОРТАЖ

15 Вересня 2013 22:10
Луцьк зустрів сьогодні найсильніших чоловіків України, які у нашому місті брали участь у «IV етапі кубку України зі стронгмену». Ці змагання проходили у рамках свята тверезості. Учасникам необхідно було продемонструвати свою фізичну силу у 5 конкурсах.

Президент Федерації стронгмену України Серній Конюшок розповідає, що українські спортсмени нерідко є світовими рекордсменами. «Минулого року з богатирями ми тягнули великий кар’єрний самоскид вагою 268 тонн. Щоб ви собі розуміли, діаметр лише колеса у цього «монстра» аж 4,5 метра. А нещодавно хлопці з Доннечини протягнули 30 метрів потяг, до якого було причеплено тридцять вагонів» - відзначив Конюшок.
Він каже, що на цих змаганнях є декілька дебютантів, серед них і лучанин Олександр Однопал, а наймолодшому учаснику - 19 років.



Під час невеличкої перерви між вправами глядачі конкурсу мали можливість відчути себе стронгменами і позмагатись. На це аматорське змагання було обрано 6 хлопців, які повинні були підняти металеву «колоду» вагою 65 кілограм. Серед учасників лише один конкурсант зумів повністю виконати вправу і підняти «колоду» 4 рази. Переможця нагородили медаллю і грамотою.



Змагання відбувалися дуже гаряче. Кожен учасник з останніх сил долав конкурсну естафету. Деякі спортсмени під кінець змагань були настільки виснаженими, що під час останнього конкурсу не могли навіть підняти жердину з вантажем. Активна підтримка глядачів допомагала спортсменам і надихала їх на перемогу.



Після перших двох вправ лідерство займав Юрій Лагутін з міста Черкаси, але під кінець він поступився очками суперникам і посів третє місце. Друге місце виборов Михайло Ковальчук із Житомира, який показав найкращий результат у вправі «підіймання колоди».

Переможцем «IV етапу кубку України зі стронгмену» став наймолодший спортсмен зі Львова Олег Пилипяк, який отримав кубок із рук дворазового володаря титулу «Найсильніша людина світу у вазі до 110 кілограм» і президента Федерації стронгмену України Сергія Конюшка.







































































Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus