USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Слава Україні! Жыве Беларусь!

23 Травня 2016 22:18
«Смертельно» романтичний білоруський гурт Akute виступив у Луцьку. І хоч поціновувачів смерть-року, інді-року, диско-декадансу на Волині знайшлося небагато, Лучеськ-паб на вечір перетворився в єдину українсько-білоруську музичну душу.

Українці, на Волині зокрема, часто кажуть гурту, що люблять білоруську... У Луцьку ж Akute - втрєтє. Іхня тутешня публіка, як і усюди, – щира, чутлива, зворушлива та запальна. Цього разу музиканти завітали з особливою програмою: «Ми зробили «Thebestromanticcollection» і їдем з нею по Україні. Думаємо, це вельми романтична країна!», – зазначив бас-гітарист гурту Роман Жигарєв.

Представлена програма - в жанрах інді-рок, смерть-рок, диско-декаданс. Останні два є авторською новацією музикантів – дивне поєднання танцювальної і сумної музики, своєрідна білоруська готика.

До слова, музиканти добре обізнані з творчістю луцького гурту Фіолет. З його фронтменом Сергієм Мартинюком особисто знайомі ще з Бандерштату 2012-ого, він, кажуть, відвідує їхні концерти у Києві.

Присутній на луцькому концерті співак та шоумен, лідер гурту «Тартак», «Був’є» Олександр Положинський теж від Бандерштату знайомий як з творчістю Akute, так і музикантами персонально.

«Пам’ятаю, хлопці подарували мені свій диск... не знаю, чи це справді смерть-рок, але направду сумний. Це сучасно і доволі драйвово, однак, померти мені не захотілось після цього. Мабуть, то вони самі з приводу себе іронізують, це такий стьоб… Все в них дуже просто і в цій простоті ховається головна привабливість. Просто, але не примітивно. Ударниця в них нова і дуже добре грає. Думаю, всі нагороди їм давали за сукупність різних виявів творчості», – висловився артист.

Про те, чим запам’ятався Луцьк з минулого приїзду, з приємністю розповів бас-гітарист Роман. Згадав він фестиваль вуличної їжі, який вони з колегами та друзями відвідали минулого року перед своїм виступом у Луцьку. Дійство, каже, їх неабияк захопило. Тож жартують: цього разу, коли, як виявилося Luckfoodfest відбувся без них, вже думали відміняти концерт.

Так, цьогоріч приїзд Akute буквально розминувся з фестом. «Я особисто веган [посміхнувся], тому не вважаю це великою втратою, мене це зачепило менше, аніж Віку», - прокоментував вокаліст Стас.

У рамках туру гурт уже мав виступ в Одесі, про який музиканти позитивно відгукнулись і зазначили, що дуже люблять українське море, адже свого в Білорусі немає. Попереду були концерти у Кам’янці-Подільському, Хмельницькому та Львові.

2016 року Akute виступатиме на фестивалях Respublica, Pivdenfest, Atlas Weekend та інших як в Україні, так і в Білорусі, куди щиро запрошують поціновувачів своєї творчості.

"Калі б я застаўся з табой" від Акуте для українських бійців в АТО.

Довідково

Від початку своєї музичної кар’єри у 2009 році гурт завоював прихильність тисяч меломанів, взяв участь в численних фестивалях України, Польщі, Білорусі і отримав гран-прі й нагороди. Їхній дебютний альбом «Дзевачкі і космас» (2011р.) вважають поворотною подією в історії білоруської музики. Всі їхні альбоми, кажуть музиканти, є виключно експериментальними і вже давно мають «свого» слухача.

У складі гурту на сьогодні перебуває Стас Митник (вокал, гітара), Роман Жигарєв (бас-гітара, бек-вокал) та віднедавна Vicky Fates (ударні).

Ірина Полєтуха
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анатоль_ Показати IP 23 Травня 2016 23:34
Упярод до пєрамоги!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus