USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Чотири речі, на які точно не треба брати кредит*

12 Листопада 2020 12:11
Одна з головних проблем нашого населення – тотальна фінансова безграмотність. Проявляється вона серед іншого й у невмінні користуватися кредитними послугами: багато хто чомусь вважає, що брати гроші в кредит можна і потрібно на будь-що. Є навіть ті, хто бере кредит, взагалі не думаючи, чи може він його повернути, і як це буде робити.

Складемо список того, на що ні в якому разі не треба брати кредити (ні в банку, ні кредит на карту).

Мікропозика на дорогий смартфон (або інша дорога електроніка)

Через розвинений культ споживання багато людей (і в першу чергу молодь) прагнуть мати круті гаджети. Доходить до смішного: людина може рахувати копійки, жити у голоді, але зате мати останній iPhone.

Звідси висновок: техніку і гаджети треба купувати строго по бюджету. Причому в бюджет треба закладати не тільки покупку, але і подальше обслуговування і можливий ремонт або заміну.

Кредит на відпочинок

Мова йде не про онлайн кредит без дзвінків і перевірок, а про великі суми, які дехто бере заради довгого і дорогого відпочинку. А тепер уявіть: який вийде відпочинок, якщо у вас кожен день будуть крутитися думки про необхідність повертати гроші?

Весілля

Зазвичай молода сім’я має потребу у величезній кількості речей: своїй квартирі, добрій освіті (якщо молодята ще вчаться), вибудовуванні кар’єри (а значить оплаті курсів, підвищенні кваліфікації). Якщо очікується дитина – витрати знадобляться на неї.

З іншого боку – весілля все-таки хочеться зіграти красиво. Тому на таке свято кредит ще виправдано брати, але тільки в розумних межах: ту суму, яку ви реально зможете повернути, і яка не введе вас в режим жорсткої економії на найближчі роки.

Статусні предмети і предмети розкоші

Предмети розкоші і різні люксові речі орієнтовані спеціально на тих, хто має «надлишок» грошей, і може собі дозволити витрачати багато. Ті, хто готовий брати заради таких покупок кредит – прагнуть довести навколишнім свою успішність і багатство.

Висновок

Висновок простий: жити потрібно враховуючи свої можливості. Взяти швидкий кредит онлайн (або позику в банку) можна на щось реально потрібне. І найголовніше – брати його потрібно, якщо ви точно впевнені, що зможете погасити кредит вчасно. В іншому випадку ви можете вирішити поточні проблеми, але в найближчому майбутньому виникне питання з поверненням заборгованості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Петросян Показати IP 12 Листопада 2020 14:09
-Касир , мені Айфон і дві мівіни )))
Лучанин до Петросян Показати IP 12 Листопада 2020 17:45
Ви знаєте, а Мівіна не така вже й дешева. Кілограм від 90 грн, що не так вже й дешево.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus